Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584503 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Общи хорари
« Отговор #4740 -: Януари 26, 2016, 08:57:00 am »
ОВ за хорара с документите:

Снощи късно приятел му се е обадил - намерили ги в някакво кафе (където моя човек е бил), познал го и ги прибрал.

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #4741 -: Януари 26, 2016, 10:45:56 am »
ОВ за хорара с документите:

Снощи късно приятел му се е обадил - намерили ги в някакво кафе (където моя човек е бил), познал го и ги прибрал.
Явно е по втори дом, както каза Акрукс. :)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #4742 -: Януари 26, 2016, 11:39:10 am »
Явно е по втори дом, както каза Акрукс. :)
По принцип У2 е основен сигнификатор за търсена вещ, но освен него сигнификатори са Луната, Венера (като естествен У2), ПФ и нейния диспозитор, а в случая и Меркурий, който е по документите- ретро Мерка в негов 12д се движи назад към точен съвпад с Плутон У11- приятеля му.
ПФ е 10гр 13' водолей, съвпад е с К2 и нейни диспозитори са Уран У2 и Сатурн У1, У2 в 11д, които са в разходящ хармоничен аспект с Луната У7 и в сходящ хармоничен аспект помежду си.

Хепи, благодаря за ОВ и въпроса- интересни са ми картите с Луна без курс  :13:

akruks

• Hero Member
« Отговор #4743 -: Януари 26, 2016, 11:59:14 am »
Въпросът е: Ще си взема ли ужасния изпит на поправката другата седмица? Животът ми ще отровят тия интеграли ...  :91:
Интегралите не са никак трудни, намери кой да ти ги обясни, ако сам не ги разбираш по учебника. Изпитът е представен от ретро Юпитер, а в 3д са Сатурн и ретро Мерка, та затова ти е трудно, но ретро Юпитера отива към съвпад със СЛВ в 12д, може да препишеш и да го вземеш.
Венера У1, У8 (8д е 4-ти от 5-ти, второ явяване) ще извърши квадрат с Уран У5, но преди това тригон с К8 и секстил с Марс У2, У7- като платиш и ще ти го даде.  :012:

Теодор

• Hero Member
« Отговор #4744 -: Януари 26, 2016, 12:09:25 pm »
Интегралите не са никак трудни, намери кой да ти ги обясни, ако сам не ги разбираш по учебника. Изпитът е представен от ретро Юпитер, а в 3д са Сатурн и ретро Мерка, та затова ти е трудно, но ретро Юпитера отива към съвпад със СЛВ в 12д, може да препишеш и да го вземеш.
Венера У1, У8 (8д е 4-ти от 5-ти, второ явяване) ще извърши квадрат с Уран У5, но преди това тригон с К8 и секстил с Марс У2, У7- като платиш и ще ти го даде.  :012:
А тригона Венера с Юпитер видя ли го. На него давах надежди.  :( Ще пробвам и да препиша ...  ;D
Намерих една учителка сега да ми ги обясни. Btw, нея по 7-ми или по 9-ти дом да я гледам в хорара?
« Последна редакция: Януари 26, 2016, 12:13:59 pm от Теодор »

akruks

• Hero Member
« Отговор #4745 -: Януари 26, 2016, 12:21:28 pm »
А тригона Венера с Юпитер видя ли го. На него давах надежди.  :( Ще пробвам и да препиша ...  ;D
Намерих една учителка сега да ми ги обясни. Btw, нея по 7-ми или по 9-ти дом да я гледам в хорара?
по 7д , а тригона на Венера с Юпитер го видях, но преди него е квадрата ѝ с Уран У5, а 5д е 3-ти от 3-ти, второ явяване на този изпит.

Теодор

• Hero Member
« Отговор #4746 -: Януари 26, 2016, 12:24:15 pm »
Благодаря, Акрукс! :)

Happy58

• Гост
« Отговор #4747 -: Януари 26, 2016, 12:36:24 pm »
По принцип У2 е основен сигнификатор за търсена вещ, но освен него сигнификатори са Луната, Венера (като естествен У2), ПФ и нейния диспозитор, а в случая и Меркурий, който е по документите- ретро Мерка в негов 12д се движи назад към точен съвпад с Плутон У11- приятеля му.
ПФ е 10гр 13' водолей, съвпад е с К2 и нейни диспозитори са Уран У2 и Сатурн У1, У2 в 11д, които са в разходящ хармоничен аспект с Луната У7 и в сходящ хармоничен аспект помежду си.

Хепи, благодаря за ОВ и въпроса- интересни са ми картите с Луна без курс  :13:

Моля :)

Акрукс, за Мерка и Плутон - съвпада е разходящ, Мерка е минал оттам вече - но всъщност, аз въпроса го задавам, когато приятелят вече ги е бил намерил - просто се е обадил доста по-късно. Може би и затова Луната е без курс - не сме знаели, че въпросът вече е бил решен и е било въпрос на часове, документите да си отидат при притежателя.

Още веднъж, благодаря за успокоението :)
« Последна редакция: Януари 26, 2016, 12:38:36 pm от Happy58 »

akruks

• Hero Member
« Отговор #4748 -: Януари 26, 2016, 12:58:45 pm »

Акрукс, за Мерка и Плутон - съвпада е разходящ, Мерка е минал оттам вече

Мерка действително е извършил съвпад с Плутон когато е бил директен, но по картата е ретро и се движи назад отново към този съвпад, така че аспектът в случая е сходящ.

Happy58

• Гост
« Отговор #4749 -: Януари 26, 2016, 01:13:38 pm »
Мерка действително е извършил съвпад с Плутон когато е бил директен, но по картата е ретро и се движи назад отново към този съвпад, така че аспектът в случая е сходящ.

да не би да гледаш картата някъде в твоя програма? На моята карта Плуто е в 15:53, а Мерка е на 14:55 вече.

akruks

• Hero Member
« Отговор #4750 -: Януари 26, 2016, 01:30:56 pm »
да не би да гледаш картата някъде в твоя програма? На моята карта Плуто е в 15:53, а Мерка е на 14:55 вече.
На твоята карта гледах, но съм отчела само минутите- на Мерка са 55', а на Плуто 53', та на Мерка минутите предстоят да станат 53, въй, ретро Мерка не ми подейства кой знае колко, но сянката му ми засенчи прогнозата  :012:
Отивам в ъгъла да се срамувам  :57:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #4751 -: Януари 26, 2016, 03:18:36 pm »
Въпрос към по-опитните хораристи  :)

За отдаване на жилище под наем само 6 дом ли се гледа?

Според по-стари източници основно за въпроси, свързани с жилище, вкл. и под наем, се разглежда 4 дом. Допълнително и 6ти, който дава информация за наемните отношения.

Аз съчетавам всички фактори, не гледам само по един дом. Една колежка пак се заяде с мен, мира нямат тия лелки.  :012:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
« Отговор #4752 -: Януари 26, 2016, 03:24:37 pm »
Въпрос към по-опитните хораристи  :)

За отдаване на жилище под наем само 6 дом ли се гледа?

Според по-стари източници основно за въпроси, свързани с жилище, вкл. и под наем, се разглежда 4 дом. Допълнително и 6ти, който дава информация за наемните отношения.

Аз съчетавам всички фактори, не гледам само по един дом. Една колежка пак се заяде с мен, мира нямат тия лелки.  :012:
Ами явно съм от старите, че гледам по 4д квартирата, а 6д включвам ако квартирата е работно/сервизно помещение, а не дом за живеене. Гледам също 7д- за точи, който сменя квартира показва новия му дом, а за който я дава под наем показва крайното развитие по 4д- недвижимата му собственост.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #4753 -: Януари 26, 2016, 03:27:32 pm »
Акрукс, благодаря ти  :)

Става въпрос за апартамент, който ще се отдава под наем като жилищно помещение. Собственичката иска да се мести в друг град и се притеснява дали всичко ще е наред с апартамента и наемателите, също така от финансова гледна точка дали е печелившо.

Според мен нещата не би трябвало да се гледат едностранчиво, само по един дом. Но невъзможно е да спориш с дебелоглави хора, които знаят и приемат само това, което те са учили.

Да, срещала съм го при модерните немски астролози - при смяна на дом/квартира да се гледа 7 дом като производен 4ти.

---
Наистина много ограничени хора - пратиха ме четат техният астролог Олешко какво казва за хорарните карти, те друго не признават. А аз им говоря за антикварни немски издания и за Уилям Лили.  :)

---
Сега пък друг спор - в хорара се гледа само точният съвпад на неподвижна звезда с градуса на АС или има някакви орбиси?

« Последна редакция: Януари 26, 2016, 04:58:37 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #4754 -: Януари 26, 2016, 07:59:29 pm »
+1 за четвърти дом. При въпрос за втора къща мисля шести -3 от 4, вила, лятна къща като че ли беше 8-ми, без да съм сигурна - 5 от 4. Но тук въпросът е за тази конкретно къща, а не за избор между тази и онази...

4-къщата, 5-ти -състоянието, но и приходите от къщата, при връзка с осми и втори -чудесни изгледи за доходоносен наем
De omnibus dubitandum est