AlphaTauri , за датата 1.10.1888 г, потвърдих анализа. Останалото си го прочел през Гугъл
За датата 04.03.1977 г, не мога да ти потвърдя анализа. Цитатът, който си извадил от статия, която е поместена 2019 г не отразява действителността през 1977 г. Няма как да го разбереш, не си живял тогава.
из улиците излизат мародери, които плячкосват в тъмното магазини и опустели домове"
- много колоритно, но за американски филм.Това са свободни съчинения, дописани в последствие.
Инетресно е, че ти без да искаш обърка дата, но пък даде тълкуване на същата, което не синхронизира с действителността тогава. Тази дата няма как да я провериш в Гугъл, но може да попиташ майка си , баща си, баба, дядо, които да потвърдят, че не е имало такива събития на 1.10.1988 г.
Добре бе, ще кажеш ли какво се е случило на 1.10.1888 ??
Е*ати политическото изказване. Не разбрах какво съм направил, какво съм прочел, много забъркващо... Вместо разтягане на локуми ми е нужно следното:
04.03.1977 - Земетресение в Севлиево
1.10.1888 - (??)
Какво е станало на 2-рата дата?
из улиците излизат мародери, които плячкосват в тъмното магазини и опустели домове"
- много колоритно, но за американски филм.Това са свободни съчинения, дописани в последствие.
кон с капаци... толкова колоритно, че май си е самата истина...
1. крайно едностранчив и праволинеен човек - до степен на глупост, ограниченост. Един вид, ти му говориш нещо, ама той си прави, каквото си знае - и при това, не защото е твърдоглав или упорит, а просто защото „друго не знае” - така си е свикнал, възприел е някаква своя си (или наложена му отвън) рутина, „навлязъл е в някакъв коловоз”...
2. употребява се също и по отношение на хора, които са изключително невъзприемчиви за нови идеи - предпочитат да си карат по стария, изпитан начин, колкото и остарял да е той...
Източник:
https://www.bgjargon.com/word/meaning/кон%20с%20капаци
НЯМА ЛИ УМНИ ХОРА БЕ ДЕЕБА ПИСНА МИ ОТ КРЕТЕНИ, баннете ме от тоя изостанал форум с лелки с бръмбари в главите. Ти му наливаш с фуния и то пак
Визирам горният коменар... Ще се занимавам да тълкувам дати и да си отделям от времето... нито обясни какво е станало на другата дата, нито нищо, а до колкото усещам и 2те събития са разтълкувани с доста голяма точност.
нз. нарочно ли го правите...
#неедобре