Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1580988 пъти)

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
Re: Общи хорари
« Отговор #2280 -: Ноември 13, 2014, 09:17:35 pm »
Ясно. Благодаря още веднъж!

sunshineblue

• Newbie
  • *
  • Публикации: 38
« Отговор #2281 -: Ноември 15, 2014, 10:31:49 am »
Здравейте, давам ОВ по един хорар - (((Здравейте,
може ли за помощ по хорар на приятелка,С. пита, дали ще продължи работа в същото учреждение (държавна работа, договорът й изтича на 12 ноември, работата й беше по заместване). Благодаря!!!)))) от стр 112 , С. ще продължи да работи в същото учреждение, но на различна позиция.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13941
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #2282 -: Ноември 15, 2014, 11:16:17 am »
Здравейте, давам ОВ по един хорар - (((Здравейте,
може ли за помощ по хорар на приятелка,С. пита, дали ще продължи работа в същото учреждение (държавна работа, договорът й изтича на 12 ноември, работата й беше по заместване). Благодаря!!!)))) от стр 112 , С. ще продължи да работи в същото учреждение, но на различна позиция.
Благодаря за обратната връзка, но къде да го търся този хорар, като при мен страниците се броят така, че новите публикации излизат отгоре, според личните ми настройки  :)
Да беше цитирала въпроса, заедно с ОВ, за наше улеснение...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #2283 -: Ноември 15, 2014, 11:50:45 am »
Кратка ОВ

Бях пуснала хорар с въпрос дали ще ме приемат в новия колектив, дали ще се сработим. Още е рано да се правят генерални изводи, но има един интересен момент - Луната в хорара, доколкото си спомням, беше в Риби (11 дом), двете неприятни личности в нашия отдел са със Слънце в Риби, те проявяват най-недружелюбно отношение.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
« Отговор #2284 -: Ноември 15, 2014, 11:55:12 am »
Кратка ОВ

Бях пуснала хорар с въпрос дали ще ме приемат в новия колектив, дали ще се сработим. Още е рано да се правят генерални изводи, но има един интересен момент - Луната в хорара, доколкото си спомням, беше в Риби (11 дом), двете неприятни личности в нашия отдел са със Слънце в Риби, те проявяват най-недружелюбно отношение.
Лили, с този коментар да не разсърдиш форумните риби, че риби всякакви- има акули, има пирани, а има и делфини като нашето Рени :*

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2285 -: Ноември 15, 2014, 12:18:21 pm »
Не правя обобщения по слънчев знак, но съм забелязала, че почти във всеки колектив, където има такива, нещата минават на много дребнаво и махленско ниво. В предишната ми работа също имаше Рибка, но само по слънчев знак, всички останали лични планети бяха във въздушни знаци - Близнаци и Водолей - дребнавост и клюкарщина.

Между другото в нашия отдел половината са с везнишки Луни, а хармонията никаква я няма - създава се много напрегната атмосфера. Не знам колко време ще издържа в такава просташка среда, но съм с 6 месеца изпитателен срок по договор, в рамките на който мога да напусна с предизвестие без кой знае какви последици за мен.

Да питаш някой в коя стая е еди кой си отдел на долния етаж и да ти се изрепчат насреща, да те изкарат тъп - за мен това е върхът на простотията, нямат никакво възпитание тия жени, само голи претенции. Но това е преобладаващият манталитет  - дребнав провинциализъм и селски тарикатлъци.

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #2286 -: Ноември 15, 2014, 12:31:23 pm »
И при мен беше същото положението като работех с Риби. Двете ми най-злобни и най-зле държащи се колежки бяха Слънчеви Риби. С други Слънчеви Знаци не съм имала такива проблеми. Оттогава си имам едно на ум за Рибите, макар че познавам и прекрасни изключения.
Лили, ако трудовия ти договор е в полза и на двете страни можеш да напуснеш по всяко време... Дано те приеме колектива, а ако не-дано си намериш нещо по-добро!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2287 -: Ноември 15, 2014, 12:42:12 pm »
Предизвестието е в полза на двете страни. Но като цяло договорът е изключително обвързващ за мен, задължително се подписват и няколко декларации към него - тия така са си вързали гащите, че после гък да не им кажеш. Предвидени са и много тлъсти неустойки от страна на служителя - 12 брутни заплати и да им платиш всичките обучения и социални придобивки.

Ако не беше толкова жлъчна и отровна атмосферата в отдела, въобще нямаше да си помислям за търсене на друга работа. Има интриги между различните отдели, действията не се съгласуват, няма адекватна комуникация между служителите, много се злослови, има и опити да те поставят в конфузна ситуация, да те изкарат некомпетентен. Ами това им е нивото, не ме учудва - и друг път ми се е случвало, в други колективи, много е разпространено тук като цяло.

akruks

• Hero Member
« Отговор #2288 -: Ноември 15, 2014, 04:51:40 pm »
Ако не беше толкова жлъчна и отровна атмосферата в отдела, въобще нямаше да си помислям за търсене на друга работа. Има интриги между различните отдели, действията не се съгласуват, няма адекватна комуникация между служителите, много се злослови, има и опити да те поставят в конфузна ситуация, да те изкарат некомпетентен. Ами това им е нивото, не ме учудва - и друг път ми се е случвало, в други колективи, много е разпространено тук като цяло.
Има една българска поговорка, че рибата се вмирисва откъм главата- по изброеното от теб в двата коментара си личи, че шефът не си е на мястото, за да е такъв колективът, ако въобще може да се нарече колектив... ама шефовете като се спускат обикновено отгоре, като парашутисти, някои долитат като калинки и какво ниво да търсиш- всеки некадърен началник се огражда с такива под неговото ниво, за да може той да изпъква по някакъв начин и последното не е присъщо само на нашата нация.

sunshineblue

• Newbie
  • *
« Отговор #2289 -: Ноември 16, 2014, 12:43:22 pm »
Здравейте, моля за помощ по един хорар. Ще подновя ли приятелски отношения с Д. (до края на год). Благодаря!!

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #2290 -: Ноември 16, 2014, 01:01:04 pm »
По-скоро да, но няма да е лесно и ще отнеме време — може и да е малко след Нова година. Има ли трети човек или нещо, който/което се бърка помежду ви?

(Логиката ми, пък дано някой я потвърди или обори: твой сигнификатор е Сатурн, негов/а У11, Юпитер. Двете ще направят точен квадрат след 3°30'—6°30', в неподвижни знаци са — ще отнеме до 7 по-дълги единици време, да речем седмици. Юпитер е в Лъв, където е заточението на Сатурн, в триплицета на Слънцето, Сатурн е изгорен от Слънцето — причината за въпроса ми.)
« Последна редакция: Ноември 16, 2014, 01:14:27 pm от Reptil »

sunshineblue

• Newbie
  • *
« Отговор #2291 -: Ноември 16, 2014, 01:25:29 pm »
Благодаря ти, Рептил. Не, няма др. човек.

akruks

• Hero Member
« Отговор #2292 -: Ноември 17, 2014, 12:39:17 am »
Здравейте, моля за помощ по един хорар. Ще подновя ли приятелски отношения с Д. (до края на год). Благодаря!!
Не

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1447
« Отговор #2293 -: Ноември 17, 2014, 04:26:51 pm »
зададох хорар, ще имам ли интервю с хубава компания ( желана от мен работа ) до края на седмицата? Много благодаря ако някой се включи

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #2294 -: Ноември 17, 2014, 04:31:37 pm »
зададох хорар, ще имам ли интервю с хубава компания ( желана от мен работа ) до края на седмицата? Много благодаря ако някой се включи
Мисля, че отговорът е отрицателен.

Ти сега се водиш някъде на работа, така ли? Има взаима рецепция У1 и У10 и си мисля, че ще останеш на нея. Луната е без курс, а последният и аспект е бил секстил със Сатурн У10.
« Последна редакция: Ноември 17, 2014, 04:33:20 pm от Теодор »