Направило ми е впечатление, че в женска карта, ъглов Марс, възпрепятсва хармонични връзки, а Венера ъглова в мъжки кари, напротив, спомага за такива. Някой има ли същите наблюдения и впечатления ?
моят Марс е в 7д (Стрелец)
//Всякакви партньорства, не само романтични. хората ме използват, нараняват, в известен смисъл "паразитират" върху мен, ограбват ме. + нещото, което винаги ме изумява - ревнуват от мен, завиждат ми, без да има обективно за какво. Като по-млада не успявах да рационализирам това, да си дам сметка, че е ревност (просто защото не допусках, че има кой за какво да ми завижда) - някакъв яд, че успявам, въпреки всичко, да съм себе си, да не съм конформист, да не се размивам в масите, да мимикрирам. Всъщност това е, което привлича хората към мен, това е и което масово ги отблъсква, защото не е лесно да виждаш как някой прави това, което на теб не ти стиска.
Във всичките си взаимоотношения досега аз съм била даващият, от известно време се опитвам да работя върху това и гоня баланс. Като спреш кранчето на хора, които са свикнали да си наливат от теб, стават много сърдити и агресивни, но това не е мой проблем. Оставих много хора (общо взето - всички хора:Д). Отне ми време, но вече знам, че "тайната" не е в това да даваш още и още (за да те "обичат"), (здравословно) партньорство има само тогава, когато везните са изравнени.