Автор Тема: Натални карти - практически упражнения  (Прочетена 45362 пъти)

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
Re: Натални карти - практически упражнения
« Отговор #75 -: Ноември 04, 2016, 01:51:27 pm »
Натално или транзитно? Дай линк към картата.

Натално - картата е на първата страница от тази тема.
Благодарности,радвам се,че ще обърнeш  внимание.:)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #76 -: Ноември 04, 2016, 02:45:50 pm »
Мислех, че си по-малък, бе Али, на 23 години си, с какво се занимаваш?

Сатурн в картата показва къде и как да изградим собствения си авторитет, това сами ние да сме си авторитет в живота, а не другите, семейството, шефа, парите, Слави Трифонов и т.н. Това принципно става с вземане на решения и носене на отговорност за тях, добри или лоши. Позицията на Сатурн показва откъде ще дойдат събитията, които ще ни предизвикат да градим себе си като личност, която отстоява решенията си и носи отговорността за тях т.е. има себе си за първи и най-важен авторитет в собствения си живот. Тук Сатурн е в собствен знак в 10ти дом, т.е. събитията ще идват от семейството и отношенията с родителя, който играе ролята на 10ти дом. От други хора, които ти виждаш като издигнати, с положение, дори да не са такива.

Сатурн на практика управлява 8, 9 и 10ти домове. Нещо като учене на висше образование, философия, религия, емиграция може и да помогнат в задачата. Като се замисля, май наистина дейностите по 9ти дом биха ти дали възможност да имаш друг поглед върху нещата и хората, които имаш за важни и така да изградиш себе си като авторитет - 10ти дом.

Принципно картата ти е трудна, не само заради тази квадратура. Стелиум в скорпион, 6ти дом силно акцентиран, три планети, от които две лични в анаретен градус, марс в съвпад със СЛВ, уран и Нептун в 8ми дом, слънцето в интерсептиран знак.

Имаш секстил на светилата, което е много добро положение, и може до известна степен да ти даде сила и осъзнаване откъде идват трудностите и как да ги преодоляваш.

Асцендентът ти е въздушен, въздух под налягане видях, че си писал, но управителят му е в скорпион, което те кара да възприемаш света през призмата на скорпиона.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #77 -: Ноември 04, 2016, 04:37:05 pm »
Съвпада на Регул с какъв орбис е?

Т.е. в какъв орбис действа? :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #78 -: Ноември 04, 2016, 04:41:25 pm »
Т.е. в какъв орбис действа? :)

Според модерната школа - 1-2 градуса, според античната до 5 градуса за кралските звезди.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #79 -: Ноември 04, 2016, 05:07:49 pm »
Мерси Лили  :)
Значи Регул е в съвпад с АСЦ ми :)
« Последна редакция: Ноември 04, 2016, 08:24:29 pm от delphin »
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #80 -: Ноември 04, 2016, 05:19:58 pm »
Мислех, че си по-малък, бе Али, на 23 години си, с какво се занимаваш?

Сатурн в картата показва къде и как да изградим собствения си авторитет, това сами ние да сме си авторитет в живота, а не другите, семейството, шефа, парите, Слави Трифонов и т.н. Това принципно става с вземане на решения и носене на отговорност за тях, добри или лоши. Позицията на Сатурн показва откъде ще дойдат събитията, които ще ни предизвикат да градим себе си като личност, която отстоява решенията си и носи отговорността за тях т.е. има себе си за първи и най-важен авторитет в собствения си живот. Тук Сатурн е в собствен знак в 10ти дом, т.е. събитията ще идват от семейството и отношенията с родителя, който играе ролята на 10ти дом. От други хора, които ти виждаш като издигнати, с положение, дори да не са такива.

Сатурн на практика управлява 8, 9 и 10ти домове. Нещо като учене на висше образование, философия, религия, емиграция може и да помогнат в задачата. Като се замисля, май наистина дейностите по 9ти дом биха ти дали възможност да имаш друг поглед върху нещата и хората, които имаш за важни и така да изградиш себе си като авторитет - 10ти дом.

Принципно картата ти е трудна, не само заради тази квадратура. Стелиум в скорпион, 6ти дом силно акцентиран, три планети, от които две лични в анаретен градус, марс в съвпад със СЛВ, уран и Нептун в 8ми дом, слънцето в интерсептиран знак.

Имаш секстил на светилата, което е много добро положение, и може до известна степен да ти даде сила и осъзнаване откъде идват трудностите и как да ги преодоляваш.

Асцендентът ти е въздушен, въздух под налягане видях, че си писал, но управителят му е в скорпион, което те кара да възприемаш света през призмата на скорпиона.

Хм...
На толкова съм си. С какво се занимавам... С нищо = с всичко/ :)
Имам доста интереси - Асц Близнаци.Имам и мечта,която надявам се не си остане блян.
Друго... какво? Сатурн? Сатурн само ме ограничава  според мен - квадратира ми стелиума(Слънце,Марс и т.н.) и ме парализира. Та,затова попитах - нали казваш,че времената се менели,кога това ще се промени при мен?

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #81 -: Ноември 04, 2016, 09:51:54 pm »
Хм...
На толкова съм си. С какво се занимавам... С нищо = с всичко/ :)
Имам доста интереси - Асц Близнаци.Имам и мечта,която надявам се не си остане блян.
Друго... какво? Сатурн? Сатурн само ме ограничава  според мен - квадратира ми стелиума(Слънце,Марс и т.н.) и ме парализира. Та,затова попитах - нали казваш,че времената се менели,кога това ще се промени при мен?

Като спре да те мързи

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #82 -: Ноември 04, 2016, 10:40:01 pm »
Ali , има нещо около родителите те, единият от тях, а може и баби-дядовци. Надрасни го това и прави нещо. Нямаш мечта, всичката ти енергия и силици отиват в мрънкане.
 Това е провокиране към теб и картата, но е излишно, нали?
« Последна редакция: Ноември 04, 2016, 10:58:48 pm от enigma »

Terry

• Hero Member
« Отговор #83 -: Ноември 05, 2016, 08:24:49 am »
Разбирам, Али, че не това си очаквал да прочетеш.  :)

А относно това кога се променят нещата, променят се с времето. Сатурн е времето. Един ден се събуждаш и установяваш, че дишаш по-леко :) Със сигурност ще бъде след първият сатурнов възврат, това предполагам го знаеш, като аз бих удължила агонията, която ще е тогава до времето когато съвпадът на тр. сатурн с дирекционният ти по това време стане разходящ т.е. до 32-33 г. възраст.

Все пак като ще коментираме, трябва да кажеш как се отрази транзита на сатурн през стелиума и минаването му през десцедента. За да видим как реагира картата.

Времената се менят и при някоя много силна прогресия според мен, но нямам много астрологични наблюдения в тази насока.

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #84 -: Ноември 05, 2016, 10:02:05 am »
Разбирам, Али, че не това си очаквал да прочетеш.  :)

А относно това кога се променят нещата, променят се с времето. Сатурн е времето. Един ден се събуждаш и установяваш, че дишаш по-леко :) Със сигурност ще бъде след първият сатурнов възврат, това предполагам го знаеш, като аз бих удължила агонията, която ще е тогава до времето когато съвпадът на тр. сатурн с дирекционният ти по това време стане разходящ т.е. до 32-33 г. възраст.

Все пак като ще коментираме, трябва да кажеш как се отрази транзита на сатурн през стелиума и минаването му през десцедента. За да видим как реагира картата.

Времената се менят и при някоя много силна прогресия според мен, но нямам много астрологични наблюдения в тази насока.

Как се отрази,как се отрази? Как се отрази?
Врагове! :)
Преди скрити - сега явни!

Terry

• Hero Member
« Отговор #85 -: Ноември 05, 2016, 12:51:05 pm »
Врагове значи...враговете са по 7ми дом, май казваха и по 12ти. При теб управителят на 7ми дом е юпитер, в 6ти, което да кажем че описва враговете - срещаш ги ежедневно :) но юпитер е бенефик и в критичен градус, така, че по-скоро ще се извъртат нещата в твоя полза. Ако успееш да го видиш разбира се.

Моите бегли впечатления от теб, това, което съм запомнила е, че се криеш вкъщи от някакви хора, неясно какви и те е страх да излезеш навън, буквално. Точно като картата ти, всичко свряно под хоризонта и гледа уплашено оня сатурн в 10ти дом. И понеже сатурн е в собствен знак ти изглежда много страшно и велико. Префокусирай се към себе си - я погледни какво стълпотворение имаш на раположение в 6ти дом. Шести дом описва всекидневните навици, липсата на такива, прави трудно реализацията на личността в обществото - след 6ти дом идва 7ми и домовете от горната хемисфера, другите, социума.

Пък сатурн като те ограничава, обърни нещата - ограничавай се сам.

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #86 -: Ноември 05, 2016, 01:17:57 pm »
Врагове значи...враговете са по 7ми дом, май казваха и по 12ти. При теб управителят на 7ми дом е юпитер, в 6ти, което да кажем че описва враговете - срещаш ги ежедневно :) но юпитер е бенефик и в критичен градус, така, че по-скоро ще се извъртат нещата в твоя полза. Ако успееш да го видиш разбира се.

Моите бегли впечатления от теб, това, което съм запомнила е, че се криеш вкъщи от някакви хора, неясно какви и те е страх да излезеш навън, буквално. Точно като картата ти, всичко свряно под хоризонта и гледа уплашено оня сатурн в 10ти дом. И понеже сатурн е в собствен знак ти изглежда много страшно и велико. Префокусирай се към себе си - я погледни какво стълпотворение имаш на раположение в 6ти дом. Шести дом описва всекидневните навици, липсата на такива, прави трудно реализацията на личността в обществото - след 6ти дом идва 7ми и домовете от горната хемисфера, другите, социума.

Пък сатурн като те ограничава, обърни нещата - ограничавай се сам.

:)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #87 -: Ноември 05, 2016, 07:25:01 pm »
Много сложен,сложно объркан типаж... В никакъв случай не е известен,умишлено поставям картата в тази тема,понеже има още една за известни типове. Интересни ще са дадените мнения. :)

Али не си ли се замислил,че У7 започва стелиума,У12 го завършва,там не са само врагове,
има и партньори по 7 ,на който да се довериш,и сродни души по 12,вярата в хората
имаш У7,11 Юпитер  съвпад съ У12 Венера,заключен телец в 12 да превърнеш враговете си в приятели,да ги заобичаш ,вместо да се страхуваш
за целта е необхидем пълен контрол върху  емоционалните крайности- черно и бяло типични за скорпитата и трудната им промяна,
цветни нюанси и свобода на духа е стрелеца по свл,да си по-широко скроен, а не мнителен към всеки и фокусиран върху думата врагове

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #88 -: Ноември 05, 2016, 08:26:24 pm »
Али не си ли се замислил,че У7 започва стелиума,У12 го завършва,там не са само врагове,
има и партньори по 7 ,на който да се довериш,и сродни души по 12,вярата в хората
имаш У7,11 Юпитер  съвпад съ У12 Венера,заключен телец в 12 да превърнеш враговете си в приятели,да ги заобичаш ,вместо да се страхуваш
за целта е необхидем пълен контрол върху  емоционалните крайности- черно и бяло типични за скорпитата и трудната им промяна,
цветни нюанси и свобода на духа е стрелеца по свл,да си по-широко скроен, а не мнителен към всеки и фокусиран върху думата врагове

И Скорпиона си има място и важност  сред другите знаци,защо да го променям? Мога ли да го променя изобщо? Стрелците... - не са ми симпатични,доста различни са,няма я тежестта при тях,като че ли всичко им е розово,например - биеш ги - те се радват... Набий Скорпион,предай Скорпион,прояви несправедливост към Скорпион,прояви неуважение,подигравай се със Скорпион - и чакай той да ти прости... :) Ще те убие,ще се изгаври с трупа ти,няма дори да имаш труп - ще те хвърли на лешоядите(стига да събере сили,за да може да го направи всичко това) и накрая ще каже - Малко му беше!!!
Защо е така ли? Защото Скорпионът си има Доверие(тоест си е имал),има си Искреност,има Добри чувства,Откровен е,Открит е,Мисли доброто,Прям е - не прикрива нищо,Държи на Приятели и всичко,За него Хората в живота му значат много - при него или си му приятел или враг,трети вариант няма,И сега - отгоре на всичко това ТИ иди и го ПРЕДАЙ,иди и го ИЗМАМИ,иди и ПРОЯВИ НЕУВАЖЕНИЕ,иди и го ИЗМАМИ,иди и се ПОДИГРАЙ,иди и говори ЗАД ГЪРБА МУ... Е... Кой е Виновен? Как ще изплати вината си? Ще трябва да Усети Скорпионската Емоция... Или ще трябва да Усети Божията подкрепа към Скорпиона!

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #89 -: Ноември 05, 2016, 08:47:26 pm »
Уфф, едва издържам