Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1580494 пъти)

vermm

• Sr. Member
  • Публикации: 401
Re: Общи хорари
« Отговор #3930 -: Август 09, 2015, 04:58:29 pm »
Питащата с Нептун у1 в 12д е неискрена- задава въпрос от името на уж друга жена, а то въпросът си е неин...
Ако бея изобщо нямаше да дам ОВ. НО както и да е. Напоследък все сък криворазбрана, затова изобщо няма да споря. Извинявам се МНОГО  :58:

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13940
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #3931 -: Август 09, 2015, 05:02:26 pm »
Ако бея изобщо нямаше да дам ОВ. НО както и да е. Напоследък все сък криворазбрана, затова изобщо няма да споря. Извинявам се МНОГО  :58:
Споко, също съм задавала въпрос, в който жена пита  :D

vermm

• Sr. Member
  • Публикации: 401
« Отговор #3932 -: Август 09, 2015, 05:08:39 pm »
Споко, също съм задавала въпрос, в който жена пита  :D

ми добре де, хаххах  :57:
Жена съм, на 34 съм, кво ся се хващаме за подробности. Картата така или иначе е тая. На кой му пука. Може да имам шизофрения... знам ли :)  :08:

Karmen

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #3933 -: Август 10, 2015, 04:36:37 pm »
"До края на тази година ще се съберем ли с мъжа ми да живеем заедно в един дом?" Този съвпад на У1 и У7, но в различни знаци малко ме обърква..

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13940
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #3934 -: Август 10, 2015, 04:56:13 pm »
"До края на тази година ще се съберем ли с мъжа ми да живеем заедно в един дом?" Този съвпад на У1 и У7, но в различни знаци малко ме обърква..
да, но Марс и Венера са в един знак и в сходящ съвпад, т.е вашите У4- питаш дали ще се съберете в един дом

Таис

• Full Member
  • Публикации: 207
« Отговор #3935 -: Август 10, 2015, 05:07:33 pm »
Това събиране със съпруга свързано ли е с далечно пътуване?
Юпитер на връх 9 д. Управителя на часа на задаване на въпроса е Сатурн в Скорпион, радикалността нещо ми убягва.

Karmen

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #3936 -: Август 10, 2015, 05:14:44 pm »
да, но Марс и Венера са в един знак и в сходящ съвпад, т.е вашите У4- питаш дали ще се съберете в един дом
мерси akruks, внесе светлина в тунела ;-) аз реших, че щом луната не прави аспект с нашите У4 само съвпада им не е достатъчен...

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7919
« Отговор #3937 -: Август 10, 2015, 06:10:12 pm »
Управителя на часа на задаване на въпроса е Сатурн в Скорпион, радикалността нещо ми убягва.

Откъде е това правило за радикалност относно у на часа?

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #3938 -: Август 10, 2015, 06:23:06 pm »
Сега се сещам за Бонати и Лили, но мисля, че има и още...
Макар в картите от ХА не изглежда Лили да го е прилагал много последователно - по-точно доста го разширява и тълкува картата и ако липсва сходство между управителя на часа и на асц.
De omnibus dubitandum est

Papy

• Hero Member
« Отговор #3939 -: Август 10, 2015, 06:30:25 pm »
Мерси :)
Анаретен у на часа е нерадикална карта, така ли да разбирам?
Хорарите по-скоро информативно ги наблюдавам

Diyana

• Hero Member
« Отговор #3940 -: Август 10, 2015, 06:46:57 pm »
Според Бонати с анаретен у на часа въпросът не е автентичен, не е баш туй, което се пита  и кверентът другаде го стяга чепикът. Но тук Сатурн е в 29-ти градус все още, не е в анарета.
Може би Таис по-скоро има предвид, че нито асц., нито управителят му, нито управителят на квезита, ни дори Луната нямат сходство с управителя на часа - нито по знак, нито по триплицитет, нито по "хумор" - не се връзват със сухия, студен Сатурн.

Според опита ми това не значи непременно, че картата е нерадикална и не трябва да се разглежда, понякога е само едно допълнително (второстепенно) не. Не му е моментът, космическото време не помага да се сбъдне желанието на кверента. Ама като не ще доброволно - доброзорно  :012:.

Лично за мен най-ефективната му употреба е да ме ориентира по кой дом точно трябва да определя сигнификаторите - търся този, който има сходство с управителя на часа :).

пп. Сега видях, че всъщност Луната е вече в Рак, общ тригонократор със Сатурн. Значи, въпросът би могъл да е всъщност - ще изкара ли мъжът ми достатъчно пари /или ще получа ли най-после наследството/, което да ни позволи да заживеем в общ дом - и тогава картата си става радикална  ;D.
« Последна редакция: Август 10, 2015, 06:53:11 pm от Diyana »

Papy

• Hero Member
« Отговор #3941 -: Август 10, 2015, 07:11:02 pm »
Cool :)

Таис

• Full Member
  • Публикации: 207
« Отговор #3942 -: Август 10, 2015, 07:12:15 pm »
В крайна сметка, въпросът според мен не е коректно зададен. Затова зададох уточняващ въпрос.
Колкото, до управителя на часа на въпроса, писал е Лилли, Дарио, Бонати. И обикновено е добър ориентир при хорарите.

Иначе,  думата " радикалност" е синоним на "важен" "сериозен" въпрос.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #3943 -: Август 10, 2015, 07:15:58 pm »

Интересът ви един към друг е някак бегъл. Изглежда, че той ще се върне в твоето жилище (?), но на теб тепърва ти предстои промяна в емоционалното състояние, с която ще ти е трудничко да се справяш. Ако не си сигурна в отношенията ви, дано връщането му да ти помогне да си наясно.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #3944 -: Август 10, 2015, 07:21:39 pm »
Иначе,  думата " радикалност" е синоним на "важен" "сериозен" въпрос.

Да, дали всъщност идва "из корена" на човека. :012: