Не съм го изучавала до сега, може би, защото пренебрегвам куинкоксите, с този орбис вероятно няма голяма тежест, а и не е много благоприятен аспект.
При мен и двете планети са акцентирани - Марс е ъглов, най-ниско, рерто, диспозитор на Венера по старата система. А Венера е заточена и във взаимна рецепция с Плутон. Тази взаимна рецепция много съм я изучавала и мога много да говоря за нея.
Специално за куинкоса с Марс - мисля, че се изявява в едно разминаване между мен и партньорите, остават недоизказани неща и това се повтаря. Странното е, че аз не обичам такива неща и съм инициаторът да се говори, но вероятно, защото имам позиция - това действа стряскащо и се затварят в черупките си.
Примерно - има проблем, аз се изправям и казвам, проблемът е такъв - ясно го дефинирам през моите очи, виждам такива и такива варианти за разрешаването му, от тях предпочитам този и/или този, защото - обосновавам се. И мъжът насреща - вместо да изрази своята позиция - се спича, запецва и скрива. Или темата се отлага за някога си и проблемът зрее. Това се случва, както за ежедневни дреболии, така и за съществени неща.
И с времето се трупа напрежение - при мен, защото виждам инертност и бездействие, а при мъжете - страх, че командвам и се налагам. И не бих казала, че държа да е на моята, но не обичам да отлагам до последния възможен момент, когато повечето хора се задействат.