Аз имам питане по една мунданна конфигурация - забелязах, че точно преди новолунието предстои Марс и Венера да направят секстил и реших да погледна какво още ще бъде в аспекти. Оказа се - не малко планети
1. Венера в съвпад с Плутон, заедно в сесктил с Марс и в квадрат с Уран.
2. Слънцето - троново по знак - в секстил с Уран и в квадрат с Марс
3. Меркурой в тригон с Юпитер и СЛВ.
4. Да добавя и че следва новолуние
Как бихте разгледали ситуацията? Може ли да се каже по т.1, че ще има заиграване между половете със сексуален подтекст, а поради близостта на Меркурий до стелиума - вероятно и словесна
По т.2 - ще имаме провокация за нещо, но няма да имаме сили и енергия да го свършим?
Аз я гледах в своята карта, при мен наталът е доста засегнат. Транзитното Слънце е в опозиция на наталната ми Луна, а МАрс в съвпад с натална Венера и СЛВ - оформят тао квадрат. Очаквам напрежение между разум и желание - какво искам и какво трябва, в центъра на вихъра - Марс, Венера и СЛВ - като ценностите?
Отделно върху - наталния ми огнен тригон са застанали - Уран върху Юпитер и Сатурн върху Нептун. Нат. Марс и той в секстил с Уран и тригон със Слънцето.
Много става, знам, че може даден аспект да не се усети, особено благоприятен и осмислям как да си приоретизирам взора
Примерно - първо да гледам планетите, които аспекти и като натални и като транзитни (Марс и Венера). Също светилата и ако има други лични планети. След това по-далечните - Сатурн, Уран - те правят и разходящи аспекти - влиянието им по-скоро отшумява, преминало е - само има вибрация
P.P Цикълът между Марс и Венера мисля започна през ноемрви в Дева
Ще проверя