нодалната ос сама по себе си нищо не може да донесе
Тя никога не е сама, а е обвързана със Слънце-Луна астрологически и със Земя -астрономически, както и определящите затъмнения в периода за 18 месеца. Оста, около която се въртят вътрешните конфликти и когато ударят натална точка посочват с какво ще се занимаваме в определен период. А това винаги е свързано със
срещи/раздели, които хората очакват да са ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ, ЖЕНИТБА, СТРАСТНА ВРЪЗКА, РАЗВОД, а често това са малки, почти невидими хорица и ситуации, преживявания, които подготвят голямото. Нали чисто астрономически възлите са точки, където се получава пресичане, а астрологически се засичаш с някой, нещо, т.е. срещаш ситуация, идея, човек или прекъсваш/ насичаш взаимоотношения, ситуация. Всеки път, когато нодална ос аспектира точка, планета събужда същите и се сещаме, че имаме Марс, Венера, МЦ, 5-ти дом, аспект Луна- Сатурн и т.н.. Нодалната ос развива волята и показва доколко можем да упражняваме правото си на избор. Какво прави е едно затъмнение- провокира промяна, решение, там, където има прозрение и тласка към действие по същото в рамките на неговото влияние.
Аз съм споделяла и в друга тема, че винаги съм имала срещи/ раздели при активиране от/към възлите и това е променяло насочеността в дадената сфера.