Благодаря на всички ви за отговорите - явно е, че има и негативни и положителни показатели - според мен не е съвсем "чиста работата" - ще продължавам да го обмислям.
Ето и малко инфо (давам го накуп, за да не копирам няколко поста - но се вижда, че имате много добри попадения):
- професионално - имал е магазин за хранителни стоки - 20 годи и преди 1-2 години го е дал под наем и не работи нещо специално. Докато го е държал, го е работил съвместно с жена си.
- планират да замине с жена си и после евентуално да изтеглят и децата (или поне едното). Там отива при приятели - те ще го поемат и му намират работа.
- не го познавам лично - жена му беше на консултацията - и не знам що за характер е, но с рожденна дата 22 има голяма възможност за внезапни и инцидентни случки.
А ето и прогресии+дирекции - не ги пуснах преди това, защото ме интересуваше просто периода на заминаването - проблема, който виждам при него е само за периода август 14 до НГ и предимно септември. Но пък в РД не може да се види, дали по принцип е заложен проблем в чужбина.