Гаури, да спомена ли себе си?
Имам паривартана между У1 Сатурн и У9 Меркурий. Образуват Раджа-Лакшми йога. Но благоприятната конфигурация не може да се разгърне напълно, подозирам, поради присъствието на Марс заедно със Сатурн в 9-ти и поради това, че самият Сатурн участва в конфигурацията. Най-малкото той ще забавя успеха и ще изисква влагането на повече усилия. Сатурн е и Атмакарака. Тази силна връзка между 1-ви и 9-ти дом ме прави вечния ученик, интересувам се от много неща, чета и уча с удоволствие.
Юпитер и Раху са в паривартана по накшатри и във взаимен аспект. Юпитер е в 10-ти, Раху - в 6-ти. Ашта Лакшми йога и Гуру-Чандал йога било това. За Гуру-Чандал йога (специално за съвпада на Юпитер с Раху) съм чела, че е доста материалистична комбинация, особено когато е в земен знак. Във водни знаци и Стрелец давал оптимизъм и философски уклон на мисълта. Взаимен аспект между Юпитер и Раху имал бил по-слабо изразено действие в тази насока, давал бил успех в юпитерови дейности, като преподаване и т.н. Това от книгата на Праш Триведи за възлите. От връзката 6-ти/10-ти, която създава паривартаната, съм видяла досега следното: врагове (6-ти) в службата ми (10-ти), с чиито атаки и интриги ми се е налагало да се справям периодично.