Може ли да помоля за коментар по този хорар:
"Как ще премине делото?"
По принцип взаимодействието на страните се разглежда по АС/ДС, а ти не си страна по делото, така че ситуацията може да се разгледа директно по тези домове. Само че не може да се каже коя страна по кой дом е. Насрещната/противниковата страна е по 7 дом, по 1 дом е питащият.
Според мен делото може да се проточи поради заинатяване и нежелание за компромис между двете страни. Едната страна – тази, която е представена по първи дом, е поставена в по-изгодна ситуация. И вероятно разполага с повече полезни контакти, които може да използва. Адвокатът на тази страна ми се вижда по-ангажиран с интересите на клиента си.
Но и между процесуалните защитници на страните има тенденция към противопоставяне, всеки се е надъхал да спечели делото, трудно ще се споразумеят. Нямат интерес да стигат до доброволно сопразумение и делото да приключи в по-ранна фаза.
Изходът от делото може да не се окаже много справедлив, от обективна гледна точка. Пак ще повторя – и страните, и адвокатите им са нахъсани за битка, а не за компромис. Дава им се мъничък шанс да премислят и да не стартират този цирк, но ми се вижда малко вероятно да се споразумеят, не са с такава нагласа. Има по-голяма вероятност страната, представена по 7 дом, да изгуби делото.