Lilla, ти беше писала,че има нещо,което да си уреди - това в личен план ли, може ли да се види по-подробно по хорара?
Не мога за всеки отговор да давам аргументирано астрологично обяснение, тук не съм за това. Така ми се видя като ти гледах хорара.
Кверентът е Сатурн, квезитът - Слънце. Слънцето е в последния градус на знака, мунданно има квадратура между вашите сигнификатори – нещата не се случват с лекота, има пречки. След ингреса си неговият сигнификатор минава в падение, но пък ще е облагодетелстван от Юпитер и това се случва в знак на Венера, като последната си е в стихията и ги управлява. Нагласата на квезита се променя, между вашите сигнификатори се образува секстил, който предполага повече допирни точки. Но Луна в 4 дом не говори за развитие на този етап, тя е в опозиция с твоя сигнификатор. Умът е в конфликт с емоциите, ти самата си обзета от противоречиви чувства и неувереност, не знаеш какво точно искаш в тези отношения /ако ги има въобще/. Следва опозиция с Марс, с Венера ще направи тригон и така ще ги свърже. По-нататък евентуално би могъл да бъде по-благосклонен към теб, доколкото обстоятелствата го позволяват. Особено ако квадратът между светилата, преди Слънцето да е сменило знак, няма да се осъществи.
Може и някой детайл да съм пропуснала – който има желание, нека ме коригира. Тук не съм на изпит, не защитавам астрологична дисертация, не търся аплодисменти за познаваемост и пиша през свободното си време. Това не е лично към теб, не се засягай, просто уточнявам.
Конкретно по въпроса за контакт, среща, излизане:
Между управителите на вашите трети домове има секстил, но твоят е в по-силна позиция. Луната ще направи опозиция с неговия у3 и тригон с твоя у3. Според мен инициативата по-скоро е в твои ръце, но ти е трудно да вземеш обмислено решение, не знаеш и той как би реагирал, ако му предложиш директно - Луната е в опозиция с твоя сигнификатор и в квадрат с ретро Меркурий в дома на квезита. Притесняваш се дали ходът ти ще е правилен и какъв ще е резултатът, това налага спирачки.