Диaнче, може ли ако ти се занимава да обосновеш отговора си, че ми е интересно?
Ако гледаш изпита по трети дом - управителят му е Юпитер, както и на кверента. Общият управител значи, че работата е опечена в повечето случаи - зависи си от мейл. В случая, екзалтиран, ъглов Юпитер. В неговия знак на екзалтация са и Меркурий - управител на 9-ти - образованието от основно нагоре, и Парс фортуна.
Проблемна е Луната - дебилитирана и в първи дом веднъж описва състоянието и самочувствието на мейл, в знак на падение на Юпитер - определено може да навреди на мейл. Как да навреди - мейл може да реши хич да не се яви - последният аспект на Луната е опозиция именно с Юпитер. Но преди това има първо да прави секстил с диспозитора си - ретро Сатурн - мейл се е върнала да почете пак /може и пищови да е правила/ и тригон с Венера. Секстилът с Венера е и последният аспект на Юпитер.
Именно Венера натежава най-много. Първо, е часови управител. В пети дом е, в собствен знак. Картата е дневна - Венера е тригонократор и на Юпитер, и на Луна. Най-важното - управлява 10-ти дом. Според Фроули, по десети съдим за резултата/печалбата от 9-ти - (дипломата е печалбата от висшето образование). При изпити (когато не става въпрос за завършване на степен или дипломиране) по десети съдим за резултата от ученето - ако щеш, какви знания е натрупала мейл по предмета. Никак не лоши, ако съдим по състоянието на Венера и секстила й с Юпитер.
По десети са и изпитващите - благосклонни са към мейл.
И последно - ако 10-ти е печалбата (2-ри от 9-ти = взет изпит), 8-ми (Луната) е загубата (12-ти от 9-ти = невзет изпит). Печалбата - Венера е в положителна рецепция и секстил с Юпитер = да. Загубата - Луна е в опозиция и дебилитира Юпитер = не.
И последно, Луна съвпада с Вега - много късметлийска звезда, с природата на Венера и Меркурий. Политическа звезда е - помага ти да се представиш в по-добра светлина, отколкото си мислиш/заслужаваш.
Това ми бяха мислите, накратко.
ПС. Виж как изглежда картата в простичкия ми хорарен свят. Ако бях добавила трансовете, не бих забелязала Нептун и Уран, а Плутон, който е в съвпад с Луната, и така щях да дискредитирам окончателно Луната като основание за отсъждане и ще търся по-солидни показатели.