Автор Тема: Кармата в картата  (Прочетена 30661 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Кармата в картата
« -: Септември 23, 2013, 10:49:56 pm »
Страданието и неговите първопричини, защо имаме точно тези проблеми, с какво трябва да се преборим
Ако не вярвате в кармата, не четете надолу :)

Източник: Иван Антонов - Изворски

Слънце в опозиция, квадрат или полуквадрат с Луна
Духът и личността не са съзвучни и затова умът, сърцето и волята на човека не действат хармонично, поради което и при много работа той има малка полза. При тези съчетания човек често се обезверява, губи надежда, няма самостоятелност, липсва му увереност, обезсърчава се и е колеблив, поради което всичките му работи вървят бавно, затруднено и неуспешно

Слънце полуквадрат с Венера
В минали животи човек се е занимавал с изкуство, но го е поставил в услуга на низши цели, използвал го е за удоволствие, продал е изкуството си за слава и облаги, похабил е дарбите си и е изопачил схващанията си за изкуството, изразил е не проявите на Красотата, а на лъжата, омразата и грозотата. В следствие на недобросъвестност, такъв човек е придобил неестествени и грозни навици, такива хора са без усет за красота, ред, небрежни са към чистотата, пропиляват времето си с компании. Хора с тази дисхармония са създатели на блудкавото оперетно изкуство и противоестествено цирково "изкуство"

Слънце в опозиция, съвпад, квадрат или полуквадрат с Марс
Колкото по-голяма е дисхармонията, толкова по-голяма е борбата между висшето изтество у човека с низшето. Такива хора са нарушители на всякакъв порядък, те са своенравни, следват своя низш импулс и непреодолими желания, не зачитат никакъв морал и обичаи. Винаги има опасност човек да пострада от побой, пиянство, преяждане, авантюри и рискови действия. Дисхармоничните аспекти в зависимост от силата си, показват количеството, силата и трайността на безпорядъка, които човек е внесъл в мислите, чувствата, желанията и действията си през минали животи.

Слънце в опозиция или квадрат с Юпитер
При това положение Юпитер може да донесе злочистини и нещастия, човек е злоупотребил с властта и средтсвата, които са му били дадени, немарливо е гледал работата си, отдал се е на веселия и угощения, с които е станал причина за объркване на много обществени дейности, изгубил е доверието на добрата част от обществото и е спечелил много врагове. Такива хора имат много отрицателни навици, които им пречат да бъдат щастливи, те винаги е стремят към високи постове, да ръководят, но поради непоследователността си и лошите си качества не могат да спечелят благоразположение, заради което не успяват. Живеят в лукс и блясък, но за работа не ги бива, това са лоши управници, които са причинявали големи бъркотии, защото тяхното издигане е било непочтено
« Последна редакция: Септември 24, 2013, 12:21:27 am от Papy »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Кармата в картата
« Отговор #1 -: Септември 24, 2013, 12:03:05 am »
Аааауууууу,аз съм била по карма лоша и зла ,мързелива и неприветлива  :'( :'( :'(

Обаче не знам ,какво общо има Слънцето с усещането  за емоционален дискомфорт  ::) :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #2 -: Септември 24, 2013, 12:15:54 am »
Слънце в опозиция, съвпад или квадрат със Сатурн
Това са най-лошите аспекти, които могат да се случат в хороскопа. Човек е извършил множество пакости, които не са грешки, а престъпления, човек съзнателно е нарушавал Волята Божия и съзнателно е изопачавал Божиите закони при тяхното приложение, внасял е заблуждение в съзнанието на хората. проявил се е като дикатор и жесток управник, който е причинявал нещастия  на хората. В зависимост от силата на тази дисхармония, човек ще бъде подложен на влиянията на всички отрицателни и изопачени идеи, мисли, чувства, желания и действия, които сам е родил в миналото си. Най-силно и най-пагубно е влиянието на тези дисхармонии до 30 год възраст.
Родените с тези дисхармонии са създатели на всички материалистични учения и философии, тях никой не ги обича, защото те никога не са били носители и изявители на любовта, струва им се, че все другите около тях грешат, че все другите им пречат да бъдат щастливи, не виждат вината в себе си.

Слънце в опозиция, квадрат или полуквадрат с Уран
Тази дисхармония показва, че нарушенията, които човек е направил в минал живот, са се отразили в неправилност в устройството и дейността на главния мозък, където са разположени висшите творчески дарби и способности. Човек е бил в окултните школи, придобил е много знания, заемал е високи постове в общетвото и като окултен ученик или държавник е направил сериозни нарушения, тоест нарушавал е окултната Мъдрост, злоупотребил е с власт. Такива хора са най-големите диктатори и реформатори, които чрез лъжа и насилие се стремят да станатвластелини на света и които не признават никаква сила и никаква разумност над себе си.

Слънце в опозиция, квадрат или полуквадрат с Нептун
Тази дисхармония може да причини всякакви умствени и душевни разстройства и полудявания, носи силни душевни смущения, хаотични състояния. Такива хора в минал живот са всявали заблуждения и аномалии в областта на изящните изкуства, където не са вложили никаква проява на Красотата, Доброто и Истината, били са ученици в окултни школи, но са направили множество нарушения на законите на Божествената Любов. Ето защо тези хора нямат правилна връзка, правилни отношения и прваилна обмяна със света на Божествената Любов, и не могат да създадат нищо красиво в живота

Слънце в съвпад, паралел, опозиция или квадрат с Плутон
Хора с тази дисхармония нямат правилно отношение към земята, растенията и тялото си, избягват да обработват земята, не обичат физическия труд, отличават се с лакомия, не подбират чиста храна. Най-големите жестокости, всички видове войни и революции в човешкия живот се устройват от хора с тази дисхармония, готови са на всякакви безнравствени деяния, на престъпленияи са податливи на най-низките мисли, чувства и желания, не признават никакъв Бог.
понеже слънцето е представител на Бога и чрез него човек получава всички Божествени благословения, а Плутон е представител на ада и чрез него идват най-големите злочестини в света, затова и когато слънцето и плутон са в хармония, човек е подчинил своя ад на Божественото начало и всяко зло в живота му се преобръща на добро, и обратното.

Винаги трябва да се има предвид, че всяко нещо има две страни. Когато човек работи навреме, на място и по разумен начин с нещата, той си създава щастие, и обратно. Следователно ако дисхармонията между Слънцето и Нептун например са в хороскоп на високо издигнат, разумен и добър човек, то тогава тя не само няма да донесе нещастие, но напротив - може да донесе голямо щастие.

В мъжки хороскоп Слънцето има отношение предимно към умствената и духовната природа, а в женски - предимно към органическата, материална среда. По количеството и силата на хармоничните аспекти на Слънцето с добротворците и неутралните светила в мъжки хороскоп, можем да съдим за количеството, качеството и силата на творческите дарби и способности, както и за плодотворността в умствено и духовно отношение главно след тридесетгодишна възраст. В женски хороскоп същите съчетания показват условията и възможностите за творчество и плодотворност в органическо и материално отношение, главно в създаване на поколение.

Papy

• Hero Member
« Отговор #3 -: Септември 24, 2013, 12:24:29 am »
Аааауууууу,аз съм била по карма лоша и зла ,мързелива и неприветлива  :'( :'( :'(
Обаче не знам ,какво общо има Слънцето с усещането  за емоционален дискомфорт  ::) :)

то да беше само ти така...
има много неща в книгата, аз само запалвам огънчето :)
доста крайни са описанията, пък и аз взех само дисхармониите, а си има и хармонии, но като изключим полярния изказ, мисля, че в възможно човек да си порови с тези напътствия и да си намери нещо в него си :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #4 -: Септември 24, 2013, 12:53:21 am »
Имам книгата и  си спомням ,когато за първи път я разлистих ,колко озадачена бях от написаното.След това още няколко пъти я разтварях и пак така реагирах ,може би леко плашещо,сега като я отварям ми харесва гланцираната и запазена корица на същата. ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #5 -: Септември 24, 2013, 10:09:11 am »
Трябва да се чете между редовете, да се опитаме да разберем къде потокът на всемирната енергия е нарушен и евентуално да държим по-здраво юздите в някои области, аз така го разбирам

Рени

• Hero Member
« Отговор #6 -: Септември 24, 2013, 02:08:25 pm »
 Не трябва да се злоупотребява с "трябва" ! ;)
При някои е нужно да четат,при други да пишат ,при трети да знаят ,някои пък да разбират без предходните и т.н.,в зависимост от това къде сме застанали ,към какво гледаме и какво виждаме,откъде /как влизаме и къде излизаме -главните оси  .

Отговорих ти така в предният си пост ,защото на мен ми е нужно да видя ,онова ,което знам ,без да навлизам в детайлите ,като за целта трябва да предавам/разпръсквам наученото ,а не да злоупотребявам със "силата " си.
АСЦ /ДСЦ-Стрелец/Близнаци ,ИЦ/МЦ -Риби/Дева; Нептун на АСЦ ,Марс съвпад с АСЦ ,Юпитер  в 10-ти ,Плутон съвпад с МЦ.

Papy

• Hero Member
« Отговор #7 -: Септември 24, 2013, 02:27:12 pm »
 :)

Виж как, даже и като четем, не можем да избягаме от дисхармониите :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #8 -: Септември 24, 2013, 02:37:33 pm »
Аз 'гледам " и "виждам " хармонично -това е ,защото умея да свиря на хармоника  :D

Но да ти кажа ,относно темата ,никога не ми е било ясно какво точно се влага в думичката карма и защо ,когато хората не могат да дадат смислено обяснения на дадена ситуация,случка,явление и т.н. я ползват  ::) ;D

Papy

• Hero Member
« Отговор #9 -: Септември 24, 2013, 02:45:48 pm »
Кармата е закон за равновесието - всяко черно има бяло, ако днес си дал, утре ще получиш, ако си взел, ще дадеш и т.н.

Отговаря на неясни въпроси от сорта "защо (все) на мен се случва, защо пенка е грозна и щастливо омъжена, пък аз съм хубава и без гадже, защо пешо е прост, а е управител, а аз съм умен и съм обикновен изпълнител" и други подобни :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #10 -: Септември 24, 2013, 02:56:54 pm »
Ами значи аз нямам такава ,защото не задавам такива въпроси и това за мен не са "чуденки" ,знам го  ;D
Чакай да видя дали ще го обясня и астрологически защо е така - нодална ос Овен/Везни ,Марс в 1-ви дом ,Венера в Овен ,родена съм на Сл.затъмнение,сега ли ще си  'създавам" карма  ::)

Papy

• Hero Member
« Отговор #11 -: Септември 24, 2013, 04:40:01 pm »
Сега ще създадеш нова заради многото аз, а пък носиш стара, която е заради многото "ние"

Сигурно преди си била дясната ръка на генерала, изпълнявала си всички нареждания-вярно и за общото благо, или може би - неблаго :)
Сега ти трябва да си шефа и да видиш лесно ли е :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #12 -: Септември 24, 2013, 06:05:18 pm »
Точно!
Въобще не ми е лесно и мисля даже да "сдавам " временно поста  :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #13 -: Септември 24, 2013, 06:27:54 pm »
В тази книга прочетох и друго интересно, разказвам по памет и с някакъв пример :)

Ако имаме примерно квадрат меркурий/марс и марс има тригон с юпитер, то тогава този квадрат с марс няма да е с толкова негативно проявление, както примерно при опозиция с юпитер
Може би пак ще говорим припряно и ще ръкомахаме, пак ще казваме директно на хорат в очите какво мислим за тях, но те няма да се сърдят и в крайна сметка, ситуацията няма да е неблагоприятна към нас
Или примерно марс ранява луната, но има тригон от уран и тогава каквото и да се случва, човек има силата да погледне странично, дистанцирано и да подходи оригинално при решаване на проблемите си.

Рени

• Hero Member
« Отговор #14 -: Септември 24, 2013, 07:14:30 pm »
Така е ,от лични наблюдения -Марс квадрат Меркурий ,Марс секстил Юпитер/Уран . :)
Слънце опозиция Юпитер/Уран/Плутон ,тригон Нептун. :)