Малефиците са тези, които отричат, това им е задачата/ролята да казват -Не, а бенефиците казват- Да.
Класическите малефици са Сатурн и Марс, но понякога класическите бенефици Юпитер и Венера също могат да станат малефици.
Примерно, Юпитер у8 или в 8 ми дом, извън секта, обсаден от Марс / Марс е в Скорпион или Дева/, в знак на заточение или падение, Венера у12 или в 12 дом, в знак, където няма достойнства, в твърд аспект с малефик, да липсва аспект с бенефик.
Уран не може да определя на лично ниво "за " и "против", защото не е лична планета. Той казва "Не" на цяла философия, епоха, обществени норми и правила. Почти няма човек, който да няма аспект на Уран с планета.
Аз не съм против ваксинацията. И няма как да съм, в противен случай нямаше, тук,да си чешим езиците, щяхме още да се чудим как да оцеляваме. Ваксината, заедното с хапчето анти-бебе са едни от най-великите открития на човечеството.
Аз съм против невежеството, което обаче за втори път, предпазва българина от прибързани решения; против съм и към това всеки да изказва мнение, въпреки че няма как да е компетентен във всички сфери.
Ваксината, която в момента се предлага, според личния ми лекар не е устойчива и не ми препоръчва да се ваксинирам. Приемам неговата преценката, а не защото ще бъда чипирана, ще ми вземат душата и го е казал някой във фейсбук.
Управителят на АСЦ ми е в знак на бенефик, който е притиснат от малефик. И двамата виждат у1, но и двамата нямат изявен статус. "За" и "против" при мен, е добре да се съобразяват с преценката на други, които притежават нужната компетентност.