С производни трябва да се гледа по 9-ти втория брак, така ли?
Девети дом за втори брак нали се гледаше по западната?
А при индийците има друга концепция в тази насока - за тях следващият брак бележи "смъртта" на предишния, затова се отброява производен осми.
От друга страна, по 6 дом - 12ти от 7ми - е разводът. При този час в навамша у7 е разположен в 6 дом, между другото. А многото планети, сред които са Венера и Марс, в 7 дом в Д9 предполагат повече възможности за брак и партньорство - в навамша те аспектират директно у7 от раши. Също така съм чела, но това е неприложимо за нашата култура, че при многоженство за всяка следваща съпруга се гледа 6ти от 7ми, тъй като това е упачайа, т.е. "дом на растежа" - тук имаме прираст в количеството съпруги, без да се прекъсва бракът с предишната. :012:
За трайността на брака се гледа 8 дом. В женска карта той задължително се разглежда наред със седми. Тъй че ако все пак някой ден стигна до женене, предполага се това да ми е първият и последен брак - Юпитер във фиксиран знак в 8 дом, има паривартана (рецепция) с управителя на АС, в раши имам Кету в 7ми - и той го е подкарал на аскеза.
Сатурн в дома на 2-рия съпруг - дали Сатурн има отношение към възрастта му или към сатурнови качества, които притежава?
И тук нацели, проявлението е буквално - вторият съпруг е с 10 години по-възрастен от нея. Но беше ерген, преди нея не е имал брак.