Автор Тема: Синастрии  (Прочетена 620289 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8477
Re: Синастрии
« Отговор #2010 -: Октомври 02, 2026, 09:36:08 pm »
В синастрия се разглежда темперамента според Фроули.
Това с Хирон,плутон и подобни,което сте написали е меко казано несериозно.
Възлите са важни,антисии също и мидпойти.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14463
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Синастрии
« Отговор #2011 -: Днес в 02:14:42 am »
Здравейте, публикувам синастрия, по която бих искала да чуя независими мнения. Няма да давам историята на отношенията, за да не повлияя на прочита. Няколко неща ми правят особено впечатление:
– неговият Плутон срещу нейните Венера и Марс – съответно с орбиси около 3°45′ и 2°06′;
– неговият Марс върху нейния Юпитер – под 1°, и едновременно в тригон към Северния ѝ възел;
– конфигурацията около нейната възлова ос: неговата Венера е в съвпад с нейния Южен възел, а неговият Хирон е почти в точен квадрат към оста на възлите. Тъй като неговите Венера и Хирон самите са в квадрат, на практика тази негова конфигурация директно включва нейната възлова ос. Каква тежест бихте дали на това в синастрия?
– неговите Уран и Нептун са около нейния MC, като Уран е и в опозиция към нейното Слънце и Меркурий;
– нейният Уран е в почти точен квадрат към неговата Луна;
– по цели знаци асцендентите им попадат взаимно в 7-и дом на другия.

От другата страна забелязвам, че почти няма тесни сатурнови контакти към личните планети. Венерите и Марсовете са в аверзия, а Луните са в съседни знаци. Затова основният ми въпрос е как бихте оценили потенциала тази синастрия да се прояви като трайна партньорска връзка или водещо е по-скоро силната интензивност и преобразяващото въздействие между двамата?

Интересува ме и посоката на въздействието – как според вас тя действа върху него и как той върху нея. Кой от двамата е по-силно засегнат от отделните конфигурации?

Бих се радвала да чуя и какво друго бихте откроили в картата, което аз пропускам. Благодаря
Венера в твърд аспект с Плутон според Гудман показва кармична любов, която е писано да се случи, душите са се срещали в предишен живот, като не е задължително да са интимни взаимоотношенията; Венера на нейния южен възел в 12д също показва любов, свързана с миналото, кармична любов;
Хирон в книгата за синастрия Авесалом Подводни го разглежда подробно така, както и останалите планети, спрямо това в кой дом на партньора попадат. Много му е точна интерпретацията, но книгата е за читатели с по-задълбочени знания, не е за повърхностни, които с лека ръка отричат нещата, които не знаят или не разбират.
За трайни взаимоотношения гледам да няма твърд аспект Венера на единия с Уран на другия, особено квадрат е гаранция за раздяла, ако не след месеци, то в близките 7г.
Неин Уран образува Тау квадрат с неговата опозиция Луна/Сатурн – Юпитер , самото разположение на неин Уран в натален 7-ми показва, че Тя среща затруднения по отношение на това, да има стабилни и продължителни партньорства и трябва да насочи усилия и работи в тази насока, да проявява търпимост, а не да търси нови и нови отношения.