Автор Тема: Любители на Чашката  (Прочетена 36733 пъти)

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
Re: Любители на Чашката
« Отговор #45 -: Февруари 25, 2014, 11:56:47 pm »
Имам една карта на алкохолик. Единствената водна планета е Нептун в интерсепт. Скорпион в 6 дом. Нептун е в твърд аспект към Венера У6 и Юпитер. Няма такова наливане. 4 дом е пълен. Не решава проблемите си (психологическите), бяга от тях (АС Близнаци, Меркурий в 6). Има паднал Сатурн в твърд аспект към Слънцето и ужасен баща-гилотина. Нодалната ос е в 6-12.

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
« Отговор #46 -: Февруари 26, 2014, 01:51:53 am »
Имам една карта на алкохолик. Единствената водна планета е Нептун в интерсепт. Скорпион в 6 дом. Нептун е в твърд аспект към Венера У6 и Юпитер. Няма такова наливане. 4 дом е пълен. Не решава проблемите си (психологическите), бяга от тях (АС Близнаци, Меркурий в 6). Има паднал Сатурн в твърд аспект към Слънцето и ужасен баща-гилотина. Нодалната ос е в 6-12.

А Луната?
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

kabala

• Hero Member
  • Публикации: 514
  • Числата са нашето минало, настояще и бъдеще
    • http://kaballa.wordpress.com
« Отговор #47 -: Февруари 26, 2014, 08:39:33 am »
Имах карти на алкохолици, ама не мога да ги намеря. Определено имаме аспекти на Луна с Нептун, твърди
Не всеки, който ти сочи правилния път е минал по него. Сенека

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #48 -: Февруари 26, 2014, 09:19:40 am »
В картата на братовчедка ми Нептун е в 4дом-баща и беше алкохолик,но стана такъв след като се ожени.(що нямаме супер "бясна и нервна" емотикона?  :012: )
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #49 -: Февруари 26, 2014, 09:25:10 am »
Сънрейн, интересно е, че Луната няма аспект с Нептун, ами е част от голям огнен тригон с Марс и Сатурн. Тя е в Лъв. Той е някак винаги здраво стъпил на земята, и сигурно благодарение на аспекта със Сатурн се бори с пиенето, по-скоро му липсва мотивация.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #50 -: Февруари 26, 2014, 10:06:47 am »
Сещам се за двама алкохолици, но нямам часове на раждане. В първата карта имаме клишета в действие - Слънце, Венера и Меркурий в съвпад в Риби; Сатурн и Луна в съвпад в Скорпион; дебилитиран Юпитер в Близнаци; СЛВ-ЮЛВ в Козирог-Рак; Марс в Стрелец. Нептун седи самотно във Везни и не вижда светилата. Това си е класически рибешки алкохолик, с медиумни способности и всеобщопризнат за добър човек с леко сърце и малко не от мира сего.

Вторият е с диагностициран проблем с контрола върху чашката. Страда от мрънкопатия - светът е лош, той е лузър, ама защото е съкровище и половина, но живее в свят, който не го оценява, всички драми на света са повод за криза, отказва да порастне и т.н. дави всяка параноя в алкохол. Тук имаме вече по-активиран Нептун - в съвпад с Луна в Стрелец и в опозиция със Слънце/Юпитер в Близнаци. Възлите са по Овен- Везни: съвпад Марс-Венера-Кету в Овен - разбира се, връзките са другото гноясало трънче и винаги повод за поредното отпускане в алкохолен делириум.

Това е иначе хай-тек момче, от съвременните IT - гурута, самоук, самонаправен и кадърен в занаята си. Сам си е спирачка, но няма сетива да го осъзнае. Разбира се, търси само високотехнологични специалисти за проблемите си, няма очи за езотерични, холистични и други лекове. Сега вече ходи на психиатър, лекува пристрастеността си с модерни психотропни лекарства и е доволен, че е намерил отново някакъв външен авторитет, в чийто ръце да предостави отговорността за съдбата си. Има Сатурн в Лъв, който аспектира ВСИЧКИ останали планети в картата му - с тригони и секстили основно, с изключение на квадрати към телешкия Мерк и скорпионски Уран. В индийската карта има натрупване в "хубави" накшатри - Рохини, Ревати, Ашвини, Бхарани, възли по Читра-Ревати, но и една Луна в Анурадха "за цвят" - часът не е точен, но е в обхвата на анурадховата Луна.

De omnibus dubitandum est

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #51 -: Февруари 26, 2014, 10:12:50 am »

Вторият е с диагностициран проблем с контрола върху чашката. Страда от мрънкопатия - светът е лош, той е лузър, ама защото е съкровище и половина, но живее в свят, който не го оценява, всички драми на света са повод за криза, отказва да порастне и т.н. дави всяка параноя в алкохол. Тук имаме вече по-активиран Нептун - в съвпад с Луна в Стрелец и в опозиция със Слънце/Юпитер в Близнаци. Възлите са по Овен- Везни: съвпад Марс-Венера-Кету в Овен - разбира се, връзките са другото гноясало трънче и винаги повод за поредното отпускане в алкохолен делириум.

Това е иначе хай-тек момче, от съвременните IT - гурута, самоук, самонаправен и кадърен в занаята си. Сам си е спирачка, но няма сетива да го осъзнае. Разбира се, търси само високотехнологични специалисти за проблемите си, няма очи за езотерични, холистични и други лекове. Сега вече ходи на психиатър, лекува пристрастеността си с модерни психотропни лекарства и е доволен, че е намерил отново някакъв външен авторитет, в чийто ръце да предостави отговорността за съдбата си. Има Сатурн в Лъв, който аспектира ВСИЧКИ останали планети в картата му - с тригони и секстили основно, с изключение на квадрати към телешкия Мерк и скорпионски Уран. В индийската карта има натрупване в "хубави" накшатри - Рохини, Ревати, Ашвини, Бхарани, възли по Читра-Ревати, но и една Луна в Анурадха "за цвят" - часът не е точен, но е в обхвата на анурадховата Луна.

:57: :57: :57: хахахаааааааааааа, Диана, признала съм те! Начина ти на поднасяне на информация винаги ме е карал да рева от смях  :012:. Особено пък ако изпаднеш в онова състояние дето ги раждаш едни бисери хахахаааа... Ако беше мъж щях да ти поискам ръката  :08:...

След Айнщайн, съм се възхищавала на умовете на 3-ма човека и чувството ти за хумор е едно от тях  :57:.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Diyana

• Hero Member
« Отговор #52 -: Февруари 26, 2014, 10:21:32 am »
Ако беше мъж щях да ти поискам ръката  :08:...

Ба, ко бях мъж, да не съм луд да ти я дам. Таквози нящо в къщата си не ща :19: Ще ми затлъстее мозъка от манджотиите ти и на втория месец ще ми отсвириш скорпионските работи. Пък аз се пристрастявам лесно към хубавото и после ще страдам горчиво...

ПС.Аз си мислих, че рибешкият алкохолик ще те възбуди, пък ти се вторачи в горкото близне...
« Последна редакция: Февруари 26, 2014, 10:29:31 am от Diyana »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #53 -: Февруари 26, 2014, 10:32:50 am »
Защо наричате Нептун "алкохолик" ?!?  :57:

Огнена вода... :67:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #54 -: Февруари 26, 2014, 11:59:36 am »

Ужас, Рени :)
И аз познавам един човек, който си клони към алкохолизъм: нептун ретро във везни, марс и слънце в риби, меркурий, венера, луна-във водолей, юпитер в козирог

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #55 -: Февруари 26, 2014, 12:45:09 pm »
Ако беше мъж щях да ти поискам ръката  :08:...

Ба, ко бях мъж, да не съм луд да ти я дам. Таквози нящо в къщата си не ща :19: Ще ми затлъстее мозъка от манджотиите ти и на втория месец ще ми отсвириш скорпионските работи. Пък аз се пристрастявам лесно към хубавото и после ще страдам горчиво...

ПС.Аз си мислих, че рибешкият алкохолик ще те възбуди, пък ти се вторачи в горкото близне...

Хахахааа, мчи нормално - синтетичният ми знак е близнаци  :d030:... Рибешки извращения може да ми станат интересни за няколко секунди, но много повече би ме възбудил един уникален ум с невероятно чувство за хумор - все пак Марса ми е близнашки  :19:...
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #56 -: Февруари 26, 2014, 12:49:37 pm »

Щото Нептун е управител на риби, а те все на хубавите работи налитат - сексуални маниакалности, алкохол, опиати, заблуди и прочие хубавини  :57:... Тук естествено изключвам висшата нептунска октава, щото са единици онези успели да я постигнат  ;).

Diyana

• Hero Member
« Отговор #57 -: Февруари 26, 2014, 12:59:28 pm »
Не ,липсата на топлина -това замества "чашката".Алкохолът сгрява ,не напоява . :67: ;)

Ами не казвам, че тъй не е, но на кое му липсва повече топлина - на студеното и влажното (водата) или на топлото и сухото (огъня)?

Ако го гледаме така, горките въздухари ще са най-удавените в пиячка същества - хем са студени, хем са сухи. Но пък точно под управлението на Сатурн не изглежда да са много склонни да пуснат гювеч на чашката.

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #58 -: Февруари 26, 2014, 01:04:22 pm »
Според мен водата си търси вода, а въздуха - въздух. Или рибоците обичат повече чашката, а въздушните - цигарите  :012:... Подобното привлича подобно.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #59 -: Февруари 26, 2014, 03:44:56 pm »
"Рибар лови риба".

"Иван в събота улови риба."

"Понякога ,след работа Петя лови риба."

Кой тук е алкохолик ЪТ ?!?  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“