Автор Тема: Помагащите хора  (Прочетена 25672 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Помагащите хора
« Отговор #90 -: Февруари 16, 2016, 03:58:19 pm »
Помощта е от полза, когато идва точно навреме и спомага за разрешаване на проблема/ситуацията.

А не да споделиш с някой, че имаш силен зъбобол, и той да ти каже да си пуснеш мантра за релакс.  :012:

Или, както беше в моя случай с една ...хм... близка, да изяви желание да дойде в нас и да ми каже как да си разместя старите мебели, когато жилището е в окаяно състояние и има нужда от спешен ремонт. Да си направя фън шуй в дома и да нося червено бельо за привличане на позитивни енергии в живота - това беше умният и практичен съвет /на принципа "ситият не разбира гладния"/. Не се майтапя!  :043:

Колкото и да е смешно, има логика и си работи - стига да е направено професионално, знаещо. Преместването на мебелите и червения цвят активират/подпомагат енергии за подобряване на материалното състояние, а като го подобриш, ще можеш да платиш на майстори за ремонт. Но ти имаш Юпитер в Телец, в 7 дом :)

Лили, не е целенасочено отговор на 2 твои поста - просто чета от началото и отговарям там, където искам да кажа нещо

Happy58

• Гост
« Отговор #91 -: Февруари 16, 2016, 04:07:55 pm »
Лили вчера спомена за Юпитер и липсата на добродетели и в подкрепа на нейните постове давам карта на един мъж с екзалтиран Юпитер (по тропикал). Нямам час на раждане, затова съм построила карта със Слънце на АС. Човекът е зъл, завистлив, алчен, лицемер с голямо болезнено его. Много алчен за власт, пари, статус. На всички мероприятия се вре при силните на деня и им се подмазва. Няма да направи нищо за никого, освен ако това не му носи дивиденти. Наскоро падна от почти цялата власт, която беше заграбил. Ето ви и още нещо - тригоните на правят човека добър (кой е казал, че убийците не могат да имат тригони?). Те улесняват живота му - например, доскоро въпросният човек без особени затруднения се добираше до власт.

В индийската карта Луната е между Слънцето и Кету и получава аспект единствено от Сатурн. При липсата на час на раждане ще разгледам по-подробно индийската карта с Луна в 1-ви дом. Ако открия нещо интересно, ще споделя.

хайде сега вземете и картите на всички нас, които сме с екзалтирал Юпитер и да видим .... направо ни закопахте с тези изказвания ...  :57:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #92 -: Февруари 16, 2016, 04:15:06 pm »
Хепи, аз ако реша да си местя мебелите, те просто ще се разпаднат. Тук всичко се крепи на мантри и молитви вече.  ;D :57:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #93 -: Февруари 16, 2016, 04:19:18 pm »
По въпроса за подкрепата по същество смятам, че не само оста Рак-Козирог трябва да бъде разглеждана, а и подчертана Земя като стихия в картата. При нея мисленето е насочено практично/прагматично с визия за конкретен резултат.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Happy58

• Гост
« Отговор #94 -: Февруари 16, 2016, 04:20:40 pm »
Хепи, аз ако реша да си местя мебелите, те просто ще се разпаднат. Тук всичко се крепи на мантри и молитви вече.  ;D :57:

това е друг въпрос ... говорех за фън шуй и желанието (и възможността) на дамата да ти помогне. Поне можеше да й дадеш шанс, да опиташ ....

Happy58

• Гост
« Отговор #95 -: Февруари 16, 2016, 04:22:56 pm »
Опитах да прочета цялата тема, но накрая вече съвсем се омотах ...

Може ли да уточним - може би Лили - правим ли разлика между грижа и помощ. Защото, доколкото знам, Луната обича да обгрижва майчински. А помощта би следвало да е друго нещо, съответно да е по друга планета.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #96 -: Февруари 16, 2016, 04:23:30 pm »
Огнените хора също се втурват да помагат, но на тях понякога им куца преценката дали човекът отсреща наистина се нуждае от помощ. Помагаме от чиста проба идеализъм. Мислим, че с намесата си можем да направим живота на нуждаещия се по-добър. С излишъка си от енергия и ентусиазъм привличаме паразити, хора-пиявици.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #97 -: Февруари 16, 2016, 04:26:32 pm »
това е друг въпрос ... говорех за фън шуй и желанието (и възможността) на дамата да ти помогне. Поне можеше да й дадеш шанс, да опиташ ....

Хепи, историята е много сложна. Да дойде една никаквица на всичко готово, да ти тропне с крак още на вратата, зад гърба ти да те одумва пред твой близък, че не си ѝ подготвила жилището /което не е нейно, а на твоето семейство/ подобаващо, пък после да се прави на загрижена и да ти предлага фън шуй. Конкретно в случая друго ми беше обещано, но заради тая вместо обещаната помощ получих съдебен иск. Ай сиктир!

Тя дойде на всичко подготвено от мен. И аз съм ѝ помагала, от мен е получавала жестове и услуги. И после с цялата си наглост се направиха на безкрайно обидени, когато ги отсвирих в опита им да спретнат измама по извънсъдебен ред.

Оттогава си промених нагласата. Вече съм склонна да приемам помощ само от хора, които са поне на моето интелектуално и духовно ниво или на по-високо.

« Последна редакция: Февруари 16, 2016, 04:35:48 pm от Lilla »

Happy58

• Гост
« Отговор #98 -: Февруари 16, 2016, 04:36:25 pm »
Хепи, историята е много сложна. Да дойде една никаквица на всичко готово, да ти тропне с крак още на вратата, зад гърба ти да те одумва пред твой близък, че не си ѝ подготвила жилището /което не е нейно, а на твоето семейство/ подобаващо, пък после да се прави на загрижена и да ти предлага фън шуй. Конкретно в случая друго ми беше обещано, но заради тая вместо обещаната помощ получих съдебен иск. Ай сиктир!

Тя дойде на всичко подготвено от мен. И аз съм ѝ помагала, от мен е получавала жестове и услуги. И после с цялата си наглост се направиха на безкрайно обидени, когато ги отсвирих в опита им да спретнат измама по извънсъдебен ред.

Е в предния пост говориш за едно, сега за друго .... така и не разбрах ... сложна ситуация

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #99 -: Февруари 16, 2016, 04:38:49 pm »
Е в предния пост говориш за едно, сега за друго .... така и не разбрах ... сложна ситуация

Ситуация с много подмолни мотиви и интереси. В помощта имаше друг мотив. Затова вече не приемам помощ от кой да е, от сульо и пульо.

toroni

• Full Member
  • Публикации: 231
« Отговор #100 -: Февруари 16, 2016, 05:02:38 pm »
Първата карта е на най-близката ми приятелка, с която се познавам от около 25 години , и която неведнъж е скачала в огъня заради мен - изпитан и проверен човек, доказал се във времето. :38:

Втората карта е на жена, който гледа само и единствено себе си и никаква чужда болка не я вълнува - изключителен егоист. Пробвала съм ей така за спорта, да и разказвам измислен проблем, само и само да се уверя в празния поглед и липса на реакция. Услуги на никого не прави, или ако се наложи да направи ще ти го изкара през носа :lol_hitting:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #101 -: Февруари 16, 2016, 05:07:34 pm »
Във втората карта ми прави впечатление земният акцент и Сатурн най-горе, в квадрат към Слънцето и Меркурий. Не е ли поне по практичните жестове или съвсем нищо не я вълнува, ако говорим за чужда проблематика?

toroni

• Full Member
« Отговор #102 -: Февруари 16, 2016, 05:31:22 pm »
Във втората карта ми прави впечатление земният акцент и Сатурн най-горе, в квадрат към Слънцето и Меркурий. Не е ли поне по практичните жестове или съвсем нищо не я вълнува, ако говорим за чужда проблематика?

При Козирога няма пет-шест! Всичко е премерено - изказвания ,жестове, действия.Много студен човек - никога не се е влюбвала до полуда, например.  Стисната до болка към околните, но не и към семейството (материално много добре подсигурена, разбира се  :)).
Има едно качество, което изключително много харесвам у нея - беспристрастността и точните изказвания.
Нарочно  съм я молила за услуга, за която знам, че има връзките и познанствата да ми я свърши - директно бях отрязана категорично.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #103 -: Февруари 16, 2016, 05:33:29 pm »
Струва ми се, че за да стигне до сегашните си връзки и положение, и тя е имала доста трудни моменти. А може дори да е имало период, когато е разчитала само и единствено на себе си. Или всички дивиденти са по съпружеска линия?

toroni

• Full Member
« Отговор #104 -: Февруари 16, 2016, 05:39:51 pm »
Винаги е разчитала само и единствено на себе си и е издържала цялото семейство. След смъртта си, баща и остави доста голямо имотно наследство, с което е подсигурена до гроб. В момента се развежда след почти 25 годишен брак, съпруга и я оставя заради любовница, въпреки, че е бил дондуркан цял живот от нея...,но не може повече да търпи лошото отношение към него (разбирай като към мухльо ). В тази ситуация тя страда, разбира се, защото не е очаквала, че ще бъде изоставена.