Автор Тема: Натални карти - практически упражнения  (Прочетена 45342 пъти)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
Re: Натални карти - практически упражнения
« Отговор #105 -: Ноември 06, 2016, 08:39:35 am »
И Скорпиона си има място и важност  сред другите знаци,защо да го променям? Мога ли да го променя изобщо? Стрелците... - не са ми симпатични,доста различни са,няма я тежестта при тях,като че ли всичко им е розово,например - биеш ги - те се радват... Набий Скорпион,предай Скорпион,прояви несправедливост към Скорпион,прояви неуважение,подигравай се със Скорпион - и чакай той да ти прости... :) Ще те убие,ще се изгаври с трупа ти,няма дори да имаш труп - ще те хвърли на лешоядите(стига да събере сили,за да може да го направи всичко това) и накрая ще каже - Малко му беше!!!
Защо е така ли? Защото Скорпионът си има Доверие(тоест си е имал),има си Искреност,има Добри чувства,Откровен е,Открит е,Мисли доброто,Прям е - не прикрива нищо,Държи на Приятели и всичко,За него Хората в живота му значат много
- при него или си му приятел или враг,трети вариант няма,И сега - отгоре на всичко това ТИ иди и го ПРЕДАЙ,иди и го ИЗМАМИ,иди и ПРОЯВИ НЕУВАЖЕНИЕ,иди и го ИЗМАМИ,иди и се ПОДИГРАЙ,иди и говори ЗАД ГЪРБА МУ... Е... Кой е Виновен? Как ще изплати вината си? Ще трябва да Усети Скорпионската Емоция... Или ще трябва да Усети Божията подкрепа към Скорпиона!

Казали са ти вече, Али, няма такова нещо. Не знам секстила на нептун към стелиума ли ти дава такава нереална представа? Това, което си описал е абсолютно нетипично за един скорпион. А аз цял живот съм заобиколена от такива, мъжки, женски, поръчала съм на вселената да престане с мъжките, дето ми ги спуска на всяка прогресия на венера :012:

Всичкото се върти около Егото и това да не те прецакат другите. Даже вече не разбирам и тази мания на повечето жени, (и аз в това число съм била) да бъдат обичани от скорпион. Там няма любов  в чистия смисъл на думата, само желание за притежание и контрол. Жената е обект, не субект.

Но тъй като това ти е вродено и няма как да го промениш, приеми го и ...не знам какво да го правиш всъщност :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #106 -: Ноември 06, 2016, 08:53:11 am »
И Скорпиона си има място и важност  сред другите знаци,защо да го променям? Мога ли да го променя изобщо? Стрелците... - не са ми симпатични,доста различни са,няма я тежестта при тях,като че ли всичко им е розово,например - биеш ги - те се радват... Набий Скорпион,предай Скорпион,прояви несправедливост към Скорпион,прояви неуважение,подигравай се със Скорпион - и чакай той да ти прости... :) Ще те убие,ще се изгаври с трупа ти,няма дори да имаш труп - ще те хвърли на лешоядите(стига да събере сили,за да може да го направи всичко това) и накрая ще каже - Малко му беше!!!
- при него или си му приятел или враг,трети вариант няма,И сега - отгоре на всичко това ТИ иди и го ПРЕДАЙ,иди и го ИЗМАМИ,иди и ПРОЯВИ НЕУВАЖЕНИЕ,иди и го ИЗМАМИ,иди и се ПОДИГРАЙ,иди и говори ЗАД ГЪРБА МУ... Е... Кой е Виновен? Как ще изплати вината си? Ще трябва да Усети Скорпионската Емоция... Или ще трябва да Усети Божията подкрепа към Скорпиона!

това звучи като Хитлер, Сталин ,Кадафи и Садам  в едно
квадратурата на сатурн към слънце-плутон-марс безпощадна безпомощност превърната в унищожение
няма външни врагове ,те са проявители на вътрешните ти врагове ,с който трябва да се бориш и променяш
нулева флексабилност,толерантност, съчувствие и съпричастност

скорпи стелиум в девешки дом-маниакално пристрастен - ти избираш към какво да си и как да  канализираш тази огромна енергия
избрал си да заличаваш човеколюбието в теб,вместо да лекуваш-разболяваш/убиваш околните с отровата,просто прекаляваш с дозата
с помоща на сатурн в каре с плутон/марс можеш да изградиш в характера издържливост,търпение,самоконтрол,
но само ако променяш постоянно подхода спрямо ситуациите,започваш с промяна в мисли-действия- събития- обкръжение-характер-съдба
ако нямаш вяра по слв-стрелец и юпитер везни дипломатичност,баланс,хармония,равновесие във всичко,
то ползвай дсц.стрелец -привличаш такива хора,от който да се учиш на обноски ,финес ,взаимоотношения
това,което си написал показва твоята слабост и най-лесния начин на справяне със проблемите ти-елиминиране по сталиниски
като райт да ги изтребим до край
мания за тотален контрол показва че нямаш власт над себе си в мисли,емоции,действия,това е слабостта ти

ще си живееш в собствената си отрова в самота,с вменяване на вина у другите,а ти светеца в собствения си мрак
казва ти го човек ,който има много плуто-скорпионщина в себе си,но си живее по слънце в стрелец,винаги с оптимизъм и вяра насочени в бъдещето,
а миналото е просто опитности от който можеш да се учиш ,но не и да живееш там изпълнен  с омраза и отмъстителност,отврат
не съди хората за грешките и слабостите,приемай ги такива ,каквито са,така се живее по-леко,без емоционални смърти ,

използвай това да става по секстилите на тр.Плутон към стелиума,сега в момента минава през Нептун/Уран-промени закостенелите си предстваи,че това да си с твърд подход винаги е сила
защото когато тр.Плутон от 2022г.  преди да влезе във водолей и след това ще започне последователно да квадратира стелиума , първо юпитер везни,тогава промените ще са  доброзорни

« Последна редакция: Ноември 06, 2016, 10:20:38 am от strelicka »

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
« Отговор #107 -: Ноември 06, 2016, 09:16:35 am »
това звучи като Хитлер, Сталин ,Кадафи и Садам  в едно
квадратурата на сатурн към слънце-плутон-марс безпощадна безпомощност превърната в унищожение
няма външни врагове ,те са проявители на вътрешните ти врагове ,с който трябва да се бориш и променяш
нулева флексабилност,толерантност, съчувствие и съпричастност

скорпи стелиум в девешки дом-маниакално пристрастен - ти избираш към какво да си и как да  канализираш тази огромна енергия
избрал си да заличаваш човеколюбието в теб,вместо да лекуваш-разболяваш/убиваш околните с отровата,просто прекаляваш с дозата
с помоща на сатурн в каре с плутон/марс можеш да изградиш в характера издържливост,търпение,самоконтрол,
но само ако променяш постоянно подхода спрямо ситуациите,започваш с промяна в мисли-действия- събития- обкръжение-характер-съдба
ако нямаш вяра по слв-стрелец и юпитер везни дипломатичност,баланс,хармония,равновесие във всичко,
то ползвай дсц.стрелец -привличаш такива хора,от който да се учиш на обноски ,финес ,взаимоотношения
това,което си написал показва твоята слабост и най-лесния начин на справяне със проблемите ти-елиминиране по сталиниски
като райт да ги изтребим до край
мания за тотален контрол показва че нямаш власт над себе си в мисли,емоции,действия,това е слабостта ти

ще си живееш в собствената си отрова в самота,с вменяване на вина у другите,те са враговете,ти -светеца в собствения си мрак
казва ти го човек ,който има много плуто-скорпионщина в себе си,но си живее по слънце в стрелец,винаги с оптимизъм и вяра насочени в бъдещето,
а миналото е просто опитности от който можеш да се учиш ,но не и да живееш там изпълнен  с омраза и отмъстителност,отврат
не съди хората за грешките и слабостите,приемай ги такива ,каквито са,така се живее по-леко,без емоционални смърти ,

:)

Да,но... Трудно е!
Обяснявал съм си го - много пъти,но в действие е адски трудно да го съобразиш! Някак си ти е навик,породено е...,а и е Логично,разумно е - и Скорпионът си има логика,съзнание,философия.
За Сталин и Другите - ами ДА! Сатурн В 10-дом,Водолей! :)

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #108 -: Ноември 06, 2016, 09:18:57 am »
Казали са ти вече, Али, няма такова нещо. Не знам секстила на нептун към стелиума ли ти дава такава нереална представа? Това, което си описал е абсолютно нетипично за един скорпион. А аз цял живот съм заобиколена от такива, мъжки, женски, поръчала съм на вселената да престане с мъжките, дето ми ги спуска на всяка прогресия на венера :012:

Всичкото се върти около Егото и това да не те прецакат другите. Даже вече не разбирам и тази мания на повечето жени, (и аз в това число съм била) да бъдат обичани от скорпион. Там няма любов  в чистия смисъл на думата, само желание за притежание и контрол. Жената е обект, не субект.

Но тъй като това ти е вродено и няма как да го промениш, приеми го и ...не знам какво да го правиш всъщност :)

А, Тери, то звучи много гот на думички да си обичан от Скорпион. Едно такова... Душа в душа, дъх в дъх, тяло в тяло, едно единство, сливане на всички нива. Звучи много романтично, оставя усещане, че си намерил липсващата си половинка и вече сте едно цяло. Пък то най-обикновена форма на завладяване и присвояване.  :012: :012: :012: Обезличаване.  :012:
Аз с мой късмет също привличам осмодомни и плутонови, нямам пропуск в това отношения. Често са си крепнали Плутоните на ключови за мен места. Толкоз съм се сливала и разливала, че е чак плашещо. Единствено някой Уранец може да спаси положението за мен. Индивидите с ключов Уран ги изтърпям, те не са толкоз сливащи.
Но има ли осмодомни, плутонови, скорпионови - там съм, пълен абонамент.  :012:
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Terry

• Hero Member
« Отговор #109 -: Ноември 06, 2016, 09:27:53 am »
Ааа, поръчала съм един уранов лъв и всички други пакети ги връщам :D

:)

Да,но... Трудно е!
Обяснявал съм си го - много пъти,но в действие е адски трудно да го съобразиш! Някак си ти е навик,породено е...,а и е Логично,разумно е - и Скорпионът си има логика,съзнание,философия.
За Сталин и Другите - ами ДА! Сатурн В 10-дом,Водолей! :)

Навик де, нали затова говоря. Шести дом са навиците, почваш да променяш и създаваш нови. Всеки ден с малки стъпки. Трудно е, не е с големите решения по 9ти дом на юпитер. Девешката, бавно, с анализиране и вглеждане в детайлите. Луната нали е в дева не би трябвало да ти е трудно.
Казвам ти го от опит - при мен сатурн управлява 6ти и е в съвпад с асцедента. Така го отработвам - девешката.

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #110 -: Ноември 06, 2016, 09:51:35 am »
Скорпионът в теб е едно завидно Его. Да ме прощаваш, но тази фиксираност в изброените качества на скорпионите е породена от най-обикновена форма на притежание. Не от човеколюбие... към другите.
Заради това и желанието за отмъщение. Не от усещането, че си загубил близък, а заради едното достойнство и чест.

Положителното е, че цялата тази енергия може да бъде градивна в добри ръце.

Не прикрива нищо и Скорпион - за някой друг ли пишеш?  :57: Да, не прикрива, но за другите. Себе си държи в пълна тъмнина. Няма нужда да си говорим простотии, тук голяма част са осмодомни и плутонови. Знаем си номерцата.  :85:

Онази част с агресивната психопатия я има, нея не отричам.

Къде си чеша пръстите, ще наливаме от пусто в празно. Транзитен Марс ми квадратва Плутона, явно заради това. Но обещавам да не паля трупове, нито да викам лешоядите.  :012:

Едното Достойнство и Чест? ''Едното'' ? :)
Почти ме разсмя! :)
Ти омаловажаваш Достойнството и Честта на един човек? Каму ли пък на Скорпион?   ? ?

Не знам дали е Човеколюбие. :)
Въпросът е,че има Емоционална Болка,а щом има Емоция - защо да не е Човеколюбие? Поне има(евентуално) Себелюбие - но В Крайна Сметка И Аз съм Човек(---> Любие) :)
Има Разочарование,Предали са те - Дългосрочна Травма,дали ще можеш да се Доверяваш В Бъдеще толкова лесно(спокойно,безгрижно) на Хората>? Тази травма те кара да изгубиш Вяра в Хората,защото си Спомяш за Болката! :)

Да! :)
За другите,ДЕ! :)
Искреност - Добронамерена,Критика - Градивна,Защото НЕ иска да е около Тъпаци! :)
Всички Трябва да са НА НИВО! :)
Е... Себе си - Да крие,какво толкова? Той не е толкова интересен,в себе си крие мъка ,тъга ,жлъч,отрова и все ''хубави'' работи! :)
А с Този Девешко-Скорпионски стелиум(6-ти Дом Скорпион) - каква критика крие в себе си... И да се разбере правилна - Към себе си е насочено това жило и безпардонна критика на Девата.

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #111 -: Ноември 06, 2016, 10:00:17 am »
Съвсем с учебно-лечебна цел да питам за вашия опит-всички мои познати скорпиони, 9 от 10 са предадени от някого. Провокирана от изливите тук, питах друг такъв,и стигнах до същи извод като Емма-его и притежание,онзи човек не говори с детето си, то в момент на гняв, слабост, го натопило пред познати, които май не струват твърде, той повече  е предаден, по-малко може да прости на кръвта си....Трети живее за да дойде момент да отмъсти на учителка дето казала на детето, че е ниско, ами ,такова е но е с изящна костна структура и тяло, и той сега отглежда едно миризливо вкиснато-ферментирало отмъщение, пръдливо едно такова.....
.Та, ние, останалите, и нас, логично ни предават, но не правим от това ТЕМАТА НА ЖИВОТА СИ.
 Аз много харесвам скорпиони-еволюирали, " без Дороти" ;) каз Алф, хаха :012:
Обаче мен само скорпиони са ме предавали, странно, та в една каца с чудни медове и един от тях да капне-аз винаги имам едно наум , май им нямам доверие....просто взаимно тайно сме си нащрек, а това не е доверие. Самата дума доверие идва от вяра, ама като най-обичаш себе си, вяра на друг не хващаш, и......пак те предават, хаха като семантика е ориентирана към-извън себе си, на друг, Но човекът тук си има на себе се.... :57:

Ще потривам после, отново се вързаха хора как и аз на енергопиенето, грешка!

Енергопиенето ли?
Наречи го Енергосмученето - по-леко ще ти върви на съзнанието,ако го асоциираш със Смучки... Обичаш ли смучки?  :-X

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #112 -: Ноември 06, 2016, 10:03:41 am »
А, Тери, то звучи много гот на думички да си обичан от Скорпион. Едно такова... Душа в душа, дъх в дъх, тяло в тяло, едно единство, сливане на всички нива. Звучи много романтично, оставя усещане, че си намерил липсващата си половинка и вече сте едно цяло. Пък то най-обикновена форма на завладяване и присвояване.  :012: :012: :012: Обезличаване.  :012:
Аз с мой късмет също привличам осмодомни и плутонови, нямам пропуск в това отношения. Често са си крепнали Плутоните на ключови за мен места. Толкоз съм се сливала и разливала, че е чак плашещо. Единствено някой Уранец може да спаси положението за мен. Индивидите с ключов Уран ги изтърпям, те не са толкоз сливащи.
Но има ли осмодомни, плутонови, скорпионови - там съм, пълен абонамент.  :012:

Не разбирам - какво правиш? Оплакваш ли се,жалваш ли се? Протестираш ли? :)
Може би се хвалиш? :)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #113 -: Ноември 06, 2016, 10:25:13 am »
Али, казвам ти, ограничи се до астрологични коментари
Толкова драма няма да понеса

strelicka

• Hero Member
« Отговор #114 -: Ноември 06, 2016, 10:32:28 am »
колко прогресивни планети от скорпи са минали в стрелец или  в 7 дом и ти и ми е интересно  ""Стрелците... - не са ми симпатични,доста различни са,няма я тежестта при тях,като че ли всичко им е розово,например - биеш ги - те се радват..."от прочетеното- ти радостен ли
тежестта е от трудния,чепат характер на скорпитата,когато не желаят те да се  променят,а околните да нагласят спрямо собствения интерес-твърд фикс
как си с любовта, имал ли си дълготрайна връзка ,с човек ,който да обичаш повече от себе си

strelicka

• Hero Member
« Отговор #115 -: Ноември 06, 2016, 10:40:43 am »

всяка драма кулминира в трагедия
крайна дестинация,важно е навреме да се спреш или да ти помогнат да го направиш,ако помолиш или им позволиш

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #116 -: Ноември 06, 2016, 12:57:45 pm »

Съгласен съм,но пък от друга страна нали астрологията е точно това - тоест отразява житието,битието,реалността,света,душевността,съдбата,философията,също така включва както Драмата на Скорпиона,така и Драмата на Лъва,освен драмата - Скандалите,Спекулацията,Фалша,Подлостта,Любовта,Йерархията - Сатурн,Плутон,Марс и съотвестватщитие им теми и проблеми. :)
Може ли... Астрологията да се раздели от човешкото ежеднеевие? Това e някакъв оксиморон. :)
Извинявам ти се - щом ти лазя по нервите. :)

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #117 -: Ноември 06, 2016, 01:27:32 pm »
колко прогресивни планети от скорпи са минали в стрелец или  в 7 дом и ти и ми е интересно  ""Стрелците... - не са ми симпатични,доста различни са,няма я тежестта при тях,като че ли всичко им е розово,например - биеш ги - те се радват..."от прочетеното- ти радостен ли
тежестта е от трудния,чепат характер на скорпитата,когато не желаят те да се  променят,а околните да нагласят спрямо собствения интерес-твърд фикс
как си с любовта, имал ли си дълготрайна връзка ,с човек ,който да обичаш повече от себе си

Не вярвам в това,че един човек може да обича друг човек повече от себе си - Имам други представи,желания,стремежи ,мечти за Любовта.
Дълготрайна връзка съм нямал. :) Тоест... връзка от няколко години,няколко месеца - Да. :)

Ето прогресивна карта:

« Последна редакция: Ноември 06, 2016, 01:31:56 pm от Ali_Lun »

Terry

• Hero Member
« Отговор #118 -: Ноември 06, 2016, 01:38:52 pm »
Прогресивната карта е за прогноза, Али, така, че трябва да си по-конкретен. Аз затова питах с какво се занимаваш - дали учиш или работиш. И задай конкретен въпрос.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #119 -: Ноември 06, 2016, 06:54:44 pm »
Енергопиенето ли?
Наречи го Енергосмученето - по-леко ще ти върви на съзнанието,ако го асоциираш със Смучки... Обичаш ли смучки?  :-X
Ali 100 планети в знак скорпион-чувствен, чувствителен и сексуален. Смучките са за в 9 клас, сливането по 8 дом е без смучки, те са по некинг, петинг-нали се заиграваш с англизми ;). Имам чувството, че имаш пуританско някак възпитание, а не требе, отричането на ключови неща води до извращения и криминални ситуации. То е енергия-8 дом, ако не е секс, да е суфизъм-пак е добре.
Когато съм близка с някой мъж-може и смучки, не е срамно, но светът вън вижда афиширане на нереализирана страст, макар че шалче няма да сложа.
Съзнанието ми не участва там тогава, само чувствено безсъзнателно.
Сигурно имаш ярки инкарнации по време на инквизицията със подсъзнателните забрани за любов, отдаване.....
Каква проза лъха от теб :57:-за "Интервю с вампир" бих се поколебала, отначало изглежда изкушаващо съблазнително, после просто си изяден,изпит......пак няма любов, а демонична власт, нещо садо-мазо,то сънната артерия е на крехката бяла шия.

Съгласна съм с Тери, много представители на твоя знак не умеят да дават , без да те държат задължен, дори невидимо и между редовете, и аз съм преболедувала това увлечение, защото си преоткривам плутоновото, с падения и трансформи.
« Последна редакция: Ноември 06, 2016, 07:06:05 pm от enigma »