Автор Тема: Есенциални и аксидентални достойнства  (Прочетена 20205 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Есенциални и аксидентални достойнства
« Отговор #15 -: Юни 05, 2013, 11:33:50 pm »
А защо според теб?
Имам някакъв спомен за овен някъде при него (да ми има човек спомените :) )

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #16 -: Юни 05, 2013, 11:37:30 pm »
А защо според теб?
Имам някакъв спомен за овен някъде при него (да ми има човек спомените :) )

Убий ме, не знам. Отказвах му и брак в началото, защото (според мен) ми действаше зле. :D
Имам чувството, че взаимно се омаломощаваме по някакъв начин. Даже му го споделих наскоро, но не се съгласи с мен.
Слънце, Марс, Луна в овен. Правилно помниш.

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #17 -: Юни 05, 2013, 11:38:32 pm »
точно го казват и Dyana и starinthenightsky така е , има свободна воля как да си ползваш всичко "напрегнато " и лесно в картата. След време с прогностиката рожденните- по натал квадрати стават тригони. Ако си работил съзнателно и върху себе си-респ. върху обстоятелства и лоши условия, няма начин да не береш някакъв плод.
За пример-известни личности често имата силно напрегнати аспекти, ъглови, Ръшман казва-кризата за тях е ежедневие, не само че не ги събаря, нещо повече-мотивира ги.
И ако винаги изхождаме от тезата,че първоначално имаме потенциал да се справим с негативите на картата си, ще е по-лесно да мислим, че звездите не са ни поставили в ситуация да сме само и просто пионки.
на хора,които не искат да стават осъзнати и не се борят може да им се "познае" до 90 процента -и минало и бъдеще... ;)
с останалите не е съвсем така...

много ми е едно такова затоплящо, по западняшки, приятно да чуя това, ама надали :)

добре е да се започне от т.нар. "потенциал на картата", из основи и без компрос от рода на "4-то ниво на проработка" на еди коя си планета и конфигурация. Тая информация се е изгубила във времето, понеже и без това животът си е тежък, защо ни е да се примирим със съдбата на прислужник или градинар в тоя живот, далеч по вдъхновяваща е идеята за Американската мечта, и без това създадена, за да обслужва "общочовешки" инетереси, с перспектива при това, в глобален мащаб :)

та, първо - основен потенциал и граници и после разтягане и ходене по окръжността, но все пак, оставайки в кръга..

за есенциално силните се казва, че има потенциал, аксиденталните - попадат на подходящо място в подходящо време, дори и да нямат такъв
харесва ми нещо, което чух от Кая за дебилитиран Сатрун в 10 - ще стане шеф, но не добър (последното важи за всеки смисъл на думата)
в крайна сметка есенциалната (но само ако има проводник) ще се окаже ефективна и на пиедестал, докато дебилитираната е силно вероятно да се провали

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #18 -: Юни 05, 2013, 11:53:25 pm »
За сатурн в 10-шеф, може , ама др. е по-популярно-сатурн на МЦ и неосветен, човекът се издига и после пада отвисоко, без шанс за поправка-циклите му са дълги 2Х 29 =58-тогава ли да почваш отначало...
Защо "4-то ниво на проработка", мен този снобизъм при занимаващите се с астрология най ме дразни, те са на високо ниво, а обикновените простосмъртни хорица -на 1-во, не...те тези с високото си отидоха от...както и да е...отидоха във висините...да се "проработват"... ;)
напротив, сега от древните трактати тръгна идеята, та те, древните казват-Бог високо,цар далеко-по-скоро тази им е философията. тоест скъсваш си г-за от работа в проблемната област, но и и си получаваш "резултата"...
Вярвам, че човек може да "си надвие на масрафа" на тежките планети-дебилитирани както и да е/есенциално, акцидентално/-чрез постоянна будност, осъзнаване и -работа, но е много трудно при много дебилитиран радикс, трябва да живееш като воин- по всяко време.
А ти вярваш ли,че във всеки хороскоп всяко трудно нещо е било дадено първоначално за лошо, да се провалиш?
Аз не вярвам...
И не е до вяра, до житейски опит е.
Например -сатурн в 6 дом, ретро, или не, лошо поставен-човекът от детството е с хронични болести, трудно оздравява, от 1 здр. проблем-в друг....По нашия край му викат-"кекльо"... :DДа, обаче без да променя режим, или да ползва хомеопатия, той се научава да е издържлив, с малкото -сили да прави много-да живее и да се справя. Ако се интересува-може и повече да постигне-интерес към причина и следствие, да речем, промяна в мислене и навици...В средна възраст вече -не боледува, оказва се дълголетен..Ами при работа от натива-сатурн ПРЕкомпенсира и от изначално лоша позиция- в конкретни физически резултати.
« Последна редакция: Юни 06, 2013, 12:34:54 am от enigma »

Papy

• Hero Member
« Отговор #19 -: Юни 06, 2013, 12:25:01 am »
И аз мисля като енигма
Проработка на картата е алабала
Но можеш да си надвиеш над даденостите-наистина като войн-всеки ден в битка с теб самия

Да не говорим (и друг път сигурно съм го споменавала) за един пример-цяло семейство загива в автомобилна катастрофа
Една карта имаше почти само с хармонични аспекти, втора-всякакви, но без индикации - очевидни-за ранна смърт, в картата на майката не се виждаше децата да са с кратък живот и т.н.

Orfei

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 96
« Отговор #20 -: Юни 10, 2013, 01:14:43 pm »

Проработка на картата е алабала
Но можеш да си надвиеш над даденостите-наистина като войн-всеки ден в битка с теб самия

Авторите, които говорят за проработка в същност имат за една от основните и характеристики тъкмо второто изречение, при което излиза, че с първото я отричаш, а с  второто я утвърждаваш. Тъкмо защото е много смислено астрологията да помага с нещо едва ли е добрия вариант да се каже на човека със Сатурн в Рак в 10, че просто трябва да приеме, че е един неудачник, който чат- пат ще печели по някой друг уважителен поглед и страховете му ще се сбъдват, възможностите ще се опорочават. Това по никакъв начин не мотивира съпротивителните сили.
Сега, че не мога да променя например дадености- нека кажем разкрача си, не значи ,че няма да мина разстоянието , нищо, че с повече крачки. Може да бъде променена изявата, ако човекът иска и си вярва ,че може и избере да рафинира някои свои изяви. Костенуртката изглежда есенциално слаба  :D , но побеждава.
Както и да се наричат нещата- врат / шия/  проработка, житейски задачи, препятствия -  хороскопът нали показва в същност фокусни полета за работа. Тая работа може да се върши успешно- в някои случаи, а в други- се събира опитност. Опитът от своя страна ще доведе после до някои успехи, които в тези случаи на есенциални и акцидентални слабости могат и да дойдат по- късно. Наблюдавам /близо пред себе си/ хора с есенциали сили, които не мърдат и не бързат да "сеят и жънат" и други, които с "есенциални слабости" се превръщат в силни за слабите, разбирайки своите опитности .

Papy

• Hero Member
« Отговор #21 -: Юни 10, 2013, 02:22:06 pm »
Мда, има противоречие в двете изречения, но то идва оттам, че едните очакват да им се случи хубавото от сатурн в 10, а другите си знаят, че е в рак, и гледат нещо да направят по въпроса
Тоест - картата сама не се проработва :) и няма висша изява на нещо си, защото сме богоизбрани, а трябва с пот на челото да додрапаме до финала, където заекът можеше да е отдавна, ако не беше проспал състезанието (сигурно е с марс в 1-ви в овен и винаги досега е печелил)

П.п. Добре дошъл, радвам се да се запознаем :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #22 -: Юни 10, 2013, 02:35:19 pm »
Познавам хора с по три и повече тронови планети - не съм забелязала "висша" изява при същите.  :D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
« Отговор #23 -: Юни 10, 2013, 02:41:56 pm »
Познавам хора с по три и повече тронови планети - не съм забелязала "висша" изява при същите.  :D

а защо тогава смятаме есенциални достойнства?
още не ми се подреждат в главата нещата, хем единият е тотално прецакан, обаче стига напред, хем другия е облагодетелстван, а не показва нищо

може би трябва да се направи обратна таблица и ако имаш сатурн в рак, предсказанието да е много хубаво, например: цял живот ще драпаш, трудно ще ти се получава, но далеко ще стигнеш :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #24 -: Юни 10, 2013, 02:50:57 pm »
а защо тогава смятаме есенциални достойнства?

Предполагам, за да се определят възможностите на натива по отделни теми в хороскопа.

Но като цяло в теорията за есенциалните достойнства има доста празни полета.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Orfei

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 96
« Отговор #25 -: Юни 10, 2013, 03:05:48 pm »
Мда, има противоречие в двете изречения, но то идва оттам, че едните очакват да им се случи хубавото от сатурн в 10, а другите си знаят, че е в рак, и гледат нещо да направят по въпроса
Тоест - картата сама не се проработва :) и няма висша изява на нещо си, защото сме богоизбрани, а трябва с пот на челото да додрапаме до финала, където заекът можеше да е отдавна, ако не беше проспал състезанието (сигурно е с марс в 1-ви в овен и винаги досега е печелил)

Точно това се има в предвид. Човек има "шепа" избор и за много неща може да избере "да не избира" - това също е избор.
Да примера за заекът и костенурката може добре да илюстрира марс овен с/ у марс козирог , където идеологията е друга :) .
Есенциалните достойнства според мен - Първо са отворена тема за още много анализи и изследвания, някои поставят нептун да екзалтирав  рак, други в стрелец, виждал съм и в лъв да го пишат някои руски астролози и още много такива, като меркурий екзалтира във водолей, смъква ли се екзалтацията му в дева , където едновременно управлява и екзалтира според класическата или продължава и на двете места :)
и
 Второ достойнствата действително символизират някои дадености - предимства и недостатъци, с които човекът може да работи или да не работи. Ако един човек не си ползва ръката цяла седмица, нека да има и бицепс 50см...а друг с хилава такава копае по дворчето. Наблюдава се още в училище как децата, които усещат своето интелектуално или друго превъзходство се тренират в задоволството си от това,че получават 5,6 с малко усилия и аз бях такъв донякъде :D но после се оказва, че линията на прогреса, която е извървял другия е по- дълга и той я владее.

Papy

• Hero Member
« Отговор #26 -: Юни 10, 2013, 03:27:57 pm »
Щом ще си говорим с житейски примери :) - как така човек със сатурн в рак в 10-ти също изкарва шестици без напън, дори минимален - ето това се опитвам да разбера, както и защо учителите, които до някаква степен могат да бъдат описани по 10-ти дом в тази възраст, също го приемат добре, хвалят и т.н.
Да вземем сега да намесим тия фирдарии и да обясним как това е било примерно само до 16-та година :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #27 -: Юни 10, 2013, 07:05:05 pm »

Точно това се има в предвид. Човек има "шепа" избор и за много неща може да избере "да не избира" - това също е избор.
Да примера за заекът и костенурката може добре да илюстрира марс овен с/ у марс козирог , където идеологията е друга :) .
Есенциалните достойнства според мен - Първо са отворена тема за още много анализи и изследвания, някои поставят нептун да екзалтирав  рак, други в стрелец, виждал съм и в лъв да го пишат някои руски астролози и още много такива, като меркурий екзалтира във водолей, смъква ли се екзалтацията му в дева , където едновременно управлява и екзалтира според класическата или продължава и на двете места :)
и
 Второ достойнствата действително символизират някои дадености - предимства и недостатъци, с които човекът може да работи или да не работи. Ако един човек не си ползва ръката цяла седмица, нека да има и бицепс 50см...а друг с хилава такава копае по дворчето
Цитат
Цитат
.
Наблюдава се още в училище как децата, които усещат своето интелектуално или друго превъзходство се тренират в задоволството си от това,че получават 5,6 с малко усилия и аз бях такъв донякъде :D но после се оказва, че линията на прогреса, която е извървял другия е по- дълга и той я владее.
Цитат

Кои го правят съзнателно и кои не -задоволството от...?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #28 -: Юни 10, 2013, 07:15:17 pm »
Щом ще си говорим с житейски примери :) - как така човек със сатурн в рак в 10-ти също изкарва шестици без напън, дори минимален - ето това се опитвам да разбера, както и защо учителите, които до някаква степен могат да бъдат описани по 10-ти дом в тази възраст, също го приемат добре, хвалят и т.н.
Да вземем сега да намесим тия фирдарии и да обясним как това е било примерно само до 16-та година :)

Единствената ми недотам дебилитирана плането е Меркурий- ретро във водолей- 7 дом, добре аспектиран.
Ами..плъзнах се по този Меркурий- тънка лайсна- лесно възприемане на математика и- хоп кандидатствах с това- 5. 75 на изпита без да съм ходила на уроци и курсове- решавах си сама задачите.
Ако бях избрала нещо, което изисква усилия- помнене, щеше да е по-добре за мен в дългосрочен план, но и родителите ми не са били много на място тогава. Соц. времена. Всъщност, ако не се беше срутила системата, можеше и да е добре за мен дори и при този мързелашки начин, но в реалиите на ранните 90- тц. Да си призная, не ми се учеше през милениума. Сега ме "напъна", но май ми е късно... ;D

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #29 -: Юни 10, 2013, 07:54:56 pm »

С харизма ,манипулиране ,чар,каквото си избереш от Венера,Нептун и Плутон.
Учителите по това време ,щом се приема да са по 10-ти дом ,са били в "съвпад" с Нептун /Уран -така че ... ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“