Изразих мнение, че хорарът може да е нерадикален, що се отнася до прогнозиране на бъдещо развитие.
Текущата ситуация може и да представя (с хлъзгава и неясна перспектива, макар и устройваща кверента на този етап), но за бъдещо развитие имам съмнения по тази карта.
Освен Сатурн в 7 дом има и други указания за евентуална грешка. Като например Раху/Кету по оста 1/7, особено Кету в съчетание с ретро малефик в 7ми, по който се съди и за астролога. Плюс кофти поставен у7 – ретрограден и в кадентен дом. Но дори да няма грешка от страна на астролога, обикновено при такива позиции се казва, че може да се очаква и несполучлив завършек на въпроса. И в случая не става дума за някой конкретен астролог, а за всички отговорили. Самият въпрос в хорара е така представен, че нашите опити да дадем мнение могат да не бъдат от полза за питащия.
Ако разглеждаме въпросния мъж по 7 дом, той също не е описан много благоприятно. Но може да се намира в неловка или некомфортна ситуация. Никой не е казал, че крои пъклени планове спрямо кверента.
Няма контра и няма наопаки, тук всеки е свободен да изрази своето мнение по някоя хорарна карта. В това отношение наложени ограничения и цензура все още не съм видяла. А и аз като човек без астро мнения въобще не се чувствам длъжна да се обосновавам, може пък звездите да ми говорят. :57: