Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1580688 пъти)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3181
Re: Общи хорари
« Отговор #2640 -: Януари 03, 2015, 06:45:10 pm »
С един тъп въпрос съм, ама болният ми мозък какво ли не измисля :)
Има ли опасност да се разболея от пневмония?

Бях да видя една приятелка в болница, с вирусна пневмония е, утре пак съм и обещала да отида.

На тръни съм, да не се разболея, ама не мога да я оставя  :)
След малко сигурно ще реша, че имам температура  ;D

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13940
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #2641 -: Януари 03, 2015, 08:12:31 pm »
С един тъп въпрос съм, ама болният ми мозък какво ли не измисля :)
Има ли опасност да се разболея от пневмония?

Бях да видя една приятелка в болница, с вирусна пневмония е, утре пак съм и обещала да отида.

На тръни съм, да не се разболея, ама не мога да я оставя  :)
След малко сигурно ще реша, че имам температура  ;D
Луната е без курс, тъй че няма какво повече да се случи, не пречи да си сложиш маска докато си при нея

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #2642 -: Януари 04, 2015, 09:32:12 pm »
Koтката ни е изчезнала. :( Ще я намерим ли?
Очевидно се е измъкнала  преди  час- час и половина, когато входната врата бе отворена за малко.
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 09:36:51 pm от Uran »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #2643 -: Януари 04, 2015, 09:42:45 pm »
Луната в хорара е силна, но с малко сходящи аспекти /от септенера/.

Не мисля, че нещо лошо се е случило с котката. Да не се е разгонила?

Твоят сигнификатор скоро ще смени знак и ще направи съвпад с бенефик - Венера. Да се надяваме, че ще се случи така, въпросът да отпадне.  :)
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Uran

• Hero Member
« Отговор #2644 -: Януари 04, 2015, 09:57:22 pm »
Намерихме я. :-*
Щерка ми я ореваваше на глас, а аз имам лека вина за изчезването й.

akruks

• Hero Member
« Отговор #2645 -: Януари 04, 2015, 10:04:34 pm »
Намерихме я.
Щерка ми я ореваваше на глас, а аз имам лека вина за изчезването й.
А близо до вас ли е била, че Уран У1 за котката е в неин 3д на съседите

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #2646 -: Януари 04, 2015, 10:15:56 pm »
Мерка У1 е в сходящ секстил със Сатурн У6, въпреки че секстила не е по знак орбисата е много малка и си действа аспекта. :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2647 -: Януари 04, 2015, 10:25:14 pm »
Радвам се, че развръзката е бърза и положителна  :)

Сигнификаторът на кверента предстои да смени знак /намира се в последния градус/, затова предположих, че въпросът ще отпадне от дневния ред, а за добрата развръзка - апликиращ съвпад с Венера и секстил със Сатурн /сигнификатора на котето/, след като ингресира в следващия знак, а то е съвсем скоро.

Uran

• Hero Member
« Отговор #2648 -: Януари 04, 2015, 10:29:18 pm »
А близо до вас ли е била, че Уран У1 за котката е в неин 3д на съседите

Da, в съседите на последния етаж. :)

tele

• Full Member
  • Публикации: 151
« Отговор #2649 -: Януари 05, 2015, 09:34:07 pm »
Здравейте, много ви моля за малко помощ  :'( Приятеля ми си поръча някасаква машинария от Хонг Конг, която му е важна. получена е в нашата митница, но незнаят какво мито и какъв документ трябва да плати, за да си го получи. Днес цял ходене по мъките и митници ... Ще бъде ли наред с доставката му от чужбина? Въпроса го задава той /близък приятел / аз му построих картата
Благодаря на всички ::)

akruks

• Hero Member
« Отговор #2650 -: Януари 05, 2015, 09:43:32 pm »
Здравейте, много ви моля за малко помощ  :'( Приятеля ми си поръча някасаква машинария от Хонг Конг, която му е важна. получена е в нашата митница, но незнаят какво мито и какъв документ трябва да плати, за да си го получи. Днес цял ходене по мъките и митници ... Ще бъде ли наред с доставката му от чужбина? Въпроса го задава той /близък приятел / аз му построих картата
Благодаря на всички ::)
Защо питаш дали ще бъде наред доставката му от чужбина, като преди това си писала, че вече е доставена машинарията от чужбина, а митничарите са се направили на улави, че не знаят какво мито и какъв документ да издадат- определено са си просили рушвети, а твоя приятел не се е усетил ;)

tele

• Full Member
  • Публикации: 151
« Отговор #2651 -: Януари 05, 2015, 09:54:09 pm »
Akruks, мислиш ли ? Не е май съвсем така - митническия склад е в Сф , а ние сме в провинцията, а за да дойде при нас трябва да го освободят и не могат да решат как и с какъв документ ???

Happy58

• Гост
« Отговор #2652 -: Януари 05, 2015, 10:06:52 pm »
Akruks, мислиш ли ? Не е май съвсем така - митническия склад е в Сф , а ние сме в провинцията, а за да дойде при нас трябва да го освободят и не могат да решат как и с какъв документ ???

ами с митническа декларация, от тарифите се взима процента за митото, ДДС е ясно, но предлолагам, че ще ви поискат и документ за произход - това вече си е за притеснение, ако го няма в пакета.
В такива случаи обикновено се наема митнически агент.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2653 -: Януари 06, 2015, 02:07:52 pm »
Днес имаше много сериозна оперативка за нашия отдел. Новият колега вчера напусна, а тъкмо изкара един месец на работа. Днес се разбра, че са го освободили по преценка, че не се справя достатъчно добре още по време на въвеждащо обучение.
Имаше доста заплахи за финансови санкции и уволнения, с двама от колектива щели сме да се сбогуваме по някое време...
Прехвърлиха ми един досадни задължения, с които досега се занимаваше друга колежка и често се случваше да я глобяват поради изтървани срокове за подаване на документи в съответните институции. Нея пък я натоварват с контролни функции, хаха.  :012:

Задавам хорарен въпрос - "Ще се задържа ли на тази работа в близките няколко месеца?". Хорарната карта ми се струва противоречива.

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #2654 -: Януари 06, 2015, 04:41:35 pm »
Днес имаше много сериозна оперативка за нашия отдел. Новият колега вчера напусна, а тъкмо изкара един месец на работа. Днес се разбра, че са го освободили по преценка, че не се справя достатъчно добре още по време на въвеждащо обучение.
Имаше доста заплахи за финансови санкции и уволнения, с двама от колектива щели сме да се сбогуваме по някое време...
Прехвърлиха ми един досадни задължения, с които досега се занимаваше друга колежка и често се случваше да я глобяват поради изтървани срокове за подаване на документи в съответните институции. Нея пък я натоварват с контролни функции, хаха.  :012:

Задавам хорарен въпрос - "Ще се задържа ли на тази работа в близките няколко месеца?". Хорарната карта ми се струва противоречива.
Ще си останеш на работа. Внимавай да не направиш някаква грешка с административна работа ... Луната У3 е в сходяща опозиция с Мерка У1 в 9-ти и Венера У6 в 9-ти.

Разходящият секстил между У1 Меркурий и У10 Сатурн дава сигурност в оставането ти. Мерна У1 е в сходящ съвпад с Венера У6, Луната сходящ тригон с Уран У10 + Сатурн У10. Все аспекти, които са в твоя полза.  :)
Мерка прави секстил с Уран.
Обаче ще си има напрежение.
« Последна редакция: Януари 06, 2015, 04:45:40 pm от Теодор »