Като цяло заплащането в страната е ниско, изключая някои сектори. Учителите, Полицаите и Лекарите за да си позволят да живеят на широко не е заради основните им заплати средно от 1000 лв, защото с тези пари си на ръба на мизерията, особено в големите градове. Допълнителните им доходи не са никак морални. Учителите дават частни уроци, ама защо не плащат данъци за тях. И за да имат повече "клиенти", нивото на образованието в училищата е на безобразно ниво. Не ме разбирайте погрешно, точно за тези професии съм на мнение, че трябва да взимат едни от най-високите заплати, но и критериите на подбор да са на безкомпромисно високо ниво, защото в момента там положението е "куцо, кьораво и сакато"...
В момента една част от населението нямат 5 лева в джоба си, друга част могат да си позволят да изкарат няколко месеца, най-малката е онази, на която няма да се отрази или ще просперира. Ако кризата не свърши до месец, а се задълбочи, икономиката ще се срине и това ще се отрази на всички, включително и на последните.
Цените в магазините от първият ден на извънредното положение се качиха драстично, ако/когато суровините влязат в дефицит, за някои хора и киселото мляко ще стане лукс. По принцип не знам и не гледам кое колко струва, но киселото мляко, което купувам е с 20 ст отгоре, прясното мляко с 25ст, сапуна беше с 1 лв повече... това най-елементарното, така че в тази ситуация арогантността може да се окаже доста кофти нещо, защото никой не може да е сигурен, че ще запази стабилността си.
И в този момент ми се струва, че хората трябва да бъдат по-солидарни и по-малко егоисти.