Липсата на перспектива.
Неслучайно ще да е неаспектиран.
Перспективата всеки си я търси и намира сам - това не са само външни обстоятелства, а и вътрешно състояние, а то, както знаем, никога не е константа, подлежи на промяна.
В наталната карта нищо не се дава случайно, вече се примирявам с този факт.
И ако на някоя планета й липсва свързаност с останалите (а това е доста относително, говорим само за липса на мажорни аспекти), значи има какво да научаваме в тази насока и може би трябва да потърсим път към нея, не разчитайки на стандартни и лесно предсказуеми прояви.
Виждала съм неаспектирани планети - ни бих казала, че липсва изява, понякога дори могат да бъдат силно изявени в хороскопа. Може би повече трябва да се внимава с тях, ако се използват в прогностиката - да имаме едно наум, дето се казва, и да не очакваме изява като по учебник.
Между другото, догодина (а може би вече действа) имам две от най-щастливите дирекции, но с неаспектирана планета - дир. Венера в съвпад с нат. Юпитер и дир. Юпитер в съвпад с нат. Луна. Но се съчетават с други дирекции - на Луна, Марс, Плутон... Цялата карта ще пламне, като гледам какви и колко активни дирекции ще ме сполетят догодина. Чудя се дали да пиша завещание или да се доверя на големия благодетел, току виж решил да проработи и при мен.
Дали усещам да ми е блокирана земната стихия - не бих казала, но може би несъзнателно се стремя към някакъв вид свръхкомпенсация в тази насока, защото в тази сфера наистина се чувствам по-несигурна, като че ли е нова опитност за мен, която тепърва предстои да опознавам (земя, Сатурн). Но именно затова е и най-голямо предизвикателство, не е като да се пързалям по тригоните, с които съм щедро надарена.