Благодаря Ви
Не исках да ограничавам темата с моето разбиране, затова започнах по-общо, но да кажа как съм го мислила, понеже често го мисля, като гледам някои мои планети в натала - "неаспетираната планета" за мен не прави мажорни аспекти с други планети. Ако приемем, че наталът е парти, на което планетите са участници - едни си общуват, въздействат си, нахъсват се, хихикат се, нараняват се ... взаимодействат си и обменят енергия, а други седят сами кой на бара и ехидно наблюдава, кой в някой ъгъл. На тези, които са сами - не име непременно скучно
А домификацията са мебели, значими места .... Едно е да си на ъгъл, друго в сянка, трето на дансинга ...
При мен неаспектирани по отношение взаимодействие с другите са Слънцето, Марс и Сатурн. Всяка от тези планети си има своите особености и сила, съвсем не ги виждам слаби.
Марс и Сатурн са ретроградни, най-ниско - нещо, като вълци единаци, имат мощ и сила, но не взаимодействат много другите планети, прилагат чисто своята енергия и навътре към мен, заради рероградието, а като място според домовете Марс на ъгъла, Сатурн в 5 дом. Марс е заел по-значма позиция.
Слънцето пък е само, но високо, анаретно ето, че и то има своята специфичност, без да улавя и ползва и друга енергия.
Моите наблюдения са, че тези неаспетирани планети при мен имат чиста сила, голяма мощ, която е насочена фокусирано и не се разсейва.
Докато, например Венера и Луна много си влияят, като скачени съдове са или планетите в тригона - Луна-Юпитер, Нептун ... Всички те са някак обвързани, отборни играчи.
Разбира се, тук излагам само отгоре-отгоре това, което наблюдавам и основно от наблюдения над своя натал. Тъй като личните планети са бързи - по прогресии се случва да влязат в аспект и тогава има промяна с моя Марс е така
В момента е в точен тригонс Юпитер.
Аз през целия си живот съм определяна, като супер-супер енергична, борбена, пробивна, отдавам го на мощния огнен тригон с Юпитер .... Е, представете си, ако и Марс не беше потиснат и да не е ретро, ниско, сам ... то направо щеше да е прекалено. Изглежда в смирението си внася баланс в картата и насочва енергия и към мен. Изключително жестока съм била основно към себе си, живяла съм в лично създадена казарма за мен самата. Нерядко са ми казвали, че ако принудя някой да живее, като мен би било немислимо. Мисля, че заради ретроградието и ъгловото място ниско се формира тази автоагресия. Но да не се отплесвам.
Да заключа на този етап - изглежда планетата се изявява много фокусирано по темата си според другите взаимодействия, които има - място в картата, управител ...