Автор Тема: Самооценката и как тя влияе на взаимоотношенията ни  (Прочетена 41956 пъти)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Как да се омъжите за принц ;D
http://fmplus.net/news/svejo/2011-04-28/kak-da-se-omuzhite-za-princ.fm+

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Защото нямаш усещане да бъдеш такава . :)
Трябва да има Венерин нюанс натала подчертан и то ,по-скоро в посока Везни ,също и Дева в женските планети,АСЦ.Мисля че и принцовете ,трябва да имат Везни ,Дева,Телец в натала ,по-скоро като нетипични за мъже.
Виж крал и кралица,там вече аз съм "за"  ;)

Прекалено скучно, превзето и лицемерно ми се струва това да бъдеш принцеса. Виж за кралица на абсолютна монархия веднага се съгласявам ;D

Непокорните не стават за принцеси ;D Иначе Венерата ми го докарва от към маниери и поведение, стига да стоя кротко и само да ме гледат от далече  :)

Грейс Кели  :)

Имаш Венера в Риби ,Телец ,в аспект със Слънце,АСЦ ?!? :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
да се върнем на самооценката
някой случайно да се оценява като смотан?

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
Едва ли ще им позволят да се оженят  :)

Между другото принцове в буквалния смисъл на думата не харесвам ;D Още по-малко ставам за истинска принцеса  ;D

Защото нямаш усещане да бъдеш такава . :)
Трябва да има Венерин нюанс натала подчертан и то ,по-скоро в посока Везни ,също и Дева в женските планети,АСЦ.Мисля че и принцовете ,трябва да имат Везни ,Дева,Телец в натала ,по-скоро като нетипични за мъже.
Виж крал и кралица,там вече аз съм "за"  ;)

Аз почти нищо нямам в женски знак. Знаех си, че не ставам за принцеса, но за царица- майка, ще се класирам. :D

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
Има такива моменти, но като цяло- Тц. :)

Papy

• Hero Member
то това със смотаното може да се отнесе повече към някой пасивен, свит човек

не знам дали тук има такъв, но ако познавате някой беззащитен, може да му разгледаме картата - в свободното време :)

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
[/quote

да, и веднага при това, не е комплекс за малоценност, но не успявам в житейските неща да се преборя по сегашния морал, често пъти се крия какво мисля в колективи-например на работа
искам да съм по-лекомислена, да правя компромиси с ценностната си система, за да съм успешна в общочовешки смисъл, ма-няма стане, не и в този живот

иначе пък имам неща,които не се купуват с пари...и все пак физическо-прагматичната страна на битието ми е много...тъпа

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Аз имам занижена самооценка ,но не в посока смотана ,а недодялана .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
аз пък имам ретрограден марс и ми се струва, че никога не се състезавам,  в действителност само със себе си, в смисъл не хвърлям ръкавица за дуел, но гледам да ставам по-добра в областта,  вкоято имам конкуренция, пак заради моята си собстевна самооценка.По-точно избягвам откритата конфронтация и така се чувствам добре, конфликтът не ми носи никога нищо конструктивно, само оставам без енергия и после ми трябва почивка и мълчание, за да си набавя силите, пък другите питат какво ти е, ами нямам енергия-мълча си темерутски-нищо лично
За мен горното не е проблем, такава станах по-късно, но си мисля, ако  беше ликът едно време, друг живот щях да имам.
Ами какво да значи смотана-такава по нечии-чии? стандарти, ами не ми пука, това е, аз а съм 6 със ценностите си, философията-това е важно, моието смотано е нептуново бягство всъщност, само вкъщи ме намират отвеяна, навън е друго
« Последна редакция: Август 28, 2013, 01:34:55 am от enigma »

Papy

• Hero Member
Enigma, според мен ти имаш занижена самооценка, и не се оправдавай с ретро марс-все пак е ъглов и огнен. Може би си прекалено наясно с чуждите мотиви и това те обезсърчава да се доверяваш и действаш, а в същото време много искаш да си част от някаква общност, пък те там различните не ги кльопат

Рени, ти си права, но какво от това-понякога е 100 пъти по-добре да ти кажат истината в очите, отколкото да ти се радват на глупостите, които правиш
Аз понякога също съм недодялана, то като оплескаш работата и извинения не вървят, но пък и защо изобщо се налагат-не казвам неща, за да обиждам или манипулирам, мисля ги и ги казвам-какво толкова?

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Re: Самооценката и как тя влияе на взаимоотношенията ни
« Отговор #100 -: Август 28, 2013, 09:09:34 am »

На всеки му се случва да е недодялан от време на време  :)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #101 -: Август 28, 2013, 10:03:31 am »

аз пък кат малък недорасляк все чаках някой да ме извае по свой образ и подобие,ма все хубави подобия си избирах , в мислите си ,но не си намерих майстора,така де с майсторска ръка да пипне тук -там,да подобри отвън и отвътре-ако може,да не ходя така дялана- недодялана,по едно време ей така на сън ми се яви -Господ и рече - "Чадо мое, не чакай,аз каквото можах издялках от теб,сега смело продължавай сама"...събудих се обляна в пот,много работа ме чакаше,сама....и от тогава не съм се спирала,каквото можах направих,на никой не се сърдя и много си се харесвам - сътворих нещо свое,по свое подобие,пък на който не му харесва творението ми- светът е голям има място за всеки ,който иска да  срещне своя майстор вътре ,дълбоко скрит в душата  и да си припомни.... :)оценката е субективна,самооценката-в двете крайности ,раздута или депресивна,а истината е в баланса,да постигнеш хармония и покой,такъв-какъвто си,уникален и неповторим ;)
« Последна редакция: Август 28, 2013, 10:11:39 am от strelicka »

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #102 -: Август 28, 2013, 10:12:29 am »
аз пък имам ретрограден марс и ми се струва, че никога не се състезавам,  в действителност само със себе си, в смисъл не хвърлям ръкавица за дуел, но гледам да ставам по-добра в областта,  вкоято имам конкуренция, пак заради моята си собстевна самооценка.По-точно избягвам откритата конфронтация и така се чувствам добре, конфликтът не ми носи никога нищо конструктивно, само оставам без енергия и после ми трябва почивка и мълчание, за да си набавя силите, пък другите питат какво ти е, ами нямам енергия-мълча си темерутски-нищо лично

И аз имам ретромарс, при това заточен. Не избягвам никога конфронтациите, рядко ми липсва мотивация за един приличен конфликт. Не ми е къс фитилът, обикновено съм хладнокръвна, но ако много ме напъне, предпочитам да вляза в директна битка, вместо да си замълча, да преглъщам чувствата си и да трупам гняв. Това разболява.
Смятам, че именно това ти отнема енергията, Енигма, защото насочената навътре, преглътната агресия те изтощава малко по малко, но безспирно, не краткотрайната буря, в която изливаш емоцията си навън и отваряш място за нови чувства.
Нямам нито една огнена планета в картата си, освен Нептун ;), дебилитиран Марс в Телец, дебилитирано заточено Слънце в съвпад с Плутон и на дъното на хороскопа, и трите "енергийни" планети са под сатурново влияние - или в мажорен аспект или под негово управление. Въобще класически предпоставки за липса на енергия, мотивация и хъс. Всъщност обичайно съм в силно конкурентна, адреналинова среда, свързана с много промени и стрес. И се чувствам най-добре и най-адекватна именно в такава среда на чести обрати и светкавични решения. Не усещам недостиг на енергия, дори крайното физическо и психическо изтощение не пресича изворчето на енергия. А картата ми не предполага това. Значи, негде другаде е заровено кучето - не в ретромарсовете и липсата на огън.
De omnibus dubitandum est

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #103 -: Август 28, 2013, 10:14:29 am »

На всеки му се случва да е недодялан от време на време  :)

Именно. Всеки допуска грешки. Какво толкова? Имах един приятел Водолей, непукист, който казваше "Само от отвъдното няма връщане назад, всичко друго може да се поправи".

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #104 -: Август 28, 2013, 10:18:09 am »

Именно. Всеки допуска грешки. Какво толкова? Имах един приятел Водолей, непукист, който казваше "Само от отвъдното няма връщане назад, всичко друго може да се поправи".

а дали няма  ::)