Новолунието се случи през май.
Сега, връщайки лентата назад, още по онова време ми се обади приятелка и знаех за това свободно място - беше ми предложено да го заема или поне да препоръчам сериозен човек за него./ писах, че с приятелката ми сега сме на един клас/ Нямах никакво намерение за промени, до последно отлагах.
Помня, че срока за кандидатстване беше до 7- ми септември. В почивния 6- ти цял ден мислих и въпреки стотиците съвети от близки да се преместя, си легнах решена, че оставам на старото място.
Сутринта на 7- ми се разрази грозен скандал, тръгнах си разревана с намерението да отида в РУО.
По пътя реших, че е глупаво, че ми е невъзможно да работя повече с тези хора, отбих се вкъщи за дипломите и отидох да си подам документите в новото. Там вече течаха интервютата с останалите.
Просто колегите и директорът са останали с добри впечатления за работата ми преди години и след час ми се обадиха, че съм одобрена. Аз си го знаех, де, и друг път са ме канили при тях при наличие на място.
Та така, напълно импулсивно решение беше, 4 месеца след точната прогресия.
Никой от бившите колеги и шефката не очакваше подобна реакция от мен, наистина. На мен винаги ми е било проблем да си защитавам интересите и да съм директна. Та тези дългогодишните, дето са свикнали на покорство и лицемерие, увериха ченета. В момента са разединени, защото новите колеги са на моя страна и това не се харесва. Просто те са хора с мнение и не искат да работят “ за Бог да прости”.
Шефката се е оплела в собствените си схеми и драпа да заеме директорския пост в елитно училище. Затова ме освободи без никакви спънки и предизвестие, даже ми се извини, защото я е страх от компромати и проверки.
Не помня за профекцията, трябва да проверя.Май е Меркурий, на 47 съм , пада се да е У 12