Виждали ли сте случаи, когато прогресивните луни на двама души вървят заедно? И какво значение бихте му отдали. Това според мен се случва рядко, защото единият от партньорите трябва да е с около 7 години разлика (1во условие) и наталните им луни да бъдат в квадратура дали точна, дали неточна ( 2 условие ) и луната на роденият по- рано от двамата да е в знака, догонващ позицията на роденият по- късно, в противен случай би се образувала опозиция ( 3 условие ). После тези двама души да са се запознали и срещнали в реалния живот :012:
По примерната синастрия, която бях поставил запознанството се случи, когато нейната прогресивна луна беше в съвпад наталното ми слънце/ асц, а моята прогресивна е на 5/6 градуса от нейната. След преминаването на прогресивната ми луна в следващия знак нямаше комуникация, нито срещи с момичето, освен при кулминираща точка, когато моята прогресивна тригонира нейната натална- много точно като дни. Когато и двете луни вече бяха в следващият знак комуникацията се възобнови, без да уточнявам естеството.