Много шантави сънища от тая нощ:
Първо сънувах, че някакво циганче се опитва да ми бръкне в задния джоб. Някак не вървеше да го пребия и пред очите на майка му го хванах за крака и го овесих с главата надолу. То пищеше, тя гледаше отстрани и редеше, но нищо друго.
Второто беше, че съм при някакъв колега-чужденец и той ми показва как е нагласил системата си. Помежду другото няколко пъти го питах откъде е и все игнорирах отговора му — сърбин бил. В един момент ми показа на екрана текст на църковнославянски, попита ме дали мога да го прочета, рекох му "да" и започнах. Изведнъж се пренесохме в голяма църква по средата на литургия, седяхме точно в средата на пейката. Беше много тържествено, имаше орган и хор, което ме накара да го попитам за пореден път "Ти да не си хърватин?" (:012:), "Не, бе, сърбин!" Тогава иззад мен дойде свещеникът и направо ми напъха нафората в устата (не исках да го прави), а аз измърморих "Тялото Хри…" (защо аз, а не той?) и продължи напред по редовете. Накрая се изправи срещу нас, заговори на български, обясни, че Бог бил със/за всички, умили се по красотите на Средна гора и ни изпрати по живо, по здраво.
Повече няма да правя справки за малки, големи, гностични и пр. прогонващи ритуали точно преди лягане :012: