Автор Тема: Катастрофи  (Прочетена 27524 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Катастрофи
« Отговор #60 -: Октомври 02, 2014, 09:01:38 pm »
Дано не прозвуча цинично,но сега добре ще обезщетят семействата на загиналите.
Другото което е вероятността да има взривове в такова производство си е голяма-няма да се случи там където произвеждат мармалад или берат чушки. Нарушения сигурно има,но едва ли взривът е станал заради тези нарушения.Предполагам,че някое съоръжение е дефектирало и е произтекла трагичната авария.И нито едно нарушение да нямаше пак хората щяха да се взривят и нямаше как да бъде спряно-взривът е процес,който не може да бъде потушен с нищо(изправно).  Тези хора са знаели къде отиват на работа,а и всяка професия си носи рисковете за живота,дори и счетоводството. И ако все пак е имало животозастрашаващи нарушения работниците са ги знаели и са постъпили небрежно към себе си като не са сезирали органите дали от страх,дали от подценяване на опасността.
 Рискове на професията.Скоро къде-в Австрия ли стана взрив?Не си спомням добре,но беше страна,която се слави със спазване на строги технологични изисквания.Там хората не вярвам да не са свели до минимум неизправностите,но така е-тежки аварии и в бъдеще ще се случват в опасните сектори по цял свят-никой не може да ги изолира

Дракониада, не е така .Не си запозната с военното производство и предпазните мерки към него.Аз живея в града,на най-старото предприятие от отбранителната индустрия и най-голямото и не стават взривове на всеки 2 г. ,защото е проектирано така ,че да има минимум злополуки. И двамата ми родители са работили там , във военното производство и съм запозната с начина на работа и техниките на безопасност.Не може всеки да управлява такова производство,както и всеки да изпитва боеприпаси.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #61 -: Октомври 02, 2014, 09:06:39 pm »
Дракониада, не си права
Гърците ги пращат при нас тия бомби ли са, какво са, защото не искат да рискуват
А ние си рискуваме с кеф-за 200лв, едно семейство има-и двамата родители загинали, две деца сираци
Изкушавам се да напиша,че ние,българите сме си виновни.
Ако най-случайно там,локално успеят да се организират да поискат главите на виновниците-корумпирани държавни служители,които са си затваряли очите ,останалата част от "народа" няма да ги подкрепи,за да съборят една цинична верига в управлението и да разкостят преките собственици на предприятието преди да се потули случаят.Пак паричното обезщетение ще им дойде като балсам и ще забравят принципи и всичко,и няма да им пука,че утре друг ще работи на същото място.Такива сме си-мъртвите Бог да ги прости....Някой знае ли какво стана след като обезщетиха семействата на загиналите миньори-аз не разбрах как е санкциониран собственика,нито дали е затворена злощастната мина,нито дали са подобрени условията на труд,ако все още се работи там.Но им дадоха пари и плачът спря.
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #62 -: Октомври 02, 2014, 09:12:40 pm »
Дракониада, не е така .Не си запозната с военното производство и предпазните мерки към него.Аз живея в града,на най-старото предприятие от отбранителната индустрия и най-голямото и не стават взривове на всеки 2 г. ,защото е проектирано така ,че да има минимум злополуки. И двамата ми родители са работили там , във военното производство и съм запозната с начина на работа и техниките на безопасност.Не може всеки да управлява такова производство,както и всеки да изпитва боеприпаси.
Рени,съгласна съм,че е така както пишеш,но долу отговорих,че ние сме си виновни като търпим компромиси в трудовата безопасност без значение кой е собственикът-грък,българин.Той е получил лиценз,а друг си е затварял очите и не го е затворил,защото трети е получил пари поне за нова кола и е наредил от високо да работи.Кой знае какъв процент от това производство се е разделил между дебелооки,от които преките работници ги е страх да шукнат. Виновните не са тези,които ядат баницата.

Рени

• Hero Member
« Отговор #63 -: Октомври 02, 2014, 09:20:37 pm »
И да, и не -не е толкова просто.Ти била ли си в позиция,да няма не ти какво да ядеш,а децата ти да са гладни ?!? И още по-страшното,да не знаеш какво да отговориш на питащите им очи .
Разбирам, твоя коментар и отношение по казуса и го споделям, но не винаги въпроса опира до " баница и виновен".Тук няма истина,има гледни точки.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #64 -: Октомври 02, 2014, 09:27:01 pm »
И да, и не -не е толкова просто.Ти била ли си в позиция,да няма не ти какво да ядеш,а децата ти да са гладни ?!? И още по-страшното,да не знаеш какво да отговориш на питащите им очи .
Разбирам, твоя коментар и отношение по казуса и го споделям, но не винаги въпроса опира до " баница и виновен".Тук няма истина,има гледни точки.
И понеже ние сме 7 милиона демократи,със 7 милиона меродавни и различни гледни точки ни е невъзможно да се съберем около 1,за да осигурим хляб на чуждите деца,защото нашите са нахранени. Когато не ни се е запалила собствената черга сме егоисти и сме емоционални само във форумите и "теоретично-духовно".  ;)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #65 -: Октомври 02, 2014, 09:32:39 pm »
Но им дадоха пари и плачът спря.

Това го кажи на децата останали без майка и баща!

Рени

• Hero Member
« Отговор #66 -: Октомври 02, 2014, 09:35:24 pm »
Да,така е-народопсихология,благодарение на която сме се запазили като нация.Но кофтито е,че продължаваме да живеем оцеляващо, а не развиващи колективен дух и амбиции. Факт-занижени самооценка и самочувствие,липса на будители.

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #67 -: Октомври 02, 2014, 09:38:32 pm »
Това го кажи на децата останали без майка и баща!
Не съм чула някой да се бори,за да не се случи на някой друг след това.  :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #68 -: Октомври 02, 2014, 09:45:36 pm »
Не съм чула някой да се бори,за да не се случи на някой друг след това.  :)

В това има резон.Астрологически това би трябвало да се случи,когато Уран навлезе в Телец след 5 г.,ако дотогава Сатурн не ни принуди да си потърсим дължимото и не си сменим фейса. :)

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #69 -: Октомври 02, 2014, 09:47:01 pm »
Да,така е-народопсихология,благодарение на която сме се запазили като нация.Но кофтито е,че продължаваме да живеем оцеляващо, а не развиващи колективен дух и амбиции. Факт-занижени самооценка и самочувствие,липса на будители.
Рени,будители винаги е имало,но спящите със съзнание "на мен си ми е ок" винаги са били неизброимо повече.С риск да разводня темата участвам в две "каузи",които не касаят мен,а другите,такива обществени.Поканих всичките ми приятели и близки(а те не са малко),сред които имамм и колеги да се присъединят и да поканят техни близки.Резултатът беше трагичен,останах сама с каузите.  :043: :043: Това са хора,които разчитат на мен и аз на тях от години.  :043: Но не се интересуват от нищо "обществено". Всички сме такива.

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #70 -: Октомври 02, 2014, 09:50:59 pm »
В това има резон.Астрологически това би трябвало да се случи,когато Уран навлезе в Телец след 5 г.,ако дотогава Сатурн не ни принуди да си потърсим дължимото и не си сменим фейса. :)
Да ти кажа разчитам на Уран докато е в Овен за тази работа,защото скоро няма да е във Водолей.  :012: Други бунтари,които вършат нещо в зодиака няма. А,да-и Скорпион,но само ако реши.  :d030: :043: Другите много мислят,умуват,смятат,царуват,заети са.  ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #71 -: Октомври 02, 2014, 09:52:38 pm »
Рени,будители винаги е имало,но спящите със съзнание "на мен си ми е ок" винаги са били неизброимо повече.С риск да разводня темата участвам в две "каузи",които не касаят мен,а другите,такива обществени.Поканих всичките ми приятели и близки(а те не са малко),сред които имамм и колеги да се присъединят и да поканят техни близки.Резултатът беше трагичен,останах сама с каузите.  :043: :043: Това са хора,които разчитат на мен и аз на тях от години.  :043: Но не се интересуват от нищо "обществено". Всички сме такива.

Да,тук те подкрепям напълно,Дракониада ( за жалост)!
Знаеш ли, днес  гледах и слушах едно ...всъщност ето го:

http://novanews.bg/news/view/2014/09/14/86231/%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B9-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%B2/

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #72 -: Октомври 02, 2014, 09:58:24 pm »
Да,тук те подкрепям напълно,Дракониада ( за жалост)!
Знаеш ли, днес  гледах и слушах едно ...всъщност ето го:

http://novanews.bg/news/view/2014/09/14/86231/%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B9-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%B2/

„За да постигне нещо в живота, човек трябва да има минимум неблагоприятни условия”, каза Теодосиев.
 :clap:  Благодаря ти,Рени!
Харесвам хората с каузи.  :)

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #73 -: Октомври 02, 2014, 10:00:38 pm »
Журналистите само дигат пушилка когато се случва нещо, след това никой не следи развитието на ситуацията.
А наскоро имаше експлозия в химически завод в Германия.
Да,тази катастрофа визирах,но не ми се търсеше къде точно беше.
Трябва да им направим карти някой ден.

Рени

• Hero Member
« Отговор #74 -: Октомври 02, 2014, 10:17:34 pm »
 Дракониада, този човек никога не е имал телевизор в дома си и неговите деца,не са гледали такъв,както и не ползва мобилни устройства. :)

Оста на катастрофите не е задействана и в двата случая,значи ситуацията се отнася към друг "раздел".