Стана ми любопитно и погледнах кога е бил квадрата при мен. Изненадана съм. По времето на точния квадрат един ден се събудих и спрях от раз цигарите, кафето и алкохола, с които сериозно прекалявах. Душевното ми състояние се възстанови, а няколко години преди това бяха белязани от мъчителна душевна криза. По същото време Сатурн е бил върху наталната Луна. Обърквам се вече, при тези положения прогнозата би била негативна, а при мен донесе значително подобрение, и то при положение, че не е имало никакво външно събитие, което да провокира положителна промяна.
В кой дом е била прогр. Луна в този ден? Когато тр. Сатурн е бил над твоята Луна, тр Марс, тр Венера и тр Уран са били в 6д. Със сигурност някоя лунация (Пълнолуние) е отключила аспект, имащ връзка с 6д. , за да се откажеш от зависимостите. Тр. Нептун по това време е бил в опозиция с Венера У1, У8, а малко преди тр Сатурн да достигне Луната, е бил върху Марс У2, У6 и е овладял импулсивното харчене на пари за неща, които увреждат здравето.
Сега погледнах- ЛЗ от октомври 2014-та е било в твоя 6д, на 15гр Овен, когато в началото на 2015-та тр Сатурн е бил върху твоята Луна във 2д, тр Уран е бил в 6д на 15гр Овен - отключил е лунацията/лунното затъмнение отпреди няколко месеца.
Винаги нещата са комплексни, а не само по един квадрат на пр Луна да се съди за дадено събитие, защото при теб този квадрат се проявил по този начин, защото съвпада с описаните други аспекти/тенденции, а при други ще е друго.