Тази дама мисля да я разведа (или поне да е преживяла някаква криза в брака). Извинявам се, че съм толкова лоша... Дори не знам дали е била омъжена преди това и не съм търсила в картата й евентуален брак преди 2001 г.
В даша на Раху/Марс ли се е случило събитието?
Раху е в 12-тия дом, в знак на враг Марс, накшатра на Сатурн. Марс се намира в Лагна, откъдето аспектира 7-мия дом на брака и 8-мия, който може да показва съхраняването/устойчивостта на брака. Сатурн се намира в 7-мия дом. Марс и Сатурн са във взаимен аспект по оста 1/7, което може да предизвиква чести конфликти в партньорската сфера, проява на импулсивно поведение по отношение на избора на партньори и в отношенията с тях.
Между Раху и Сатурн има взаимна рецепция по накшатри. Наскоро прочетох мнение на един индийски астролог във форума на astro.com, потвърждаващо мое наблюдение - че при връзка между Раху и Сатурн присъстват проблеми в сферите, които двете планети засягат. Тук са свързани със 7-мия дом на брака и 12-тия на загубите (и удоволствията в брачното ложе). В навамша (не знам часът колко е точен) Раху попада в същия знак (варготама - влиянието му в картата се засилва) и в 8-мия дом, докато Сатурн отива в 12-ти, т.е. пак може да се отнесат по темата за продължителността на брака.
Опитах се по примарни дирекции да изследвам събитието, но съм много боса в тази техника. Та затова гледам само аспекти към осите и светилата. Горе-долу на 26-год. възраст е имала квадратура на Меркурий (у7) към MC.