Автор Тема: Любители на Чашката  (Прочетена 36718 пъти)

toroni

• Full Member
  • Публикации: 231
Re: Любители на Чашката
« Отговор #90 -: Февруари 13, 2015, 04:40:08 pm »
Къде е увереността, жизнеността, енергията в картата изразена чрез огнения елемент ?!? Човек не се ражда алкохолик, пияница, същите са следствие.
Toroni, според теб към кой или какво е насочен гнева на тази добре "консервирана" дама от алкохола ?

Да, така е -човек не се ражда алкохолик. При нея е следствие от неосъществените желания и амбиции. А гневът е насочен  основно към най-близките и хора, върху тях се излива всичко. Хем е депресирана, защото е сама, хем не може да търпи никой около себе си - всички били селяни,с ниска култура (тя е художник) и не заслужават вниманието и, а от друга страна е самотна. Няма угодия :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #91 -: Февруари 13, 2015, 04:58:39 pm »
Доста хора от изкуството посягат към алкохола. Между другото, има ли успехи като художник, успява ли да си продава творбите?

Във ведическата й карта има силен 10 дом - със Слънце, Юпитер и Венера там, като Венера е най-силно поставена /Телец/. Луната и Асцендентът се намират в благоприятни накшатри. Но има рецепция между Марс /Водолей/ и Сатурн /Овен/, засягаща 7 и 9 дом - най-силно е ударена партньорската страна на живота. Има тенденция да привлича партньори, с които да се създават отношения на зависимост, т.е. с тях взаимно да се терапевтират.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

toroni

• Full Member
« Отговор #92 -: Февруари 13, 2015, 07:10:42 pm »
Доста хора от изкуството посягат към алкохола. Между другото, има ли успехи като художник, успява ли да си продава творбите?

Във ведическата й карта има силен 10 дом - със Слънце, Юпитер и Венера там, като Венера е най-силно поставена /Телец/. Луната и Асцендентът се намират в благоприятни накшатри. Но има рецепция между Марс /Водолей/ и Сатурн /Овен/, засягаща 7 и 9 дом - най-силно е ударена партньорската страна на живота. Има тенденция да привлича партньори, с които да се създават отношения на зависимост, т.е. с тях взаимно да се терапевтират.

Много отдавна е зарязала изкуството - просто живее ден за ден.Стои си в къщи и почти не излиза никъде.Бурният живот е отминал

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #93 -: Февруари 13, 2015, 09:11:15 pm »
Предполагам, личи си и от егн-то.  :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #94 -: Февруари 14, 2015, 12:02:08 am »
Toroni, чаровна жена ли е, даже бих казала красива, но не сладникаво, с настойчива осанка и прикрита похотливост ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

toroni

• Full Member
« Отговор #95 -: Февруари 14, 2015, 08:41:18 am »
Toroni, чаровна жена ли е, даже бих казала красива, но не сладникаво, с настойчива осанка и прикрита похотливост ?

Изключително красива,магнетична с класически черти,тип София Лорен.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #96 -: Февруари 14, 2015, 05:00:53 pm »
Изключително красива,магнетична с класически черти,тип София Лорен.

Благодаря за споделеното. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #97 -: Февруари 15, 2015, 12:05:32 pm »
при нея има класическия пример за злоупотреба с алкохол/наркотици- Нептун квадрат Венера, има статия за този квадрат, където е описано проявлението му http://astrogalaxy.info/venus/ , освен това при познатата ти Нептун е У7, съУ1, а Венера У3, 10 откъдето идват лошите отношения с другите, както и лошата репутация, с която се "слави"
Уитни Хюстън също е с квадрат Венера- Нептун

Що народ сме с каре Венера-Нептун - не сме всички алкохолици и наркомани. Но пък си има и други  неприятни начини квадратът да проработи - чрез идеализация и заблуди например.
Мерси за статията, досега все подминавам аспекта и не бях чела много за него.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #98 -: Февруари 15, 2015, 12:19:00 pm »
Ето един пример от моята база данни - жена, която се пропи и почина на 48-годишна възраст след внезапен инфаркт. Смъртта беше много неочаквана и внезапна, на място. Не е боледувала от нищо.

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #99 -: Февруари 15, 2015, 12:25:46 pm »
Тук Венерата е още по-натопорчена. И с Уран, и в квадрат с Нептун, а и осмодомна. Но ранната смърт бих отдала на У4 в 5 дом. Венера е У5 в 8 - първото, за което се сетих беше самоубийствени удоволствия.
Щом е пиела заради инфаркта едва ли е било с особено удоволствие - пиела е от самосъжаление и за да забрави. Тук връзка има чувствителната Луна. Може би, ако е имала по-близки хора около себе си, някой, който да я обгрижва, е щяла да се закрепи след инфаркта. За такава Луна е пагубно да се почувства самотна, изоставена.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #100 -: Февруари 15, 2015, 12:30:45 pm »
Пиеше от самосъжаление, още след прехода не успя да се приспособи към новите условия, чувстваше се изхвърлена зад борда. Беше с висше техническо образование, инженер, но впоследствие изгуби работата си и бе принудена да преживява на ръба, едва свързвайки двата края /работеше от време на време като чистачка, миячка, болногледачка/. Инфарктът се случи на стресова основа, след силна уплаха. Не влиза в болница след него, а направо в моргата, умира на място.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #101 -: Февруари 15, 2015, 01:24:58 pm »
Лили, как така-у1 юпитер в риби, тригони слънце/луна, меркурий на трон в 6-ти...?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #102 -: Февруари 15, 2015, 02:53:29 pm »
Многото тронови планети не са гаранция за успех в живота, виждала съм такива позиции в картите на посредствени и инертни хора. А за големите тригони също вече сме говорили - те са по-скоро даденост, а не двигател.  :)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #103 -: Февруари 15, 2015, 04:03:45 pm »
Едно е липса на двигател, друго е пропаднал живот и инфаркт на млада възраст, в такъв смисъл се чудех

Happy58

• Гост
« Отговор #104 -: Септември 05, 2016, 06:43:17 pm »
Тази тема е позабравена, но мисля е доста важна, особено за хора с такъв проблем. Това си е болестно състояние. При мен дори е генетично заложено, от най-голямото зло, а усещам как вече имам проблем. Въпросът ми е къде в картата ми мога да гледам за аспекти, положения за сериозна алкохолна зависимост и как е възможно да отработя това. По какъв начин? Нямам желание да стигам до крайности и да се превръщам в нещо което мразя.

Имам пълен 12-ти дом, където е Луната и прави квадрат към упр на 12-ти Нептун. Упр на Асц Марс в 12-ти съвпад Сев. възел. Упр на 8-ми в 12-ти. Мисля доста показатели имам за предразположеност към зависимости. Но как мога да отработя това. Вече съм преборвала 1 път зависимост, беше отдавна, но явно съм я превърнала в друга, алкохолна. И изобщо астрологията може ли да ми помогне за този ми проблем или трябва да се обърна към специалист?

Имаше отделна тема за 12 дом. Там бях качила и една книжка.  Намери я по-назад