Здравейте,
След моите обикаляния по лекари, най-накрая успях да се добера до ЯМР!
Нещата не са много розови, но имат лечение.
Кофтито е, че всичко ще трябва да се нарпави оперативно (ще пусна солара ми за тази година, ако е удобно да го коментирате по отношение на здравето.)
Ходих при невролог-изписа ми направление за ЯМР-откриха се доста проблеми в гръбначния стълб, които е нужно да коригирам с много физиотерапия и рехабилитация, но се откри и Киста на Тарлов в прешлените на опашната кост между S2-S3. Това е течност, която се събира и притиска нервите на гръбначния стълб и ако не се оперира - нараства, съответно започват адски болки от главата до петите (които аз имам, но не толкова силни), световъртеж, изтръпване, шум в ушите, главоболие, ирае и кръвното налягане, както и тези постоянно мравучкания, силна чувствителност на областта около корема и кръста, невъзможността ми да понасям стегнати дрехи и в най-лошата фаза , парализиране.
Имам колега, с който работихме заедно в аптеката, той стана нерворлог-хирург, в Пирогов, ще се допитам до него. Но ми се иска първо да оправя нещата с яйчника.
Та и там се потвърди диагнозата - ендометриозна киста в ляв яйчник, която не е много голяма, но определено прави проблеми със томаха, червата, а и хормоните доста се разбутват.
Общо взето това води до нисък прогестерон, висок ФСХ, това което го имам и аз.
Имам преглед с АГ, който е доста запознат с еднометриозата и ще пробваме с хормонални препарати на базата на прогестерона, тъй като другите не са подходящи.
И ако нямам развитие - опцията ми е Турция. Не ми се иска да правя тук операция, защото тука доста режат, а аз не искам. Имам малко дете, което трябва да обгрижвам. Отделно, ако легна на легло, поне 6 месеца не трябва да вдигам тежко, което е невъзможно. В Турция има много нови методи, с които правят операция през влагалището, а не през корема - някаква лапароскопска трансвагинална процедура (има я и тук, но не съм сигурна, колко са добре запознати с нея). Честно да си кажа, вече изпитвам страх и стрес, само като стане въпрос за лекари и болници, въпреки че съм медицинско лице.
Толкова много кръв ми взимаха, всяка седмица, че вените ми вече са много зле и не можаха на ЯМР-то да ми сложат източник за контрастно вещество.... И там лежах 1 час и половина.
И така, дано да се размина без операции, защото направо...
И има една хубава новина - отказах сънотворните и си спя като пич!
Поздрави!
Благодаря за ОВ и да се оправиш напълно!
Здравейте,
Давам малко ОВ на хорара.
Бях на преглед при АГ тъй като имам в последните 2 месеца проблеми с цикъла.
Оказа се, че се касае за ендометриозна киста на ляв яйчник, която ще следим. Но, имам и хормонални промени, които също оказват влияние на състоянието ми, включително и болките в стомаха и подуването.
Ще пускам кръвни изследвания и ще видим до какъв извод ще се стигне.
Моля за коментар на хорарния въпрос: Дисбактериоза ли е?
Здравей, Фортунадес! Луната в приложената карта е "Без курс", така че не предстои да извършва повече аспекти в рамките на знака си Дева, а последният неин аспект е бил опозиция с Нептун в 10д., дома на лечението. Моят отговор е Не, не е дисбактериоза,