То е много лесно да се раздава акъл от страни, какво и как трябва да се направи. Всички хора са различни и реагират/действат по техният си начин. Съветите са хубаво нещо, стига да не се натрапват насила или от сорта "Ама виждаш ли сега, нямаш избор ще работиш и чистач", ще работиш, ако искаш. Повечето дето раздават много акъл, ако те самите попаднат в неприятна ситуация не се справят много успешно.
Съвет е като кажеш каквото знаеш и оставиш човека отсреща сам да решава.
Когато ми се срина нервната система, всички отстрани искаха да ме тъпчат с хапчета и да ходя на доктор, ако бях послушала "знаещите", още щях да съм в това състояние. Да можеше да е по-лесно с хапчета, но просто щяха да притъпят симптомите и в момента в който ги спра, отново щях да се чувствам зле. Е аз избрах моя начин да се справя, въпреки натиска отстрани. А много по-лесно щеше да ми е, ако вместо да ми дават акъл ме ляха подкрепили.
Така че оставете хората да правят нещата по своя начин.
Грег ще си намери работа, когато му дойде момента. Оплювате му Марса, ама не мисля, че има защо. Бори се да намери точно това, което иска и не се примирява да е нещо друго, въпреки обстоятелствата и въпреки, че му е трудно. По добре ли е да започне работа, която не иска, която го прави нещастен и ходи с нежелание, само и само за да покрие очакванията и вижданията за живота на другите. Това да направиш компромис не е сила, сила е когато не правиш компромис дори да нямаш избор.