Обаче по дашите (Раху/Слънце или Раху/Луна) не ми се връзва брак, ама карай...
Отново се връщам към тоя казус. Винаги ми е било най-трудно да ректифицирам картата на близък човек, трудно е да си достатъчно обективен.
Но знаеш ли за какво ме подсети /и преди съм го мислила/? Макар че часът на раждане е записан сравнително точно, не е изключено да е родена 7-8 минути по-рано. И така Лагна в Д1 минава от Стрелец в Скорпион, респ. от Мула в Джиештха. Опозицията Марс/Сатурн по оста 1/7 дом има по-голям потенциал да навреди на брака или да го забави, а случаят не е такъв. Така че има резон Раху/Кету да са по тази ос и така по ми се връзва да е сключила брак по време на махадашу на Раху и антардаша Слънце /забелязах, че периодите на планета, свъзрана с 4 или 10 дом, също дават такова събитие/. При по-ранен час се сменя АС в Д1 и Д7 и действието на периодите Раху/Слънце, а след това Раху/Луна е по-изразено - първо имаме брак, промяна в статуса и дома /преместване на по-хубаво място/ - Слънцето е в 4 дом в Д9, а след това - бременност и раждане /Луната минава в 5 дом в Д9, а в Д7 при малко по-ранен час става сигнификатор на първото дете, при което Слънцето минава в знака на Лагна в Д7/. Всичко това ме кара да мисля, че щом антардашите, управлявани от Раху, Слънцето и Луната, са донесли толкова важни събития, би трябвало тези три планети по някакъв начин да са свързани със съответните домове. При по-ранен час и Луната в Д1 дава аспект на 5 дом, затова има резон майчинството да се е случило по време на нейната антардаша. И като цяло повече й импонира Лагна в Скорпион, отколкото в Стрелец. При този час опозицията Марс/Сатурн минава във 2/8 дом в Д1 и така удря бащиния дом - при майката е налице ранен развод, децата почти не са живяли в дома на бащата и той не е вземал никакво участие в тяхното отглеждане. Ще видя какви са дирекциите при час 5.26-5.27.