В края на 2012 г. имах съвпад на пр. Луна с нат. Слънце при ингреса й в Риби. Това се случи във втори дом. От тогава като се почна един ревлив период...то не бяха разочарования, не бе любовна мъка, смяна на настройката по всички партньорски теми (Луната е У7).
Отчитам този период като тотално дъно. Но пр. ми Луна е била в крайна фаза, преди пр. новолуние. Родена съм 4 дни след новолуние във Водолей, т.е. Луната ми е нарастваща - млада, заредена, дейна, твърдоглава. Затова крайната й фаза при прогресивния цикъл за мен беше труден период. Може би за човек роден по пълнолуние, или с намаляваща Луна, това не би било така.
Сега, в последните градуси на Риби в трети дом, се състоя въпросното новолуние. Не отчитам събитие по него, но се чувствам по-добре, не ми се гледат и не ми се участва в сериали, всякакви емоционални драми са далече от мен.
Ако мога да обобщя - и при двата вида новолуния нямах конкретни събития около датата на точните аспекти. Но дадоха начало и край на период - да, в него имаше доста събития, всички под знака на новолунието. Те обаче бяха отключени от тежки транзити. Лунациите само маркираха емоционалния фон на периода и зададоха генералните теми.
Напълно съм съгласна с написаното от MayFlower - за една огнена Луна прогресията през воден знак е тежка.
След няколко дни моята ще премине от Риби в Овен, където е и рождената й позиция. Още от сега се чувствам някак повече на себе си. Започнах да си връщам самоувереността и хъса, амбицията и енергията - пак съм си аз.