За Хирон продължавам.
В синастрията, в която мой Хирон става връх на тао със Слънцето и Сатурн на мъжа. Слънцето е у1, Сатурн у6(у7 класически), мой Хирон е на к11 на мъжа.
Мой Хирон отвори темата за Аз и другите при този човек. Какво е постигнал като личност, до каква степен е удовлетворен от постигнатото и дойде осъзнаване, че партньорствата му не носят щастие. Първо беше едно отчаяние за много пропуски. А после лечението дойде след помощ от моя страна в насока с мечтите, които може да осъществи. Много мъчна история и беше личностна промяна. По неволя бях причината. При все, че ми е затиснал Слънцето с Плутона си и Венерата ми със Слв-то си, по време на връзката той се държа като абсолютно обсебен. Той беше този с нуждата, че няма да може да преживея този ден, ако мен ме няма. Силна обсесия с идея, че съм му нужна, за да се "лекува" от разочарованията. За мен обсесиите дойдоха след разпадането на връзката - тогава видях Плутона и Слв-то му какво са ми донесли. :012:
Да възкресиш умрял - с това бих оприличила тази връзка. Да помогнеш на някой да види отново Слънцето, калинката, дъгата и да се усмихне. Откровено ме ползваше за съживяване, цяр. :012:
Мъжки Хирон квадрат Луната ми. И мъжки Уран квадрат същата - ужас по наполеонки. Луната ми има само тези два аспекта в синастрията. Докарваше ме до истерия, безпокойство. Дойде в момент, в който бях наранена много емоционално. Промени навиците ми, ежедневието ми, Луната ми е у6. Може да се каже, че удари едно рамо за възстановяване на душевното ми здраве в този момент. Но и аз много се съпротивлявах. Това е синастрията, която сме си ударили светилата с нодалнада ос и нямаме нищо допирно. Но реално ми помогна много да върна самочувствието си като жена/луна. Естествено, първо го смаза. После поправяше.
И една синастрия, която не е любовна - с детенцето на моето седмодомие. Мой Хирон в съвпад с Иц-то му. Негов Хирон в съвпад с Плутона ми у9/10.
Имаше мигове, в които семейните теми му бяха болезнени. И се люшкаше в различни настроения - да ме мрази, да ме обвинява, да ме обича, да ме харесва. Голяма какафония. Аз се появих и се оказа, че вече семейството му е непоправимо разрушено. Ако до момента е имало опити да се разруши или стабилизира, то вече беше невъзможно. И това донесе въпроси - аз ли наранявам майка му, тя мен ли. Аз ли съм причината, тя ли си е виновна. Големи дискусии имаше по въпроса какво е семейство и кое е допустимо в едно семейство. Докато сам си изясни. Но му носеше болка.
За телешките слънца в съвпад с Хирона ми няма да коментирам - там бях изповедник. Но и ранявах. Може би не бях въвлечена достатъчно силно. Или ми събуждаха садистичните настроения. Признавам си, с голям кеф съм ги човъркала, нищила, раздробявала на парченца, сглобявала, за да видя какво "има вътре" в тези хора. Моите тежкари са много кротки в тези синастрии. А как се е взел този мерак да чопля...
Делфи, този хирон с таото към светилата ме интересува дали го усещаш. То няма да е нещо натрапчиво, не е като Плутон. И съвпад с Марс според теб как се отразява? Какво лекуваш в негов Марс? Активността му? Сексуалността? По домовете, които управлява?