Скоро ми предстои Марсов разврат. Отделям му внимание, защото при мен нат. Марс е доста аспектиран, а и е на асц. макар и в друг знак - асц. е в нула градуса и няколко минути в Козирог, а Марс е анаретен в Стрелец. Но е диспозитор на Луна и Венера, а с Юпитер са в рецепция. Та..отчитам го като планета, която ми е важна.
Картата на възврата нещо не ме радва с тая Луна-Сатурн в 1 дом, но пък Марс е старият управител на асцендента и се намира във втори дом. Това го разбирам като борба за пари, ресурси, ценности, умения. Например планирам да изкарам шофьорски курсове, да завърша бакалавърска степен и да запиша магистратура във Военна академия - има я борбата за увеличаване на личните ценности и умения, за които ми плащат, има го и съвсем буквалният Марсов момент с академията. Ама дали e така или аз услужливо си го навързвам...не мога да преценя.
Аспектите на Марс във възвратната карта са подкрепящи - тригонче с Юпитер, секстил с Венера, Слънце и асц...е, и със залюхания Нептун, ама предвид вида на аспекта едва ли би се проявил негативно.
Това, че Марс управлява и шести дом с Уран в него с ЮЛВ и опозиция с везнишки стелиум може да значи ужасно много неща и тук нямам обосновани предположения...по-скоро мога да го карам на гадаене.
Спрямо наталната карта асц. на възвратната попада близо до МС-то ми във Везни. Втори дом от възвратната карта, с който е Марс, попада в 11 натален. Някакви пари покрай приятели може да има - нещо като работа, общи финансови начинания с приятели. Но пък К12 от наталната карта е във втори дом при възвратната - тоест, може да загубя от това или да вляза в дълг към приятели. Имам съвпад на куспиди - К8 от нат. карта съвпада с МЦ от възвратната и съответно К2 съвпада с Иц.
Опитвам се да се съсредоточа върху Марс и свързаните с него домове, но се отклонявам и в други детайли, които не ми е ясно доколко имат значение. Вие какво мислите по картата?