Автор Тема: Сезонни карти  (Прочетена 104138 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8143
Re: Сезонни карти
« Отговор #225 -: Октомври 29, 2025, 03:44:14 pm »
Акрукс,да,4ти дом е краят ,но от 1ви.Всеки дом може да е края ,като края на 12д е в 3ти,краят на 11д е във втори и т.н.
За тази карта ,Дева на к4 ,а Меркурий като упр.е в антисия с Луната,упр.на 1 и 2 ти домове в картата.Края на лева,буквално,като национална валута.
Разбира се,може и друго тълкуване да има,не съм сигурна на какво още ще му дойде края.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14163
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #226 -: Ноември 04, 2025, 07:25:25 pm »
Акрукс,да,4ти дом е краят ,но от 1ви.Всеки дом може да е края ,като края на 12д е в 3ти,краят на 11д е във втори и т.н.
За тази карта ,Дева на к4 ,а Меркурий като упр.е в антисия с Луната,упр.на 1 и 2 ти домове в картата.Края на лева,буквално,като национална валута.
Разбира се,може и друго тълкуване да има,не съм сигурна на какво още ще му дойде края.
Сафо, написах изрично, че не съм разглеждала и дори не съм поглеждала зимната карта, все още. Коментирала съм написаното от теб в самото начало на твоята интерпретация, конкретно това изречение:

Асц е в Рак и заточена Луна в 7ми дом,домът на края,залеза,откритите врагове и партньорите.
Останалата част от коментара ти може да прочета по-нататък, след като разгледам картата и напиша своите виждания по нея, засега съм заета с други писания, всичко по реда си...

Сафо

• Hero Member
« Отговор #227 -: Декември 11, 2025, 04:52:17 am »
Ако разгледаме с "други очи"сега картата на зимното слънцестоене,предвид събитията,Ще има ли предстрочни избори,ще подаде ли оставка правителството в предстоящите 3 месеца,до Пролетното равноденствие?Всъщност това трябва да се вижда в картата на пролетното равноденствие от тази година.
Овен е на к11 с ъглов Марс.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #228 -: Декември 11, 2025, 05:03:10 am »
В картата на Пролетното равноденствие,к11 е в Овен,а Марс в Рак на к2,падение.Втори дом в картата е 4ти от 11ти-да.

akruks

• Hero Member
« Отговор #229 -: Декември 12, 2025, 01:52:02 pm »
Ако разгледаме с "други очи"сега картата на зимното слънцестоене,предвид събитията,Ще има ли предстрочни избори,ще подаде ли оставка правителството в предстоящите 3 месеца,до Пролетното равноденствие?Всъщност това трябва да се вижда в картата на пролетното равноденствие от тази година.
Е, ще има, нали вчера правителството подаде оставка, а НС днес я прие. И това се случва по есенната карта (както и по годишната/пролетната) и разбира се е драснато в картата на свикването на 51 НС.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #230 -: Декември 12, 2025, 03:45:55 pm »
Е, ще има, нали вчера правителството подаде оставка, а НС днес я прие. И това се случва по есенната карта (както и по годишната/пролетната) и разбира се е драснато в картата на свикването на 51 НС.
Да,нали това съм написала в следващия пост.Питането ми е преди правителството да подаде оставка.Писала съм вчера в ранните сутрешни часове.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #231 -: Декември 12, 2025, 03:46:40 pm »
В картата на Пролетното равноденствие,к11 е в Овен,а Марс в Рак на к2,падение.Втори дом в картата е 4ти от 11ти-да.

akruks

• Hero Member
« Отговор #232 -: Декември 12, 2025, 10:10:45 pm »
Слънцето в 5д е опозиция с Нептун и е връх на хвърчило. Плутон е точно на МС квадрат с Марс и опозиция на IC , Марс У12 е връх на Тау с оста МС/IC
Понеже все още сме в есенния сезон, събитията трябва да ги има в есенната карта и ги има, сега си давам сметка, че Марс е връх на две конфигурации Йод – точната е с Нептун на К12 и Уран в 1-ви дом, а другата с Уран и Сатурн У10. Марс управлява 12-ти дом – тайните врагове, Йод е наричан още Пръст на съдбата, кармична конфигурация, активира се при транзит над средната точка, в случая е в първия градус на Телец , за другия Йод със Сатурн средната точка е в последните градуси на Овен, където е преминала Луната в късните часове на 1-ви срещу 2-ри декември, когато бяха палежите и рушенето пред централата на новото начало.
На 10 декември Луната в началните градуси на Дева активира Венера в 5-ти дом, която е в куинконкс с Плутон на МС , Слънцето в 5-ти дом, производен 8-ми от 10-ти, трансформация на властта, отива си. На 10 дек. Слънцето е на К8 в есенната карта. Тази вечер Луната е минала над есенното Слънце и задвижила Хвърчилото, би трябвало да се хармонизират нещата.
« Последна редакция: Декември 12, 2025, 10:12:38 pm от akruks »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #233 -: Декември 13, 2025, 08:53:48 pm »
На 10 декември е опозиция Меркурий-Уран за 3ти път.Меркурий е видим вече.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #234 -: Януари 23, 2026, 12:20:33 pm »
По сезонната карта на зимното слънцестоене,ще има ли избори според вас до следващата карта-на пролетно равноденствие 26г?

akruks

• Hero Member
« Отговор #235 -: Януари 24, 2026, 03:33:54 am »
По сезонната карта на зимното слънцестоене,ще има ли избори според вас до следващата карта-на пролетно равноденствие 26г?
Технически няма как да се организират избори до 18 март - последната зимна неделя.
Така че при всички случаи ще е по пролетната карта. И ще е голямата измама, не само на тези, а и на следващите избори , нали есента ще има президентски, а пролетната карта е годишна, понеже Слънцето в екзалтация съвпада с Нептун в Овен. Може да има още едни предсрочни избори през годината, Меркурий е ретро на северния възел, в картата е у-л на МС - парламента.
 С парите за 8 досега предсрочни избори можеше не една, а няколко детски болници да се направят.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #236 -: Януари 24, 2026, 07:26:23 am »
По картата на пролетното равноденствие има няколко силни планети.Слънце,Марс,Нептун,Меркурий с възел са ъглови и Юпитер екзалтиран в дом на радост.
По 7ми дом са партньорите ,но и откритите врагове.Меркурий в Риби е в знак на падение,заточение и като упр.на 1 и 10 домове,ще има видимост по неговите управления и сигнификации,тоест,президент,парламент,народ,територия като цяло,столица,кмет.Закони,документи,споразумения,търговия,пътувания,транспорт,учебни планове-всичко това,ще търпи промени,обрати,връщане на проекти.По 3ти дом са изборите и с Марс в 7ми -да,след пролетното равноденствие.Марс в двоен знак-поне 2пъти.Марс е в хармоничен аспект с Юпитер,упр.на 4ти дом.Ще има активност по-голяма от обикновено.Луната е в 8ми ,но марсов знак,ще има напрежение,защото тя е в аспект квадрат с Юпитер.Слънце е упр.на 12 дом в картата и е в 1ви,ще излязат наяве тайни,ще се спекулира.Венера,Сатурн,Луна в 8ми дом.Това е лош дом,домът на инцидентите,смъртта,чуждите пари,банки,данъци и такси.Ще има увеличение на стоки и услуги,но и финансови облаги при партньори/врагове.Кризата с боклука ще се задълбочи.
В световен план-много планети в огнен знак ,са предпоставка са стрелба,война(локална),въоръжаване,спорове,катастрофи,пожари.
Водните планети също са изявени.Замърсяване на вода,проблеми с плавателни съдове,наводнения,новини за/около водни басейни.Слънце/Нептун-нов президент,държавен глава не само у нас,но и по света.Преврат.Обрати.Океански държави ще са в новините.По Овен са и вулканите,възможно е да има изригвания.Стачки и метежи.
Огън и Вода в картата.
Дневна карта със силен Юпитер ,упр.на 4ти дом-всичко ще приключи добре за нас.
Венера е упр.на 9 и 2ри домове и е в падение в Овен-ще има промени в съдебната система,главният прокурор ще падне.Ще има нов по Слънце.По 11 дом са коалиции,партии,съюзи и обединения.Луната в Овен квадрат с Юпитер в 11 дом-неразбирателства,спорове,съдебни дела и разпад при групи.
« Последна редакция: Януари 24, 2026, 07:44:19 am от Сафо »

akruks

• Hero Member
« Отговор #237 -: Януари 24, 2026, 04:22:27 pm »
Венера е в падение в знак Дева, в Овен е заточена, но диспозиторът Марс в пролетния хороскоп е във взаимна рецепция по управление с Нептун. Марс е на трон в Овен където е Венера, а Венера е екзалтирана в Риби където е Марс, налице е смесена рецепция. Марс е общ диспозитор на Слънце в Овен (в екзалтация), на Луна в Овен, Венера в Овен (заточение), Сатурн в Овен (в падение), Нептун в Овен и Хирон в Овен. Общо шест небесни тела са в огнения Овен, тази енергия ще доминира, водата няма да е достатъчна да потуши огъня – Меркурий и Марс в Риби, Юпитер в Рак , Лилит и Прозерпина в Скорпион. Земята не достига, само Уран е в земния Телец, стабилен знак, но пък Уран не е пример за стабилност, а точно обратното.  И въздухът е малко, само Плутон във въздушния знак Водолей. Асцендент в земен знак Дева, дано разумът си проправи път в напечената обстановка.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12905
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #238 -: Януари 24, 2026, 06:22:49 pm »

В годишната карта от 20.03.2025 г няма сериозни индикации за избори преди 20.03.2026 г.

„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“