Защото тогава има повтаряемост на аспекта и се чудех как би се проявил за втори път ,след като вече има събитие по него. Пък и този квадрат на Нодалните оси- по транзити и прогресии?
Плутон представлява силата и когато спре, за да стане е ретро битките за надмощие стават по-разгорещени, когато е стационарен и застанал върху лична планета, в случая Иц, преди да стане ретрограден или директен е възможно да преживее дълбока лична трансформация, ще засили властта си или напълно ще я загуби. Последствията може да са натрапчиво поведение или ситуации, в които има манипулации или борби за надмощие. Сам по себе си Марс в козирог е властен и манипулативен, начина на действие на този човек е такъв и Плутон ще го активира издълбоко. Каквото и да се случи ефектът ще е тотален, завършен и неизбежен, а то вече се е случило. Аз за това и попитах, тъй като при мен тр Плутон на 4гр разлика от Иц откъм 3д ми изкърти двете стаи до тухла и без прозорци- още са в този вид, така и не завърши ремонта моя мъж, който започна зад гърба ми, докато бях с децата на море, а това събитие влоши и семейните ни взаимоотношения тогава. Отношенията ги оправихме, но разбитата част от къщата не и най-вероятно в този вид ще я продавам след някоя година, когато майка ми си отиде... Все още семейството ми живеем пръснати в 3 града, в три квартири, но и все още тр Плутон е в 4д, макар в самия край на дома- след година ще е вече в 5д върху ЮЛВ, а това не знам какво ще донесе- дано трансформацията да е само творческа и положителна!