[quoteТук става дума за процес, който назрява и се развива от много години, чиито кулминация изобщо не сме стигнали. Изумена бях днес от поредите глупашки изявления на европейските лидери, от неадекватната реакция. Пак лозунги, пак празнословици, пак пълна липса на политическа воля за каквото и да било по проблема с бежанците.
Хората все повече се питат кога най-сетне тази инерция, това безхаберие ще бъдат заменени от радикални и рационални решения и действия.. Хората са готови да се откажат даже от демокрацията, от обединена Европа и от либералните ценности, за да си спасят кожата.. Защото нещата лека-полека, опират до там.][/quote]
И аз това точно се чудех за прословутите евро политици, дупедавци и половина. Повечето икономически марионетки, на които им дай само блабла без никакъв смисъл и мисъл. Гледам и аз Меркел , Оланд и Камерън и се чудя в кое шоу са ни натикали. А този пък Оланд откъде го изкопаха, идея си нямам. Ни мисъл, ни действие, ни харизма дори, нищо. Само празни приказки и след дъжд качулка. Франция е била в най-голяма степен на готовност за атентати след Шарли , а при такъв червен код да направят серия от атентати , не знам. Не мога да си представя какво е ако не са под код червено. За Меркел и на мен не ми се коментира. И за други политици, които правят разумни изказвания, пък медиите ги вади от контекста и ги сочи с пръст. Както случая с Шойбле тая седмица. Германия беше май една от много малкото държави в Западна Европа, където населението не е наполовина мюсюлманско. Изключвам турците им тук, защото разлика между тях и мароканци, иракчани и тн има. Ама със сегашната политика на Меркел, може да се зачерке горното.