Автор Тема: Предсказателни - солари  (Прочетена 1046202 пъти)

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
Re: Предсказателни - солари
« Отговор #1065 -: Октомври 25, 2015, 06:58:03 pm »
А за един дирекционен аспект кога може да се каже, че отпада - година след точния аспект ли? Това значи ли, че поне още 10 месеца ще съм без работа?  :-X

Уникален си в предъвкването и в дълбаенето на "страшните" възможности! Шапка ти свалям!
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #1066 -: Октомври 25, 2015, 07:19:10 pm »
Уникален си в предъвкването и в дълбаенето на "страшните" възможности! Шапка ти свалям!
От къде на къде пък? Питах просто, кога един дирекционен аспект се счита за отминал и невлияещ (в случая става дума за квадрат между дирекционна Луна и натален Сатурн), за да мога да установя кога точно ще си намеря работа. Нали така е писала Стреличка, че когато аспектът отпадне, тогава да очаквам да намеря нещо.
Освен това, астрологията е точна наука и би трябвало да може да бъде изчислено точно кога нещо ще се случи.

gerivas

• Sr. Member
  • Публикации: 299
« Отговор #1067 -: Октомври 25, 2015, 10:04:27 pm »
Драки, мерси, че ме успокояваш  :58: :58:
Terry, по транзита Сатурн е в опозиция Меркурий... Та сигурно това ще да е... Дано бързо да минава, чак до февуари  ;D но пък тогава ще е в опозе с асцедента и венерката ми  :57: То не ми стига това, па и аз като Веско се отчаях с намирането на работа...

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #1068 -: Октомври 26, 2015, 09:14:23 am »
За дирекционните аспекти дават май 15“ сходящ и 30“ разходящ, или май беше обратното :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1069 -: Октомври 26, 2015, 09:22:05 am »
За дирекционните аспекти дават май 15“ сходящ и 30“ разходящ, или май беше обратното :)
Благодаря много, Terry!

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3111
« Отговор #1070 -: Октомври 26, 2015, 04:17:30 pm »
А за един дирекционен аспект кога може да се каже, че отпада - година след точния аспект ли? Това значи ли, че поне още 10 месеца ще съм без работа?  :-X

Веско, апликиращ е по-силен,на сепарация асп.отслабва,така,че не мързелувай да чакаш неволята,или да отмине СД ,ами търси,през периода може да си намериш по-малко платена работа,по-тежка ,това пак е по каре СД Луна/Сатурн,но все пак работа нали,възможност да си сред хора,и не знаеш кога ще ти изкочи по-добра възможност нали,в къщи никой няма да дойде с погача и 6 предложения за високо платена длъжност,извинявай,ако си по-чувствителен  аз те захапвам  и  съскам,ма в малки дози отровата лекува :38:
основното е в теб да искаш,колкото по-силно излъчваш желание,толкова по-силно привличаш обстоятелства,да си активин фактор в търсенето и намирането

strelicka

• Hero Member
« Отговор #1071 -: Октомври 26, 2015, 04:39:30 pm »
в символичните дирекции върху действието на планетите не влияе знака на зодиака, в който се намира дирекционната планета. Т.е. работи самата планета (нейните принципи, функции, роли).

Например Луната:
-   проявление на принципа на Луната - адаптация, т.е. способността да оживееш, умението така да построиш отношенията с външния свят, че най-пълно да реализираш своя потенциал – това е присъщо само на Луната;
-   функция (от какво се управлява Луната) – подсъзнание, майчински чувства, грижа за прехраната, интуиция, пребиваване в детски състояния: иска ти се да се отпуснеш, да те погалят, да се погрижат за теб и т.н.
-   роли (обкръжението) – майка, по-голяма сестра, жена, дъщеря (в картата на жена).

по натал имаш харм./тригон/ Сатурн-Луна,така,че за теб е в сила :

Хармоничен натален аспект.

Дирекционният аспект е нехармоничен – събитията ще се развиват с напрежение, даже с конфликти, но ще завършат благоприятно. Ако в радикса тази двойка планети е свързана с материален или емоционално-енергетически план, събитията могат да протекат с много силна енергия или ще предизвикат много силни емоции, често емоционален срив

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #1072 -: Октомври 26, 2015, 04:42:38 pm »
По солара на Веско

- Предстои година на себеутвърждаване и поемане на повече лични отговорности. В голяма степен от теб зависи в каква посока ще поемеш - да се чувстваш като неудачник, аутсайдър или да се опиташ да промениш нещо, съобразявайки се с актуалните обстоятелства.
- Подходящо време за оптимизация на наличните умения и за повишаване на квалификацията или за придобиване на допълнителна квалификация.
- Финансовото състояние няма да е стабилно, затова не действай импулсивно и избягвай необмислени рискове/харчове.
- В личен план може да те споходи чувство на самота, има тенденция към самосъжаление, но годината като цяло не предполага социална изолация.
- Не е изключено да направиш преоценка на съществуващите приятелства и на отношенията с приятелите.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

strelicka

• Hero Member
« Отговор #1073 -: Октомври 26, 2015, 05:05:47 pm »
както и двете планети Сатурн-Луна,така и асп.каре- при пасивност дава  задръжки,препятствия,прегради,неудоволетвореност,,разочарования и страх,при активност и желание да се бориш да промениш  ограниченията идващи от обстоятелствата,квадратурата е напрегнат труд,като тя самата дава много енергия за да издържиш,укрепва волята,калява те, прави те по-силен след като си победил всичко,което те е стопирало,победил си противници,врагове,конкуренция,дори врага в самият теб, дава силен стремеж за победа  :08:

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1074 -: Октомври 26, 2015, 05:49:34 pm »
Благодаря много, Стреличке и Лили!
Аз работа си търся всеки ден, не чакам нищо да ми падне от небето. За квалификации и преквалификации обаче са нужни пари, а аз нямам, а във вкъщи не мога да свърша нищо, понеже нямам дори собствена стая, където да уча и работя на спокойствие.
Лили, а защо и за следващата соларна година мислиш, че пак ще се чувствам изолиран (то до кога ли ще е все така, направо ми писна!)? А относно приятелствата, също ми е непонятно - сол. Венера в  11 дом не показва ли, че по-скоро ще се радвам на спокойствие по отношение на приятелствата?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #1075 -: Октомври 26, 2015, 06:02:42 pm »
За съжаление, Весо, много хора нямат дори това, което ние имаме. Снощи разговарях с най-добрата ми приятелка от ученическите години - със съпруга и 13-годишния им син живеят в гарсониера с площ 30 квадрата. И въпреки всичко се радват дори на малкото, което имат, защото живеят в зона на "АТО". А тук има хора, които реват в три- и четиристайни апартаменти, добре обзаведени и ремонтирани. Въпрос на себеусещане.

За липсващо лично пространство напълно те разбирам, за един акцентиран огнен типаж това може да бъде доста неприятно изживяване. От друга страна и водните Луни имат нужда от собствена "зона на комфорт" и са с тенденция от време на време да търсят усамотение, за размисъл на тишина, релакс и спокойствие. И аз с моя огнен Меркурий ставам изключително нервна и жлъчна, когато някой ми диша във врата и ми пречи/говори, докато се опитвам да се концентрирам и да свърша някаква работа.

В предстоящия солар имаш възврат на Венера, но виж квадрата ѝ с Плутон и погледни в кои домове се пада.

Усещане за самота, но и нужда да се усамотиш, да си презаредиш батериите, да бъдеш необезпокояван - Нептун в съвпад със соларно ИЦ и в тригон с нат. Луна, която попада в соларния 8 дом. Соларният Асцендент в Скорпион също може да допринася за такова усещане, но също така, както казах, може да бележи година на себеутвърждаване, борба срещу трудни обстоятелства /съвпадът Слънце-Сатурн в първи дом го потвърждава/.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1076 -: Октомври 26, 2015, 06:08:13 pm »
Благодаря ти още веднъж!
Аз за този Нептун на ИЦ си мислех, че показва нещо свързано с брат ми или че може да бъда по някакъв начин далеч от дома и да ми липсват, но може и да бъркам.
 За презареждането съм установил, че при мен става по-скоро когато съм навън сред хора, а не криейки се (но зависи и от хората, ако са от типажа, обичащи "стърженето" на лотарийни билети, по-скоро бих избягвал такива екземпляри).
А К3 сол в 12 натален дом май показва, че и през следващата година брат ми продължава да бъде в неизвестност, нали?  ???

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #1077 -: Октомври 26, 2015, 06:11:13 pm »
Моля  :)

Какво да ти кажа, Весо, всеки тълкува хороскопа по свой си начин. Аз като цяло не придавам на слънчевата революция първостепенно значение /като предиктивна техника/, трудно ми е да изсмуча от един солар много детайлна информация. А лунари изобщо не използвам, все още не съм се убедила в тяхната ефективност като предсказателна техника.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1078 -: Октомври 26, 2015, 06:36:58 pm »
Благодаря, Лили!
И при мен някои солари не са показвали някои събития, които са били важни за мен, или поне аз не съм намирал убедителни доказателства за това, че са ги показали.

shiny shine

• Newbie
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #1079 -: Октомври 30, 2015, 12:04:13 pm »
Здравейте,
Как бихте тълкували соларен 8ми дом на асцендента.
Естествено, че търся потвърждение за надеждите си ;)