А каква е идеята на темата, че нещо не успях да вдяна?
Малко го обърнахме на лична споделянка, но честно казано не разбрах как е формулиран въпросът...
В какви групи и колективи се чувстваме по-комфортно - преобладаващо мъжки или преобладаващо женски?
Аз лично не дискриминирам нито единия, нито другия пол, за мен са важни качествата на хората, с които работя в един офис, в един екип. И дори държа да липсват някои "качества", но това рядко е възможно - не е концерт по желание и персонала не го подбирам аз (де да можех).
През целия си живот почти не съм работила в големи колективи, обикновено са фирми/екипи с по няколко човека. Но и те са ми достатъчни.
Определям се като индивидуалист, но умея да работя и в екип, стига хората да не са елементарни и взаимно да си помагаме, а не да пречим. Елементаризмът ме дразни, но ми действа потискащо и липсата на социални контакти. И така се разкъсвам от противоречиви чувства - от една страна желанието да се усамотя, да работя самостоятелно и в изолирана от външни дразнители среда, а от друга страна имам потребност да общувам, да обменям идеи, да има споделеност, да ми е динамичен денят. Ей го на - вечният конфликт между овнешко Слънце и рачешка Луна. :021: