Според определението Бог е Истината,Абсолюта,аз търся абсолютната истина,следователно така се приближавам до Бог ,божествените закони не се променят-следователно физичните са такива .Човек е грешен-прави грешки,не знам доколко един събор/група хора/са способни да дефинират Законите на Господ,особено в 6 век,техните закони са догми-правила наложени насила ,аз самия не съм 100% сигурен че има прераждане,но това е хипотеза която трябва да се провери,обявена е за ерес понеже отклонява от Христос,който и без това е голяма хапка,това не значи обаче че не може да е истина.В Библията пише - не си създавайте идоли,какво обаче са светците и иконите тогава,не че ги отричам-нужни са като патерица,помощно средство ,просто насила догми не признавам,търся Истината,понякога е много далече от домите,създадени с политическа цел .Библията познавам много добре,благодарение на друга,,ерес,,-свидетелите на Йехова,най добрите познавачи на Библията,без ангажимент към тях обаче-просто добро средство ,човек трябва да е непредубеден и с критичен, научен подход .