Юпитер се обърна във Везни и аз (с АЦ Везни) и колежката (слънчева Везна) бяхме атакувани от двама от колегите, които не слушат какво им се обяснява и се дразнят, че работата им се оказва неодобрена - залудо работи, залудо не стой
а аз бях атакувана от лекарката и сестрата на спешна помощ, които извиках- лекарката още с влизането започна да вика каква е тая мизерия, не можело да се диша, а сестрата си извади телефона и снима майка, както лежеше със свалено долнище на ангунг и напикани гащи на килима до печката- щяла да разпрати снимката насвякъде, дори на министъра, за да видел и той с какво се били сблъсквали- в крайна сметка лекарката само ѝ измери кръвното и пулса, което и аз можех да свърша- извиках ги, защото се притеснявах да няма нещо счупено, а на мен ми се обадиха от социален патронаж, понеже не се е показала днес да остави празните канчета и вземе пълните с храна. Всъщност тя е паднала, когато е подреждала измитите канчета.
Лекарката ( с погнуса я наричам такава) искаше да извика полиция, според нея червеното петно на челото не било от днес, майка ми била само кожа и кости ( което не е така, защото сама не мога да я вдигам) и накратко- била съм я малтретирала, на което отвърнах, че нямам нищо против да извика полиция, тъкмо да им кажа как сестрата е снимала пациент, за да му разпространява снимката в интернет. Тръгнаха си, а докато излизаха лекарката започна да ми разправя как имала баща на 91г, който гледала като писано яйце, бил охранен и т.н.
Майка ми си яде стабилно, като изключим последната седмица, когато не си ядеше цялото хлебче, което ѝ носят- обичайно го изяжда и дори си добавя от хляба, който ѝ аз нося да си има.
Иначе тази сутрин се събудих със сърцебиене, което овладях бързо, слава Богу!