Здравейте,
Обикновено само чета във форума тъй като астрологията ми е интересна, но все още не ми е станала хоби....от вас научавам много полезна информация.
За втори път се престрашавам да пиша и то за да се консултирам с вас по неприятна тема - влошеното здравословно състояние на баща ми. Той е роден на 22.01.1963г в 11:45ам в Димитровград.
Тази година тръгна на 360 градуса за цялото ни семейство заради това, че баща ми потъна в дълбока депресия, която за съжаление отказваше да лекува и се наложи да влезе в психиатрия през месец Юни. ОТ тогава до Септември лечението му беше бавно, но задоволително и бих казала успешно, до момента когато отново почна да пропуска да си пие лекарствата и отново се върна към старото си състояние / постоянна тъга, нежелание за живот, никакви социални контакти, може по цял ден да лежи без да стане да яде дори и най - тежкото за мен е, че няма желание и воля да се оправи, оставил се е изцяло на болестта и само отрицателни и черни мисли/. В момента сме му пуснали изследвания за хормоните на щитовидната жлеза тъй като се оказа, че депресията може да е симптом при заболяване на жлезата.
Бих ви помолила, ако някой има желание и малко повече свободно време, ако може да ми каже дали скоро ще се разреши този проблем, дали е възможно да е нещо друго / мислим да му правим и скенер на главата/.
Единственото ми най - силно желание е да имам здрав баща по Коледа и през следващите години. Благодаря ви предварително!
Ще ти предложа моето виждане по въпроса - от първа ръка, за съжаление. Имам си Хашимото, в комбина с щитовидна жлеза - установих го след смъртта на майка ми преди 2г. И понеже лекарите ми казаха, че това е доживотна диагноза, започнах да търся отговори и решения.
Като начало, забрави да имаш "здрав баща по Коледа". Депресията също е автоимунно заболяване, както и Хашимото. Никоя болест не се появява, защото някаква си планета в небето прави аспект към наталната карта. Автоимунната болестта е следствие на нещо, правено дълго време преди това. Нещо, което е против душата на човек, но на което той не може (или поне му е трудно) да се противопостави. През цялото това време се натрупва стрес в енергийното поле на човек, което натоварва хипоталамуса и той препраща стреса за обработка към надбъбречните жлези. Когато и той сдаде багажа (понеже стреса продължава да се трупа), започват да дават на късо другите жлези - щитовидна, панкреас (диабет)и т.н. И когато започнем да пием химиите, за да се поддържаме, ние не лекуваме, а натоварваме още повече организма. За съжаление, никой няма отговор "какво се прави в този случай", но пък всички лекари с половин уста признават, че "живота вече е много стресов". Така че, ако те интересува причината - то тя е стреса, изпитван от баща ти много дълго време - той даже може и да не го осъзнава, даже предполагам, че е така. Имайки предвид всичко това, нали разбираш, че няма как "с магическа пръчка" да изтриеш стреса, да промениш човека и да си е, както когато е бил млад. Приемете новото състояние и действайте според него.
Какво правим в случая, за да изчистим стреса? Почивка - дълга, дълга почивка. 1-2-3-.... години - колкото е необходимо - стига да можете да си го позволите. Да, трябва да започне да взима малка, минималната доза, хормони, за да подпомогне малко жлезата, но с идеята, че един ден ще ги спре, защото (както Сатин ти е написала) колкото повече пием хормони, толкова повече жлезата спира да ги произвежда и в един момент атрофира. Много често се прави грешката да се препоръчват имуностимуланти - това е грешка според мен, защото имунната система така или иначе вече е престимулирана - тя е в един хаос, водовъртеж, стрес. Различните видове диети също създават стрес на доста хора, което отново не е решението на въпроса. Но пък съм видяла случай на стабилизирана дама от хомеопат - но дамата по природа няма проблем със спазването на забраните, така че при нея се е получило. Ако баща ти може да спазва Н-на брой "това може, онова не може", мога да ти дам координати на лекаря.
Почивката - най-добрия вариант е, максимално пребиваване в планина - там, където животът е простичък, има много озон, и си заобиколен с природа. Аз лично няма как да си го подсигуря, затова се старая, когато имам възможност да го правя. допълнително, намерих източника на стрес и се старая максимално да го елиминирам, доколкото ми се удава и последното - започнах да живея така, че да не изпитвам стрес (имам си астрологичен и нумерологичен анализ на причината). Сега, 2г след "отпушването" на болестта, все още почти постоянно ми се спи, все гледам да си полегна, да си гледам някаква телевизия (не че после помня, какво съм гледала) - като цяло, да се рея, да си почивам (по нептуновски - хипоталамуса се управлява от Нептун).
Колкото повече го принуждавате човека да прави нещо, защото на вас така ви се иска, толкова повече стрес създавате в него.
Всички психиатрични болници са в планински райони, приятна обстановка (или поне беше) и много почивка. Е, има и лекарства, но нали е болница
.
Анализ на картата няма да направя, защото въпросът е зададен от теб, не от него и касае състояние, за което не е необходима лекарска намеса (за мен) извън хормоните.
Ако е малко разхвърляно, извинявам се .... опитах да предам повече информация.
На коментари по написаното определено няма да отговоря
.
а, сега се сетих - събитие, което е отключило със сигурност има, но при депресия трябва да се върнете доста назад .... нещо определено се е случило и оттам нататък е започнало "натрупването" на депресията, и успоредно с нея нарушаването нормалната функция на жлезата.
и още нещо ..... 290 МАТ ти звучат много, но моите бяха над 1000 - казвам "над", защото лабораторията не може да каже колко са - мерят се само до там ... а те може и да са 5000 ..... така че, все още не е толкова страшно. При последните изследвания поне ги дават 990
- минала съм бариерата
. Но пък аз вече не им обръщам внимание - каквото такова.