Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584627 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Общи хорари
« Отговор #4770 -: Януари 27, 2016, 09:24:02 am »
ОВ за хорара с документите:

Снощи късно приятел му се е обадил - намерили ги в някакво кафе (където моя човек е бил), познал го и ги прибрал.

Промяна в ОВ-то.

Този калпазанин ме е излъгал, че ги е намерил - за да не съм се била притеснявала. Документите още са си липсващи. Търсил е вкъщи, уж навсякъде - няма ги.

Извинявайте за заблудата ... неволно е.

Happy58

• Гост
« Отговор #4771 -: Януари 27, 2016, 09:24:52 am »
......
Много се нахъсах и преведох откъс от една антикварна немска книжка по Хорарна астророгия (издание от 1920 г.)

..............

Лили, тази книжка имаш ли я в електронен вариант?

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #4772 -: Януари 27, 2016, 10:03:36 am »
Да, наемателите има логика да се търсят и в шести, но може би, след като вече е сключена сделката- както арендаторите, франчайзополучателите и тн, те са в един вид подчинено положение спрямо собственика на имота/бизнеса/марката. На етапа на договаряне са все още равностойни партньори, по седми, после се "заробват"  ;D
Да, така е, докато не се "заробят"  :012: са равностойни партньори и би следвало да са по 7 дом :) Благодаря :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #4773 -: Януари 27, 2016, 11:22:16 am »
Промяна в ОВ-то.

Този калпазанин ме е излъгал, че ги е намерил - за да не съм се била притеснявала. Документите още са си липсващи. Търсил е вкъщи, уж навсякъде - няма ги.

Извинявайте за заблудата ... неволно е.
Хах  :)
Тоя нещо те баламосва...

akruks

• Hero Member
« Отговор #4774 -: Януари 27, 2016, 11:25:04 am »
Благодаря! И да ви върна жеста за това, че така активно се включихте в този спорен казус  ;D

Много се нахъсах и преведох откъс от една антикварна немска книжка по Хорарна астророгия (издание от 1920 г.)
Благодаря, но аз каквото имаше да казвам по въпроса го казах- остава да дадеш ОВ, като му дойде времето,  и да сверяваме.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #4775 -: Януари 27, 2016, 01:58:39 pm »
Благодаря, но аз каквото имаше да казвам по въпроса го казах- остава да дадеш ОВ, като му дойде времето,  и да сверяваме.

ОВ не знам дали ще има по вчерашния въпрос. Днес отговори питащата, може и да се откаже да го дава под наем.

Въпросната астроложка, дето оспори, първо каза, че картата не подлежи на тълкуване /нерадикална/, а после се обърна като фурнаджийска лопата и заяви, че ситуацията в хорара не е представена благоприятно и нищо няма да спечели.

Каквото бях написала първоначално и аз, вие тук във форума също, но трябваше задължително да се оспори. И после да дойде на същото мнение.

Това е - не четем Олешко, нищо не знаем!  :D

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #4776 -: Януари 27, 2016, 08:44:07 pm »
Днес на работа установих, че липсват 3 кутии цигари. Колежката ми отрича да са изчезнали при нея, а аз знам, че не са изчезнали при мен. Само преди дни от касата ѝ липсваха пари, беше се объркала нещо и ме питаше дали не можем да ги възстановим, ако продадем нещо и не го маркираме. Опитай се да ѝ обясня, че не трябва така и че е безмислено, понеже при една проверка, дали от касата ще липсват пари или ще липсва стока, пак ще ги удържат тези пари. Днес обаче по телефона тя ми каза, че вината не била нейна и че аз трябвало да ги платя. Въпросът ми е тя лъже ли ме?

Ето от такива неща най-много се опасявах, преди да започна отново тази работа.  :lol_hitting: :lol_hitting: :lol_hitting:
ОВ: Днес най-неочаквано намерих 3 кутии цигари, докато подреждах стековете. Вероятно са били забутани още по време на ревизията, когато постъпихме на работа, така че колежката ми не е била виновна.

akruks

• Hero Member
« Отговор #4777 -: Януари 27, 2016, 09:06:05 pm »
ОВ: Днес най-неочаквано намерих 3 кутии цигари, докато подреждах стековете. Вероятно са били забутани още по време на ревизията, когато постъпихме на работа, така че колежката ми не е била виновна.
А ти тогава плати ли ги, когато установи липсата?

Veselin

• Hero Member
« Отговор #4778 -: Януари 27, 2016, 09:08:52 pm »
Аз платих една, тя тогава плати две (сама предложи). Сега ще се наложи да ги продадем, за да си върнем парите, въпреки че ги купуват много рядко.

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #4779 -: Февруари 02, 2016, 06:59:55 pm »
Всичко вървеше перфектно с изпитите ми докато не дойде редът за математиката. Наглата за пари доцентка скъса половината поток и мен включтелно и се налага да ходя на поправка ... Аз изпита така или иначе го бях отписал, защото знаех, че е труден, а през семестъра здраве нямах, за да се концентрирам в лекциите (то пък и едни лекции ... чудят се как да ни направят възможно най - сложно разбирането на материала). Но ако изпитът за нашето поднаправление е труден ... доцентката го прави 5 пъти по труден.  :012: Борба за оцеляване ще е .. трябва да го мина някак! Много интересна поредица от оценки имам 5,6,5,6,    2!  :043:

Въпросът е: Ще си взема ли ужасния изпит на поправката другата седмица? Животът ми ще отровят тия интеграли ...  :91:
3-кааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа !!! :celebrate: :celebrate: :celebrate: :celebrate: :035: :character0029: :1rij: :1rij: :1rij: :1rij: :1rij:

Veselin

• Hero Member
« Отговор #4780 -: Февруари 02, 2016, 07:01:49 pm »
Браво!  :clap: :clap: :clap:

akruks

• Hero Member
« Отговор #4781 -: Февруари 02, 2016, 08:32:05 pm »
А честито! Колко младежи си мечтаят за тройка  :012: :012:

Radost

• Sr. Member
  • Публикации: 475
« Отговор #4782 -: Февруари 02, 2016, 08:34:39 pm »
Браво. Тройката е следващата най-добра оценка след шестицата.  :012:

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #4783 -: Февруари 02, 2016, 11:40:46 pm »
А честито! Колко младежи си мечтаят за тройка  :012: :012:
Половината поток днес палехме свещи за тройчица !!! През семестъра имах само 5-ци и 6-ци с изключение на математиката, а даже и наполовина не съм се радвал общо за тия оценки, както днес за математиката!  :57: Тва е най - трудния ми изпит за следването ми!  :lol_hitting: Изригвам.  :1rij:

Акрукс, в петък съм на изследвания - очаквай ОВ, но май се оправям - вече почти не ми става лошо! :)
« Последна редакция: Февруари 02, 2016, 11:43:30 pm от Теодор »

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #4784 -: Февруари 03, 2016, 08:07:17 am »
Половината поток днес палехме свещи за тройчица !!! През семестъра имах само 5-ци и 6-ци с изключение на математиката, а даже и наполовина не съм се радвал общо за тия оценки, както днес за математиката!  :57: Тва е най - трудния ми изпит за следването ми!  :lol_hitting: Изригвам.  :1rij:

Акрукс, в петък съм на изследвания - очаквай ОВ, но май се оправям - вече почти не ми става лошо! :)
3-кааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа !!! :celebrate: :celebrate: :celebrate: :celebrate: :035: :character0029: :1rij: :1rij: :1rij: :1rij: :1rij:
Честитооооо  :D :012: :08:
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030: